Det Kongelige TeaterDet Kongelige Teater

Medrivende drama om det arabiske forår

Del

Oplev Joen Bille i monologen ”Det som diktatoren ikke sagde” af den prisbelønnede, tunesiske dramatiker Mériam Bousselmi, når Holland House gæster Takkelloftet

Det arabiske forår blev hyldet som en ny start i Vesten. Et håb om frihed og fred i en til tider ustabil del af verden. Men sådan gik det ikke – slet ikke.  ”Det som diktatoren ikke sagde” er dramatiker Mériam Bousselmis beretning til verden om, hvad der faktisk gik galt efter det tunesiske folk afsatte præsident Ben Ali efter 23 års diktatur. Det er en medrivende tekst, der adresserer de bristede illusioner og skuffelser, som det arabiske forår også indeholder.

Joen Bille kan opleves alene på scenen i rollen som en afsat diktator i eksil. Iscenesættelsen varetages af den dobbelt-Reumertvindende instruktør og kunstneriske leder af Holland House Jacob F. Schokking, senest aktuel med den anmelderroste publikumssucces DEKALOG på Betty Nansen Teatret.

I ”Det som diktatoren ikke sagde” har Bousselmi sat sig i en fiktiv eksdiktators sted og forestillet sig, hvad han ville sige, hvis han åbnede op for sine inderste tanker og lagde dem på bordet. Her fortæller han om sine strategier for at opnå indflydelse og magtmisbrug. Resultatet er en fængslende, subtilt anklagende og humorist monolog, der reflekterer over store temaer som manipulation, autoritet og frihed.

Jacob F. Schokking er kendt for sine stærkt visuelle iscenesættelser, der taler til både hjerne og hjerte. Til ”Det som diktatoren ikke sagde” skaber han betagende og kraftfulde scenebilleder, der indgår som skarpe med- og modspillere til teksten.

Iscenesættelse: Jacob F. Schokking

Medvirkende: Joen Bille

Tekst: Mériam Bousselmi

Oversættelse: Per Aage Brandt.

Skandinavienspremiere d. 6. december 2016 på Takkelloftet i Operaen.

Se mere her

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum