Guldborgsund Kommune

Medfinansiering til den statslige honorarstøtteordning

Del

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune har den 16. september 2020 truffet beslutning om at yde honorarstøtte for 2021 til en række rytmiske spillesteder og musikforeninger i kommunen.

Det Sidste Orkester, Kulturfabrikken
Arrangør: Culthus
Foto: Guna Planica
Det Sidste Orkester, Kulturfabrikken Arrangør: Culthus Foto: Guna Planica

Det drejer sig om paraplyorganisationen Musik Guldborgsund, der omfatter Culthus, Teatret Masken, Jazz på Tværs, Nykøbing F. Teater og Nysted Bio v. Byhusforeningen. Herudover modtager også Riverside Jazz Club og Kulturforeningen Oskar et kommunalt tilskud øremærket til musikerhonorarer, sidstnævnte til en række ’Dagligstuekoncerter i Maglebrænde’.

Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, Martin Lohse, siger: ”Vi er glade for, at vi kan være med til at sikre udbredelsen af rytmiske koncerter i vores lokalområde. Det gør vi med beslutningen om kommunal medfinansiering til Statens Kunstfonds honorarstøtteordning. Vores dygtige koncertarrangører sørger for, at borgere i hele kommunen kan opleve rytmisk musik af høj kvalitet og for enhver smag. De viser musikalsk nytænkning og genremæssig mangfoldighed og understøtter udvalgets fokus på et rigt og alsidigt kulturliv i kommunen og en bred adgang til kunstneriske aktiviteter for alle. Musik skaber fællesskaber og glæde og er derved med til at give et rigt hverdagsliv. Jeg ser personligt frem til en række gode musikalske oplevelser i 2021.”

Musik Guldborgsund modtager 200.000 kr. i tilskud, Riverside Jazz Club 55.000 kr. og Kulturforeningen Oskar 36.000 kr.

Det kommunale tilskud giver musikstederne mulighed for at søge om statsligt tilskud. Den lokale medfinansiering skal som minimum udgøre 50 % af den samlede støtte.

Læs mere om honorarstøtteordningen her: https://slks.dk/tilskud/stamside/tilskud/honorarstoette-til-rytmiske-spillesteder/

Kontakter

Kulturkonsulent Julie Damgaard på 2518 1899.

Billeder

Det Sidste Orkester, Kulturfabrikken
Arrangør: Culthus
Foto: Guna Planica
Det Sidste Orkester, Kulturfabrikken Arrangør: Culthus Foto: Guna Planica
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune er med i stor undersøgelse om borgernes bevægelsesvaner20.10.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Syddansk Universitet har sat gang i den hidtil største undersøgelse af danskernes bevægelsesvaner. I Guldborgsund Kommune har cirka 6000 tilfældige borgere over 15 år fornylig modtaget et brev i deres e-boks med en spørgeskemaundersøgelse. Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse håber, at kommunens borgere vil afsætte tid til at besvare spørgsmålene, fordi det vil give Guldborgsund Kommune en unik mulighed for at få indblik i borgernes motions- og bevægelsesvaner.

Retssag udsat på ubestemt tid: Guldborgsund Kommune og Det Falsterske Digelag indleder forhandlinger16.10.2020 09:54:36 CESTPressemeddelelse

Efter et to timers langt møde er Guldborgsund Kommune og Det Falsterske Digelag blevet enige om at indlede forhandlinger om færdsel på det falsterske dige. Derfor er retssagen, som Det Falsterske Digelag vil rejse mod Miljø- og Fødevareklagenævnet og Guldborgsund Kommune, udsat på ubestemt tid. Nu forhandles der om en løsning til gavn for begge parter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum