Kræftens Bekæmpelse

Mef Christina Nilbert ny forskningschef i Kræftens Bekæmpelse

Del

Den svenske professor kommer fra en stilling som leder af Regional Cancer Center South i Sverige. Hun efterfølger Jørgen H. Olsen, der netop er gået på pension efter 36 år i Kræftens Bekæmpelse.

Det er en chef med erfaring fra mange dele af kræftforskningen, der senere på året sætter sig i spidsen for et af verdens stærkeste forskningscentre:

– Jeg har hele mit professionelle liv arbejdet med kræft. Både med den kliniske del som kræftlæge, med den biologiske del som forsker og senere som leder, og derfor glæder jeg mig meget til at blive en del af Kræftens Bekæmpelse, siger Mef Christina Nilbert.

Der var flere årsager til, at Mef Christina Nilbert valgte at søge stillingen hos Kræftens Bekæmpelse.

– Danmark er nået langt indenfor kræftforskning og behandling, og I har høje ambitioner. Der er en rigtig spændende udvikling i gang, blandt andet med at knytte klinikken og forskningen tættere sammen. På den måde kan man forkorte tiden, fra man gør en opdagelse i laboratoriet, og til det kommer ud til patienterne. Her spiller Kræftens Bekæmpelse allerede en stor og aktiv rolle, eksempelvis med oprettelsen af Danish Comprehensive Cancer Center. Den udvikling tror jeg fortsætter med flere lignende tiltag efter europæisk model, siger Mef Christina Nilbert.

Styrket samarbejde til gavn for patienterne
Et af de vigtigste mål for den nye forskningschef bliver at styrke samarbejdet nationalt og internationalt, til gavn for patienterne:

– Jeg håber at jeg kan styrke det internationale samarbejde som Kræftens Bekæmpelse er en del af. Særligt i de nordiske lande har vi mange ligheder og et øget samarbejdet vil være til gavn for patienterne, siger Mef Christina Nilbert.

Skarp konkurrence om posten
Det var vigtigt for Kræftens Bekæmpelse at den nye forskningschef var en erfaren leder, med en stærk forskningsbaggrund og et stort internationalt netværk.

Samtidig var det et krav til den nye chef, at han eller hun havde forståelse for samspillet mellem de mange forskellige forskningsdiscipliner som Center for Kræftforskning huser – fra epidemiologi, biostatistik og –informatik over psykologi og til celle- og molekylærbiologi.

Og det lever Mef Christina Nilbert til fulde op til, mener Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen, der glæder sig til at byde den nye forskningschef velkommen:

– Mef har gode visioner for Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning og for samarbejdet med resten af sundhedsvæsnet og universiteterne. Hun har en meget dyb og bred indsigt i cancerforskning, som vil være en stor gevinst for Kræftens Bekæmpelse, siger han.

Ansøgerfeltet til jobbet som forskningschef var stærkt, og blev af det videnskabelige bedømmelsesudvalg, der vurderede ansøgerne, beskrevet som et særdeles kompetent.

– I det stærke felt var det især Mefs ledelsesmæssige tilgang og hendes forståelse af forskningsverdenen der gjorde udslaget for, at hun netop hun fik jobbet tilbudt,, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Kontakter

Leif Vestergaard Pedersen, direktør i Kræftens Bekæmpelse, mobil: 2124 2316, e-mail: lvp@cancer.dk

Mef Christina Nilbert, Ny forskningschef i Kræftens Bekæmpelse, mobil: +46707968069, e-mail: mef.nilbert@med.lu.se

Mette Weber, kommunikationsrådgiver i Kræftens Bekæmpelse, mobil 2895 2828, e-mail: mvw@cancer.dk

Kræftens Bekæmpelses kommunikationsafdeling: 3525 7400

Billeder

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Blå bog – Mef Christina Nilbert

Mef Christina Nilbert er 50 år, uddannet læge fra Lunds Universitet, hvorfra hun også har en ph.d.-grad i experimentel klinisk genetik. Mef Christina Nilbert har forsket i tumorgenetik med særlig interesse i arvelig tarmkræft.

I 1990-1991 var hun research fellow ved Johns Hopkins Hospital i Baltimore og etablerede siden en forskningsgruppe ved Lunds Universitet. Hun er i dag professor i onkologi ved Lunds Universitet i Sverige og professor i molekylær diagnostik af kolorektal cancer ved Københavns Universitet/Hvidovre Hospital.

Mef Christina Nilbert har siden 2013 været leder af Regional Cancer Center South i Sverige.

Mef Christina Nilbert er svensk og bor i Sverige sammen med sin kæreste og deres to døtre på 17 og 21 år. I sin fritid holder Mef Christina Nilbert af at stå på ski om vinteren og om sommeren ror hun havkajak og dykker.

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Ny stor undersøgelse kortlægger senfølger hos overlevere efter kræft i ungdommen29.6.2018 17:06pressemeddelelse

Behandling af kræft bliver hele tiden bedre, og flere overlever sygdommen. Derfor bliver det mere og mere vigtigt at have fokus på, hvordan man får et godt liv efter sygdommen. Ny forskning fra Kræftens Bekæmpelse kortlægger nu, i den største undersøgelse af sin slags til dato, hvilke senfølger tidligere kræftpatienter har risiko for at få i form af sygdomme der rammer kroppens hormonsystemer. Det er viden som kan bruges til at opdage senfølgerne tidligt og måske mindske omfanget.

Ny forskning: Sådan virker lægemiddel mod arvelig kræft27.6.2018 19:09pressemeddelelse

Kræftmedicin mod blandt andet arvelig bryst- og æggestokkræft er effektivt – men ikke af den grund man hidtil har troet. Det viser ny forskning fra Kræftens Bekæmpelse som samtidig giver en ny forklaring på helt grundlæggende processer under celledeling. Det er viden, som i fremtiden måske kan føre til bedre behandlinger mod en række kræftsygdomme. Resultaterne er netop offentliggjort i det anerkendte videnskabelige tidsskrift, Nature.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum