Teknologisk Institut

Menneskelig robot skal indgå i fremtidens efteruddannelse

Del

Teknologisk Institut vil bruge den menneskelignende robot Pepper i fremtidens uddannelse.

Som den første kursusudbyder i Danmark vil Teknologisk Institut inddrage den menneskelignende robot Pepper i uddannelsesaktiviteter. Her vil kursisterne få en forsmag på fremtidens samarbejde med intelligente robotter på arbejdspladsen.

- I lyset af både benhård global konkurrence, og at digitalisering og automatiseringer i stigende grad vil revolutionere vores arbejdsmarked de næste år, vil kunstig intelligens og robotter vende op og ned på organisationer og samfundsstrukturer over hele verden. Mange jobfunktioner og virksomheder vil forsvinde - og nye vil opstå. Med Pepper vil vores kursister som de første få mulighed for at opleve fremtidens intelligente teknologier, siger centerchef Janice Dyrlund Høst, Uddannelse, Teknologisk Institut.

Pepper er en menneskelignende robot, der er designet til at interagere og kommunikere med mennesker. Robotten evner at læse følelser ud fra analyse af ansigtsudtryk og tonefald, og den er i stand til at tilpasse sin adfærd til omgivelserne. Pepper kan genkende ansigter, tale, høre og flytte sig rundt af sig selv. Robotten kan derudover bl.a. kodes til at kunne snakke forskellige sprog, danse, lege og spille instrumenter.

Ifølge tal fra Oxford University forventes op mod 50% af alle jobs i fremtiden at blive berørt af udviklingen indenfor robotter og kunstig intelligens. Derfor har Teknologisk Institut fokus på netop at inddrage Pepper i undervisningen af, hvordan man kommunikativt og ledelsesmæssigt interagerer med robotter, samt hvordan robotter kan bruges inden for teknologisk og digital udvikling, innovation og produktløsninger.

- Med Pepper får vores kursister mulighed for at få indblik i, hvordan vi som medarbejdere rent menneskeligt reagerer, når vi står overfor kunstig intelligens. Hvordan skal vi forholde os til robotter på arbejdspladsen, og hvilken betydning kan det få for vores arbejdsliv, siger ledelseskonsulent Nana Juul, Teknologisk Institut.

Derudover vil Pepper også blive inddraget i Teknologisk Instituts kurser inden for programmering og kodning. Alt, hvad Pepper kan sige og udføre af interaktioner, skal nemlig kodes, og det er en unik mulighed for Instituttets kursister at lære programmering og kodning på en sjov og anderledes måde.

Teknologisk Institut har leveret uddannelse til dansk erhvervsliv siden 1906 og har dermed mere end 110 års erfaring med kurser og uddannelser. Hvert år deltager flere end 17.000 personer på Teknologisk Instituts arrangementer, der er en bred vifte af mere end 1.000 kurser, uddannelser og konferencer.

Humanoid robot ankommer til lærerværelset

Kontakter

Centerchef Janice Dyrlund Høst, Teknologisk Institut, mobil: 7220 3057. Mail: jdy@teknologisk.dk

Billeder

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige, DTI Polska og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på tlf. 72 20 27 69 - eller kommunikation@teknologisk.dk

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum