Finansforbundet

Medarbejderafvikling er den forkerte strategiske vej frem for Nordea

Del

It-nedskrivning på hele 5,5 mia. kr. efterlod negativt kvartalsregnskab fra Nordea, som på kapitalmarkedsdagen i dag i London netop har præsenteret den fremadrettede strategi, hvor banken frem til 2022 vil reducere omkostningerne med mellem 5,2 og 6 mia. kr. Det dybt problematisk, at værktøjet endnu engang er spareplaner ift. de medarbejdere, der til syvende og sidst skal skabe forretningen, mener Finansforbundet.

Sideindhold

'Ledelsen har foretaget en enorm nedskrivning på bankens it-system på 5,5 mia. kr., der sammen med omkostninger fra forskellige former for regulering har slået tungt igennem på bankens kvartalsregnskab, der blev præsenteret i går. Det er sådan set elementer uden for kerneforretningen, og det er dybt bekymrende, at de nu resulterer i besparelser på dem, der skaber værdien i det daglige for Nordeas kunder og aktionærer', siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.

Kvartalsregnskabet indeholdt samlet set og helt ekstraordinært nedskrivninger på 9,7 mia. kr. Herunder hensatte banken ca. 1,5 mia. kr. til 'omstruktureringer' og har nu i dag altså sat yderligere tal på omkostningsbesparelserne. Nordea regner i øvrigt stadig med at kunne levere en forrentning af egenkapitalen på over 10 pct. efter skat.

'Vi er naturligvis fuldt opmærksomme på betydningen for medarbejderne. Både dem, der må forlade banken, og på dem, der skal få en dagligdag – og ikke mindst en bank – til at fungere. De ansatte skal jo til syvende og sidst skabe den værdi for Nordea kunder og forretningen for aktionærerne, og det er dybt problematisk, at redskabet fra ledelsesværktøjskassen endnu engang er reduktioner på de medarbejdere, der yder en kæmpe indsats under meget højt arbejdspres. Vi har kun interesse i et langsigtet og bæredygtigt perspektiv for Nordea som virksomhed, og her er der brug for udvikling og ikke afvikling. Det skal der altså medarbejdere til at drive', siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.

Nøgleord

Kontakter

Kristian Lind, kl@finansforbundet.dk, 61204214

Information om Finansforbundet

Finansforbundet
Finansforbundet
Applebys Plads 5, Postboks 1960
1411 København K

32 96 46 00https://www.finansforbundet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Finansforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finansforbundet

Markant ja til ny overenskomst i finanssektoren31.3.2020 13:28:21 CESTPressemeddelelse

Med 94 pct. af stemmerne har Finansforbundets medlemmer sagt markant ja til ny overenskomst ved den netop afsluttede urafstemning, hvor lige under 71 pct. af de stemmeberettigede benyttede sig af muligheden for at stemme. Dermed er overenskomsten på plads i finanssektoren pr. 1. april. ’Jeg er meget glad for, at så mange har bakket op om resultatet og givet deres mening til kende i en helt ekstraordinær tid’, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum