Dansk Byggeri

Masser af muligheder for udlicitering på Lolland-Falster

Del

Formand for Dansk Byggeri Lolland-Falster Steen Koch Rasmussen opfordrer kommunerne på Lolland-Falster til at lade flere private virksomheder rydde sne og vedligeholde parker. Det vil gavne erhvervslivet i området og koste mindre, end hvis kommunerne selv udførte opgaverne, viser en opgørelse fra Dansk Byggeri.

De private virksomheder har fået lidt travlere med at reparere veje og slå græs på Lolland-Falster. Guldborgsund Kommune udliciterede i 2017 knap 53 procent af de tekniske opgaver inden for vej- og park området, mens de private virksomheder udførte 34 procent af opgaverne i Lolland Kommune. Det er en lille stigning i forhold til året før, viser tal fra Dansk Byggeri.

- Begge kommuner skal have ros for at udlicitere mere, men der er stadig plads til forbedring. Dansk Byggeri har et mål om, at kommunerne udliciterer mindst 70 procent af de tekniske opgaver, og det kan sagtens lade sig gøre med lidt politisk vilje, siger formand for Dansk Byggeri Lolland-Falster Steen Koch Rasmussen.

Lad private virksomheder ordne vejene
Lolland Kommune udfører selv to tredjedele af de tekniske opgaver. For eksempel på vejnettet, hvor kommunen vedligeholder 970 km, mens firmaet NCC varetager de resterende 400 km.

- Men der er ingen grund til at være så forsigtige med at lade private virksomheder udføre tekniske opgaver. Virksomhederne er meget professionelle og vant til at skulle levere en høj kvalitet i skarp konkurrere med andre virksomheder, siger Steen Koch Rasmussen. 

Tal fra Dansk Byggeri viser, at Lolland-Falster kunne spare 11,5 millioner kroner i alt, hvis kommunerne udliciterede 90 procent af driftsopgaverne.

- Hvis vi ser på resten af landet, er der vilje til udlicitering rigtig mange steder. Jeg kan kun opfodre kommunerne på Lolland-Falster til også at komme i gang. Der er masser af dygtige virksomheder, der står på spring, siger formand for Dansk Byggeri Lolland-Falster Steen Koch Rasmussen.

Lolland-Falster udliciterer mere
Kommunerne på Lolland-Falster har over de seneste år generelt udliciteret flere opgaver i vej- og parkområdet. De sidste ti år er den generelle udlicitering steget fra omkring 31 procent i 2007 til knap 44 procent i 2017.

Se i de vedhæftede filer en oversigt over udliciteringen på Lolland-Falster og en oversigt over udviklingen i kommunernes udlicitering fra 2007 til 2017.

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Lolland Falster Steen Koch Rasmussen, steenkochrasmussen@gmail.com, telefon 93 39 48 14
Regionskonsulent Niels Tolstrup, Dansk Byggeri, nto@danskbyggeri.dk, telefon 20 65 98 40
Journalistpraktikant Caroline Schrøder, Dansk Byggeri, csc@danskbyggeri.dk, telefon 29 74 94 44

Vedhæftede filer

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum