Landbrug & Fødevarer

Martin Merrild genopstiller ikke som formand for Landbrug & Fødevarer

Del

Martin Merrild har meddelt, at han ikke genopstiller som formand for Landbrug & Fødevarer ved det kommende delegeretmøde.

Landbrug & Fødevarer har i dag holdt bestyrelsesmøde. Her har Martin Merrild meddelt, at han ikke genopstiller som formand ved det kommende delegeretmøde.
 
- Jeg har brugt lang tid på at tænke over min egen fremtid. Lysten til at kæmpe for landmænd og fødevaresektoren er stadig stor, og selv om det kan lyde mærkeligt, så er det lige netop nu, jeg skal stoppe, mens jeg har engagement og energi. 
 
Martin Merrild lægger ikke skjul på, at det har kostet mange afsavn at være formand for Landbrug & Fødevarer. 
 
- Når jeg til november stopper som formand, får jeg mulighed for at indhente noget af det, jeg har forsømt uden for L&F. Jeg har blandt andet 8, snart 10, børnebørn, som jeg glæder mig til at se meget mere til.
 
Martin Merrild har stået i spidsen for Landbrug & Fødevarer i otte år. Inden da var han særdeles aktiv i landbrugets organisationer, hvor han i 1987 blev valgt til formand for sin lokale forening og fem år senere fik sæde i De Danske Landboforeningers bestyrelse   - Jeg har viet over halvdelen af mit liv til politisk arbejde for landbruget, og de sidste otte år har jeg endda fået lov til at stå i spidsen. Jeg har ikke tal på, hvor mange møder jeg har været til blandt andet med ministre og folketingsmedlemmer. Men jeg ved, at hver gang er jeg mødt op med ranket ryg, fordi jeg repræsenterede verdens dygtigste landmænd.
 
Beslutningen kommer bag på mange, og Martin Merrild har da også gjort, hvad han kunne for at holde kortene tæt til kroppen. 
 
- Jeg har haft det sådan, at indtil jeg var kommet frem til andet, var det vigtigt for mig ikke at skabe usikkerhed i organisationen. Jeg havde sat mig selv en deadline, der hed slut august til at træffe en endelig beslutning. På den måde er vi kommet tæt på et delegeretmøde, men der er også god tid til at drøfte en ny formand i foreningerne. 
 
Det er Martin Merrilds klare opfattelse, at han efterlader sig et velfungerende Landbrug & Fødevarer.
 
- Landbrug & Fødevarer har et klart projekt, både fagligt og politisk; vi skal fortsætte udviklingen af den danske fødevaresektor, vi skal gøre landbruget mere klimavenligt, miljøvenligt og bæredygtig, mens vi bevarer vores konkurrenceevne. Vores organisation er enestående og misundes af landmænd rundt om i verden.

 
En af Martin Merrilds sidste opgaver bliver at modernisere bestyrelsesarbejdet i Landbrug & Fødevarer.
 
- Vi er i gang med at evaluere Landbrug & Fødevarers politiske ledelsesstruktur, så vi kan sikre en moderne organisation, der er effektiv, og hvor det er attraktivt for aktive landmænd både at være medlem og blive valgt til ledelsen. Samtidig skal vi være helt tæt på medlemmerne. Jeg har altid lagt vægt på, at en formand for landmændene skal være tæt på og aldrig længere væk end et direkte telefonopkald. 
 
I fremtiden venter der masser af spændende opgaver, og der bliver masser at lave for hans afløser. 
 
- Klima, vandplaner og EU’s ”Green-deal” er nogle af de helt store dagsordener de kommende år. Landmændene har brug for en stærk repræsentant i den politiske verden, og Landbrug & Fødevarer er en organisation, der står respekt om både i dansk politik og i EU. Jeg glæder mig til at overlade stafetten til en ny formand, og jeg er tryg ved, at en ny generation kan hjælpe fødevareerhvervet fremad, siger Martin Merrild.  

Billeder

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/


 For yderligere oplysninger kontakt Landbrug & Fødevarers pressetelefon på 3339 4520

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Økologieksporten er næsten fordoblet på fem år – men coronaen giver udfordringer8.12.2020 08:48:27 CETPressemeddelelse

Danmark fastholder sin position som et stærkt økologiland. Eksporttallene fra 2019, som netop er offentliggjort, viser, at eksporten af økologiske varer steg i 2019 og endte med et resultat på tre mia. kroner. Det betyder, at den økologiske eksport er næsten fordoblet på fem år. Verden har dog forandret sig meget i 2020, hvor corona-virus har domineret verdensmarkedet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum