Dacapo Records

Matias Vestergårds debutalbum vidner om en betydningsfuld ny stemme i dansk musik

Del

Den 26. august udkommer albummet 'Idylls, elegies' med ensembleværker af den nyligt debuterede komponist Matias Vestergård.

Matias Vestergård (f. 1989) er både en betydningsfuld stemme og en sjældenhed i ny dansk musik: en ubesværet, fleksibel, produktiv og stilistisk alsidig komponist, som trækker på genrer fra salmesang til kabaret og samtidig undersøger nogle af de grundlæggende forestillinger om lyd og lydfrembringelse.

Nu udkommer Vestergårds debutalbum Idylls, elegies med kammermusik skrevet under Vestergårds studietid på konservatoriet, som afspejler en erkendelsesproces, som komponisten selv kalder “mit yngre jegs forsøg på at forholde sig til den klassiske musiktradition, jeg elsker.”

Stor alsidighed

Der er ingen tvivl om at Matias Vestergård er en særdeles alsidig komponist, som frit trækker på forskellige genrer. Hans værker demonstrerer stor opfindsomhed og inspiration, og rummer samtidig umiskendelige spor af hans lærere Hans Abrahamsen, Simon Løffler samt lighedstræk med afdøde Pelle Gudmundsen-Holmgreen.

Endnu før sin debut fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i marts 2022 havde Vestergård skrevet tre operaer og en helaftensballet, sidstnævnte til Det Kongelige Teater i København.

I august 2022 har Vestergårds nye opera Lisbon Floor premiere på Copenhagen Opera Festival. Operaen har libretto af Lea Marie Løppenthin, som også skrev librettoen til Vestergårds første opera Titanic samt teksterne til de To Løppenthin-sange som er at finde på det nye album. Mødet med Løppenthins værker blev afgørende for Vestergård, som beskriver dem som “ekstremt poetiske og meget fjollede på en dybsindig måde.” 

Spøgelseskoraler

Det nye album præsenterer instrumentalværker, som ofte gemmer på splintrede og skjulte koralmelodier strøet ud over musikken. "Jeg vil gerne skrive kønne melodier, men så er  det heller ikke mere tilfredsstillende kun at præsentere kønne melodier; de skal brækkes op, skjules eller anbringes bag forhindringer.”

Hans Three Idylls er skrevet til de ti instrumentalister i Esbjerg Ensemble og Six Elegies er ligeledes blevet til under workshop med ensemblet. De seks elegier bindes sammen af et fællesudgangspunkt i to koraler – en af Bach og en af Vestergårds selv.

Albummet indeholder også strygekvartetten Træk, som udforsker idéen om kvartetten som en enkelt luftbåren organisme. Der udforskes fuglelyde og vingebevægelser i partituret, som kræver betydelig virtuositet og akrobatisk snilde. 

Udkommer den 26. august 2022

Signe Asmussen, sopran
Esbjerg Ensemble
Magnus Larsson, dirigent
Rei Munakata, dirigent

58 minutter
CD: 8.226546

Kontakter

Billeder

Links

Information om Dacapo Records

Dacapo Records
Dacapo Records
Worsaasvej 19, 5
1972 Frederiksberg C

https://dacapo-records.dk/da

Dacapo Records er Danmarks nationale pladeselskab for klassisk og ny musik.

Siden 1989 har vi udgivet mere end 600 CD’er, DVD'er og rent digitale udgivelser, primært med musik af danske komponister. Vores katalog spænder lige fra de tidligste barokværker af komponister som Dietrich Buxtehude til den yngste nyskrevne musik i dag.

Dacapo Records går helhjertet op i at understøtte dansk musikliv. Ikke blot ved at udgive musik, der ellers ikke ville kunne vinde udbredelse på almindelige markedsvilkår. Men også ved at promovere danske komponister i udlandet.

Det kræver, at vi lever op til de højeste internationale standarder, og derfor sætter vi en ære i kvaliteten af vores udgivelser. Det er grunden til, at vi samarbejder med de bedste danske og nordiske kunstnere såvel som internationale topensembler som Wiener Filharmonikerne, New York Filharmonikerne, Lapland Kammerorkester og Kronos Kvartetten.

Følg pressemeddelelser fra Dacapo Records

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dacapo Records

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum