Fonden for Entreprenørskab

Markant stigning i antallet af nye virksomheder og flot fremgang for virksomheder stiftet af kvinder

Del

I 2019 startede i alt 18.334 nye virksomheder fordelt over hele Danmark. Det er en stigning på 8 pct. siden 2014. Virksomheder stiftet af kvinder viser også fremgang. Dette og meget mere kan du læse i Iværksætterindblikket 2021.

Iværksætterindblikket er en samling af aktuel viden om, hvordan det står til med dansk iværksætteri. Der er fokus på de nyetablerede virksomheder, både overordnet set og opdelt på parametre såsom geografi, køn, alder og uddannelse.  

Desuden præsenteres statistikker over nye virksomheders etableringsrate, overlevelsesandel samt jobskabelse. Iværksætterindblikket giver ligeledes et indblik i udbredelsen af entreprenørskabsundervisning i Danmark på forskellige uddannelsesniveauer, konkurser samt investeringer og kapital. 

Nye virksomheder og diversitet 

I 2019 startede i alt 18.334 nye virksomheder fordelt over hele Danmark. Det er en stigning på 8 pct. siden 2014.  

Kigger man på kønsdiversiteten, er det kun lidt over hver fjerde kvinde, som står bag disse nye virksomheder. Denne fordeling er mere eller mindre konstant. Kigger man derimod isoleret set på antallet af virksomheder, kvinder står bag, er der en flot fremgang. Sammenlignet med 2014, har der været en udvikling på 16,1 pct. 

Store dele af denne fremgang kan tilskrives unge kvindelige iværksættere under 25 år, som er bosat i Region Syddanmark. Den generelle tendens er dog, at unge iværksættere under 25 år, oplever den største fremgang på landsplan, sammenlignet med iværksættere over 25 år. 

”Årets Iværksætterindblik viser to positive tendenser. Vi begynder at se, at andelen af kvindelige iværksætter stiger, og at der er endnu flere unge, som springer ud som iværksætter. Det er dejligt at se, at de mange indsatser, som både Fonden for Entreprenørskab og andre aktører har sat iværk for at fremme iværksætteri bland både unge og kvinder, begynder at vise sig i statistikkerne. Jeg tror, at både den stigende offentlige opmærksomhed på iværksætteri, antallet af rollemodeller, og de mange indsatser i vores uddannelser har medvirket til denne udvikling”, siger Christian Vintergaard, direktør i Fonden for Entreprenørskab.

Hvem skaber virksomhederne? 

Når vi kigger på vækstvirksomheder, er det især faktorer som overlevelsesraten og jobgenerering der er væsentlige. Derfor giver Iværksætterindblikket også et indblik i, hvordan virksomhederne klarer sig på disse områder. 

Kigger vi på overlevelsesraten på landsplan, er hele 78 pct. af de virksomheder der blev stiftet i 2014, fortsat aktiv i 2019. Her skiller Region Sjælland sig positivt ud, da svimlende 93 pct. af virksomhederne har overlevet de første fem år efter stiftelsen. Generelt viser tallene, at det er virksomheder stiftet af mænd, som har den største overlevelsesrate.  

Jobskabelsen spiller ligeledes en væsentlig faktor når vi taler om vækst, og her har virksomheder i Region Hovedstaden i gennemsnit 3,5 årsværk pr. startup (ekskl. stifteren), fem år efter virksomheden blev oprettet. Det er den højeste jobgenerering på landsplan, hvor virksomhederne fem år efter oprettelsen i gennemsnit står for 2,7 årsværk. 

Læs hele Iværksætterindblikket her: https://prod-undervisningsportalen.azurewebsites.net/media/b3djddwu/iv%C3%A6rks%C3%A6tterindblikket_e2021-2.pdf

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Flere unge kvinder bliver iværksættere på Sjælland7.12.2021 16:02:41 CET | Pressemeddelelse

Region Sjælland oplever en flot fremgang, når vi kigger på den procentvise udvikling af kvindelige iværksættere under 25 år Det viser det nye Iværksætterindblik 2021. Iværksætterindblikket er en samling af aktuel viden om, hvordan det står til med dansk iværksætteri. Der er fokus på de nyetablerede virksomheder, både overordnet set og opdelt på parametre såsom geografi, køn, alder og uddannelse.

Flere unge kvinder bliver iværksættere i Midtjylland7.12.2021 16:00:56 CET | Pressemeddelelse

Region Midtjylland oplever en flot fremgang, når vi kigger på den procentvise udvikling af kvindelige iværksættere under 25 år Det viser det nye Iværksætterindblik 2021. Iværksætterindblikket er en samling af aktuel viden om, hvordan det står til med dansk iværksætteri. Der er fokus på de nyetablerede virksomheder, både overordnet set og opdelt på parametre såsom geografi, køn, alder og uddannelse.

Flere unge kvinder bliver iværksættere i Syddanmark7.12.2021 15:59:04 CET | Pressemeddelelse

Region Syddanmark oplever en flot fremgang, når vi kigger på den procentvise udvikling af kvindelige iværksættere under 25 år Det viser det nye Iværksætterindblik 2021. Iværksætterindblikket er en samling af aktuel viden om, hvordan det står til med dansk iværksætteri. Der er fokus på de nyetablerede virksomheder, både overordnet set og opdelt på parametre såsom geografi, køn, alder og uddannelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum