Det Kongelige TeaterDet Kongelige Teater

Medrivende drama om det arabiske forår

Del

Oplev Joen Bille i monologen ”Det som diktatoren ikke sagde” af den prisbelønnede, tunesiske dramatiker Mériam Bousselmi, når Holland House gæster Takkelloftet

Det arabiske forår blev hyldet som en ny start i Vesten. Et håb om frihed og fred i en til tider ustabil del af verden. Men sådan gik det ikke – slet ikke.  ”Det som diktatoren ikke sagde” er dramatiker Mériam Bousselmis beretning til verden om, hvad der faktisk gik galt efter det tunesiske folk afsatte præsident Ben Ali efter 23 års diktatur. Det er en medrivende tekst, der adresserer de bristede illusioner og skuffelser, som det arabiske forår også indeholder.

Joen Bille kan opleves alene på scenen i rollen som en afsat diktator i eksil. Iscenesættelsen varetages af den dobbelt-Reumertvindende instruktør og kunstneriske leder af Holland House Jacob F. Schokking, senest aktuel med den anmelderroste publikumssucces DEKALOG på Betty Nansen Teatret.

I ”Det som diktatoren ikke sagde” har Bousselmi sat sig i en fiktiv eksdiktators sted og forestillet sig, hvad han ville sige, hvis han åbnede op for sine inderste tanker og lagde dem på bordet. Her fortæller han om sine strategier for at opnå indflydelse og magtmisbrug. Resultatet er en fængslende, subtilt anklagende og humorist monolog, der reflekterer over store temaer som manipulation, autoritet og frihed.

Jacob F. Schokking er kendt for sine stærkt visuelle iscenesættelser, der taler til både hjerne og hjerte. Til ”Det som diktatoren ikke sagde” skaber han betagende og kraftfulde scenebilleder, der indgår som skarpe med- og modspillere til teksten.

Iscenesættelse: Jacob F. Schokking

Medvirkende: Joen Bille

Tekst: Mériam Bousselmi

Oversættelse: Per Aage Brandt.

Skandinavienspremiere d. 6. december 2016 på Takkelloftet i Operaen.

Se mere her

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Pressemeddelelse: Elskovsdrikken31.10.2017 12:58pressemeddelelse

Det Kongelige Teater har den store fornøjelse at kunne præsentere Den Jyske Operas version af operaen ’Elskovsdrikken’ af Donizetti. Det er en af de lettest tilgængelige og mest populære i det italienske repertoire. En rørende historie i to akter om den måske nok naive, men til gengæld gode, ærlige og oprigtigt forelskede bondeknold Nemorino, der er faldet for den smukke og rige Adina, der desværre er forelsket i en anden mand. Nemorinos kur til Adina udvikler sig til en tragikomisk affære, da den unge skønhed i stedet falder for den attraktive Belcore. Nemorino får en sidste mulighed for at vinde sin elskedes hjerte, da kvaksalveren, doktor Dulcamara, tilbyder at sælge en magisk drik, der vil gøre ham uimodståelig over for kvinder. Tør Nemorino satse og hengive sig til magien i jagten på Adinas kærlighed?Den unge britiske instruktør Harry Fehr debuterer på Den Jyske Opera, når han sammen med den svenske dirigent Per-Otto Johansson skaber en sjov og romantisk version af klassikeren.Den

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum