Novo Nordisk Fonden

Martin Ridderstråle afløser Jannik Hilsted som leder af Patient Care i Novo Nordisk Fonden

Del
Martin Ridderstråle bliver ny leder af Patient Care i Novo Nordisk Fonden.
Martin Ridderstråle bliver ny leder af Patient Care i Novo Nordisk Fonden.

Senior Vice President og speciallæge, dr.med. Jannik Hilsted stopper som chef for Patient Care i Novo Nordisk Fonden med udgangen af februar 2021, hvorefter han vil blive tilknyttet fonden som konsulent.

Jannik Hilsted har siden november 2015 stået i spidsen for Novo Nordisk Fondens samarbejde med de danske regioner og Grønlands Selvstyre om etablering af fem specialiserede Steno Diabetes Centre i Danmark og et diabetes- og livsstilscenter i Grønland. Visionen for centrene er at skabe behandlingsresultater i verdensklasse for personer med diabetes.

Jannik afløses af Martin Ridderstråle, der er tidligere adjungeret professor i endokrinologi fra Lunds Universitet i Sverige

”Jeg vil gerne takke Jannik for en fremragende indsats gennem de seneste 5 år, hvor han har været en af hovedarkitekterne bag nogle af de største bevillinger i Novo Nordisk Fondens historie. Jannik har løst den store opgave, han blev ansat til i sin tid, og jeg er glad for, at vi fortsat vil kunne drage nytte af hans erfaring og dygtighed i en konsulentrolle i fremtiden,” siger Birgitte Nauntofte, adm. direktør i Novo Nordisk Fonden.

Martin Ridderstråle starter i Novo Nordisk Fonden den 1. oktober i år og vil frem til udgangen af februar 2021 arbejde side om side med Jannik.

”Martin har en imponerende og alsidig karriere inden for endokrinologi og diabetologi, og med ansættelsen af ham har vi fået en yderst kompetent afløser for Jannik,” siger Birgitte Nauntofte.

Martin var gennem tre år klinikchef ved Steno Diabetes Center i Gentofte, hvor han bl.a. var med til at effektivisere og forbedre behandlingen for diabetespatienter så mærkbart, at Steno Diabetes Center i 2014 modtog initiativprisen Den Gyldne Skalpel. Senest kommer han fra en stilling som Corporate Vice President i Novo Nordisk A/S, hvor han er chef for Clinical Pharmacology and Translational Medicine. Han har tidligere haft flere lederstillinger inden for endokrinologi og diabetologi ved Skånes universitetshospital i Sverige.

”For mig er behandling ikke kun, hvad vi gør, men også hvordan vi gør det – og hvordan vi inddrager patienten i forløbet. Diabetes og andre livsstilssygdomme udgør en kæmpe global udfordring med alvorlige sundhedsmæssige og økonomiske konsekvenser for både patienter og familier i hele verden. Jeg glæder mig meget til samarbejdet med fondens vigtige partnere inden for området og håber, at jeg med min erfaring fra både klinisk praksis og forskning kan være med til at videreudvikle vores arbejde inden for dette meget vigtige område,” siger Martin Ridderstråle.

Novo Nordisk Fonden har siden 2016 bevilget i alt 7,4 mia. kr. til etablering af Steno Diabetes Centre i alle fem danske regioner. Fonden indgik desuden i 2019 et langsigtet samarbejde med Grønlands Selvstyre om at styrke forebyggelse og behandling af diabetes og andre udvalgte livsstilsrelaterede sygdomme i Grønland. Fonden har bevilget 382 mio. kr. til indsatsen i Grønland over de kommende 10 år.

Om Martin Ridderstråle:

Født 1969:

Uddannelse:
1997: Dr.med., Lunds universitet, Sverige
2004: Lektor i eksperimentel endokrinologi, Lunds universitet
2005: Specialist i intern medicin
2005: Specialist i endokrinologi og diabetologi
2011: Master, Business Administration, CBS
2012: Adjungeret professor i endokrinologi, Lunds Universitet

Karriere:
2005–2012: Speciallæge, afd. for endokrinologi, Skånes universitetshospital Malmö
2006–2012: Leder, afd. for endokrinologi, Skånes universitetshospital Malmö og Lund.
2012–2018: Adjungeret professor, Lund University Diabetes Center.
2013–2016: Vicedirektør og klinikchef, Steno Diabetes Center.
2016–2019 : Vice President, Clinical Pharmacology, Novo Nordisk A/S
2019– : Corporate Vice President, Clinical Pharmacology and Translational Medicine, Novo Nordisk A/S.

Nøgleord

Kontakter

Christian Mostrup, pressechef, tlf.: 3067 4805, cims@novo.dk

Billeder

Martin Ridderstråle bliver ny leder af Patient Care i Novo Nordisk Fonden.
Martin Ridderstråle bliver ny leder af Patient Care i Novo Nordisk Fonden.
Download
Jannik Hilsted.
Jannik Hilsted.
Download

Information om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden
Novo Nordisk Fonden
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6600http://novonordiskfonden.dk/

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 25 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes. 

Følg pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Ny forskning vil undersøge sammenhæng mellem gravides vægt og overvægt hos børn13.1.2021 08:00:00 CETPressemeddelelse

Hvorfor rammer overvægt nogle og ikke andre? Det kan der være flere årsager til, men nu skal det undersøges nærmere, om overvægt hos gravide videreføres til barnet. Novo Nordisk Fonden vil igangsætte en række forskningsprojekter for op til i alt 60 mio. kr. for at undersøge dette spørgsmål grundigere. Hvis forskningen viser, at der er en sammenhæng, vil den viden kunne bruges til at forebygge overvægt hos børn fremover. ”Vi vil gerne blive klogere på, om svær overvægt hos moren overføres til barnet, uden at der er tale om en arvelig (genetisk) betinget overførsel. Der er nemlig en række indikationer af, at tilbøjeligheden til at blive overvægtig kan overføres fra mor til barn gennem en hormonel påvirkning gennem moderkagen. Hvis det er tilfældet, vil det give mening at sætte ind meget tidligt – muligvis allerede inden kvinden bliver gravid – for at mindske overvægten,” siger Arne Astrup, der er programdirektør for udviklingen af Center for Sund Vægt i Novo Nordisk Fonden. ”Det er vigti

Ny masteruddannelse vil give den danske life science-sektor ”missing link”-kompetencer2.12.2020 14:12:03 CETPressemeddelelse

CBS-BIO er en ny, revideret MSc-uddannelse inden for bioentreprenørskab, som går i partnerskab med industriaktører med det formål at støtte den fortsatte vækst inden for life science-sektoren i Danmark ved at uddanne og træne danske og internationale talenter. Det særlige ved kandidaterne vil være, at de kommer til at bygge bro imellem videnskab og erhvervsliv ved at have et ben i hver lejr. Novo Nordisk Fonden har bevilget 6,5 mio. kr. til at støtte uddannelsen for årene 2021 til 2024.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum