WATERZ.dk

Massiv lokal opbakning til vandsportsplaner i Hvide Sande

Del

Planerne om at opbygge Nordens største vandsportscenter i Hvide Sande med tilhørende uddannelser, yderligere udvikling af Ringkøbing Fjord og Vestkysten som turistdestination og styrkelse af bosætningen i området, nyder stor opbakning.

WATERZ - Foto : Brian Engblad
WATERZ - Foto : Brian Engblad

Det står klart to uger efter, at Masterplanen for udviklingen af WATERZ Festivalen så dagens lys.

-  WATERZ og VM i Windsurf Slalom er med til at sætte Ringkøbing-Skjern Kommune ikke blot på Danmarks- men også Verdenskortet og det er vigtigt i forhold til at tiltrække flere turister - også uden for sæsonen. Derfor er det også glædeligt, at det lokale erhvervsliv sammen med kommunen er med til at løfte den opgave, der ligger i at skabe de økonomiske rammer for, at den her type arrangementer kan gennemføres, siger Borgmester Hans Østergaard (V).

Det er salgsdirektør Thomas Sørensen fra Esmark Feriehusudlejning enig i.

- Waterz kan ikke måles som en her og nu indtægt, men vi skal tænke langsigtet og se det som en langsigtet investering. Både for flere turister men også for dygtige medarbejdere, der flytter hertil grundet vandsport. Kigger vi på vores egen branche, burde alle udlejningsbureauer støtte op omkring WATERZ. Det er ærgerlig, at de ikke kan tænke langsigtet, siger salgsdirektør Thomas Sørensen fra Esmark Feriehusudlejning.

Jørgen Iversen er formand for Holmsland Klit Turistforening, hvor man bakker op omkring WATERZ.

- hvis vi skal udvide vores sæson, skal vi byde på noget, man ikke har andre steder. WATERZ satser på vandsport i bred forstand, og det er der ikke andre destinationer, der gør på Vestkysten. Vi skal skabe unikke rammer om unikke oplevelser for så kommer gæsterne. Jeg kan sagtens se, at vi kan udvikle vandsports-turismen hånd i hånd med den mere traditionelle turisme. Vandsport kan tilføre oplevelsen af at være på ferie i vores område noget ekstra for hele familien, påpeger Jørgen Iversen.

Projektleder Katrine Frandsen er glad for opbakningen omkring WATERZ.

- men det er klart, at der altid er plads til flere sponsorer. Jo flere penge, jo mere udvikling, siger hun.

Masterplan skal udstikke fremtiden

Den bøn har nået Rådhuset i Ringkøbing og her håber Borgmester Hans Østergaard (V) på, at WATERZ fortsætter sin positive udvikling og det er da også baggrunden for, at byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune netop har besluttet at forlænge støtten til udviklingen af WATERZ med godt 2.6 mio. kroner over de kommende tre år.

- Den masterplan, der har lavet for udviklingen af WATERZ, og som indeholder en lang række tiltag, der dels skal styrke vandsports-turismen, men også bosætningen, peger i den helt rigtige retning. Det er også baggrunden for, at vi er positive overfor at tage hul på at diskutere, hvordan vi i tæt samarbejde med erhvervslivet, fonde, professionelle aktører, uddannelser og hele vandsportsmiljøet kan udvikle hele Ringkøbing Fjord-området samt dele af vores kystlinje ved Vesterhavet til Nordens førende vandsportssted, siger Borgmester Hans Østergaard.


Og her er borgmesteren på linje med Salgsdirektør Thomas Sørensen fra Esmark Feriehusudlejning.

- det er vigtigt for udviklingen af Ringkøbing Skjern Kommune som turistdestination, at man får styrket for- og eftersæsonen og dermed udvidet sæsonen for overnattende gæster. Det vil ikke blot gavne udlejningsbureauerne, men hele kommunen idet turisterne vil orientere sig imod de tilbud, der passer med årstiden samtidigt med, at vi ved at i selv koldt vejr, kommer blandt andre surferne, påpeger han.

Derfor mener han også, at den nye masterplan skal have luft under vingerne hurtigst muligt.

- den understøtter og udvikler selve turismen, men også en lang række andre tiltag herunder uddannelse, bosætning og meget andet. Det handler om at få infrastrukturen og rammerne på plads, og er de det, er jeg slet ikke i tvivl om, at man også vil se flere turister af alle typer året igennem - men også øget bosætning fra folk, der kan kombinere job med vandsport, siger Thomas Sørensen.

WATERZ gavner hele kommunen

Turistforeningsformand Jørgen Iversen, Holmslands Klit Turistforening glæder sig over udsigterne til endnu mere udvikling i hele Ringkøbing Skjern Kommune.

- det gode ved Masterplanen er jo, at det ikke ”kun” handler om Hvide Sande. Planen omfatter hele Ringkøbing Fjord området og hele Vestkyst-striben, og derfor burde projektet også kunne opnå en bred støtte i alle dele af kommunen. Udviklingen vil komme os alle til gavn, siger Jørgen Iversen.

WATERZ Festivalen er vokset eksplosivt siden starten i 2010, og tiltrækker i dag flere end 800 deltagere fra ind- og udland. Festivalen – hvor der afvikles to DM runder indenfor surf og kitesurf - afholdes kommende weekend i Hvide Sande, og direkte i forlængelse heraf afholdes VM i Windsurf Slalom, der slutter med kåring af nye verdensmestre blandt kvinderne og mændene fredag.

Nøgleord

Kontakter

Ydereligere information:
Katrine Frandsen, projektleder for WATERZ, tlf. 2128 3108
Christian Kjeldsen, Kommunikationschef for WATERZ, tlf. 2621 1145

Billeder

WATERZ - Foto : Brian Engblad
WATERZ - Foto : Brian Engblad
Download
WATERZ - Foto : Brian Engblad
WATERZ - Foto : Brian Engblad
Download
Borgmester Hans Østergaard (V), Ringkøbing Skjern Kommune. Foto : rksk.dk
Borgmester Hans Østergaard (V), Ringkøbing Skjern Kommune. Foto : rksk.dk
Download

Information om WATERZ.dk

WATERZ.dk
WATERZ.dk
Nørregade 2B
6960 Hvide Sande

2128 3108http://www.waterz.dk

WATERZ - NATURE’S PLAYGROUND

WATERZ er et udstillingsvindue til hele verden for den storslåede og unikke natur, som danner rammerne om Skandinaviens største vandsportsfestival - fyldt med aktiviteter og konkurrencer for alle. Hvide Sande er samlingspunktet for vandsportens bredde og verdenselite, som sammen giver publikum en ekstraordinær oplevelse. Programmet indeholder en lang række breddeevents samt et IFCA verdensmesterskab i windsurf slalom.

WATERZ samler vandsportsgrene som windsurf, kitesurf, surf, wakeboard, SUP samt kajak og viser besøgende de mange muligheder, som vandsporten tilbyder. Alle besøgende har endda mulighed for selv, at prøve kræfter med vandsporten.

Bredden er vigtig for WATERZ! Alle kan være med, uanset niveau kan man blive en del af et stort internationalt surf event. Her kan den nystartede vandsportsudøver stå side om side med verdens bedste indenfor sin disciplin.

Når der ikke afvikles konkurrencer på vandet, vil der være aktiviteter i form af workshops med professionelle, test af nyt udstyr, show som udføres af de professionelle, live musik, kulinariske oplevelser med fokus på lokale råvarer samt fester, hvor gamle venskaber mødes og nye venskaber opstår.

Følg pressemeddelelser fra WATERZ.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WATERZ.dk