Region Hovedstaden

Med Region Hovedstadens nye udviklingsstrategi lægges der op til bredt samarbejde om udviklingen af hovedstadsregionen

Del

Region Hovedstadens nye udviklingsstrategi kan nu læses af borgere og virksomheder, der samtidig inviteres til at komme med input til, hvordan Region Hovedstaden bliver en region for den næste generation.

Antallet af borgere i hovedstadsområdet vil med al sandsynlighed stige med mere end 120.000 over de næste ti år. Det giver udfordringer med trængslen på vejene, med at beskytte grundvandet, med at reducere vores fælles CO2 og med at få vores fælles ressourcer til at slå til. Så hvordan sikrer vi gode vilkår for mennesker, der lever og rejser i regionen fremover? Det giver Region Hovedstaden et bud på med den nye udviklingsstrategi ’En region for den næste generation’.

Udviklingsstrategien er Region Hovedstadens overordnede plan for, hvordan regionen løfter sine opgaver indenfor bl.a. miljø, trafik og forskning og bidrager til et bæredygtigt samfund: Med den sættes rammerne for, at borgerne på tværs af regionen kan leve et godt og sundt liv.

”Det er rigtig positivt, at vi bliver flere i regionen, men det skaber også nogle udfordringer. Det gælder fx, når vi skal sikre gode muligheder for at alle kan komme til og fra arbejde, samtidig med at det skal ske på en mere bæredygtig måde end i dag. Det udviklingsarbejde sætter vi en god ramme for med den nye strategi, men vi håber også andre vil komme med deres ideer, så vi i fællesskab kan få fundet de bedste løsninger på de kommende års udfordringer,” siger regionsrådsformaden i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (s), der understreger, at regionen ikke kan løse opgaven alene.

Her er der nemlig brug for de ideer og den viden, der findes ude blandt borgerne og virksomhederne. Derfor inviteres alle interesserede til at komme med input til den regionale udviklingsstrategi, der er i høring frem til 30. marts 2020.

En invitation til et bredt samarbejde

Strategien tager afsæt i regionens opgaver inden for regional udvikling; Miljø, uddannelse og kollektiv trafik, men omhandler også andre områder, der har betydning for hovedstadsregionens udvikling.

Derudover er strategien en invitation til et bredt samarbejde med kommuner og andre relevante aktører om hovedstadsregionens fremtidige udvikling. Partnerskaber er – sammen med en innovativ tankegang og et internationalt udsyn – centralt for, at hovedstadsregionen forbliver en ansvarsfuld, grøn og innovativ region, med høj vækst og livskvalitet.

Læs forslaget til den regionale udviklingsstrategi ’En region for den næste generation’ her

FAKTA: Kort om strategien

Strategien er bygget op om fire strategispor og tre tværgående temaer, og har FN’s verdensmål som pejlemærke.

Strategispor:

  • Klima og miljø i balance
  • Uddannelse og kompetencer til fremtiden
  • Effektiv og bæredygtig mobilitet
  • Nye muligheder for et sundt liv

Tværgående temaer:

  • Partnerskaber
  • Innovation
  • Internationalisering

Strategien forventes vedtaget den 19. maj 2020

Høring:

Vi hører gerne fra dig, hvis du har input

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Center for Regional Udvikling (center-for-regional-udvikling@regionh.dk) eller til chefkonsulent Lene Jermiin (lene.jermiin@regionh.dk).

For yderligere

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) via Region Hovedstadens pressevagt på tlf. 7072 9588.

Nøgleord

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Fly fyldt med masker og respiratorer lander søndag i København2.4.2020 17:25:06 CESTPressemeddelelse

Region Hovedstaden tager i de kommende dage imod 1000 m3 varer, som Mærsk har faciliteret indkøb af og leverer. Den første flyver lander søndag med masker, visirer, beskyttelsesdragter og 20 respiratorer. Sendingen er den første af indtil videre 24 sendinger fra Mærsk, som i de kommende uger indkøber og leverer værnemidler til det danske sundhedsvæsen. Leveringerne er en del af den nationale indsats for at sikre værnemidler til alle dele af sundhedsvæsenet og andre kritiske funktioner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum