Danmarks ErhvervsfremmebestyrelseDanmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Markant satsning på grøn og cirkulær omstilling i SMV’er skal styrke dansk erhvervslivs konkurrencekraft

Del

Flere små og mellemstore virksomheder skal i gang med grøn og cirkulær omstilling til gavn for virksomhedernes konkurrencekraft og miljøet. Derfor afsætter Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu 96 mio. kr. til en satsning inden for området. Indsatsen finansieres af EU’s Regionalfond og decentrale erhvervsfremmemidler.

Bæredygtighed, cirkulær økonomi og grønne forretningsmodeller er højt på dagsordenen i stadig flere sammenhænge – og med god grund. Udover gevinster for klima og miljø rummer cirkulære og grønne forretningsmodeller et stort potentiale for at styrke danske virksomheders konkurrencekraft.

I praksis er vejen til grøn og cirkulær omstilling dog ofte svær at gennemskue, ikke mindst for de små og mellemstore virksomheder. Derfor annoncerer Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu efter operatører, der vil gennemføre en landsdækkende indsats for at fremme grøn og cirkulær omstilling i SMV’er.

Formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Jakob Riis:

Det kan være ekstremt udfordrende for danske SMV’er at realisere potentialet ved omstilling til nye grønne og cirkulære forretningsmodeller. Virksomhederne mangler ofte den nødvendige kapacitet og viden på området. Derfor glæder det mig, at vi i bestyrelsen nu kan sætte gang i et stort, landsdækkende initiativ, der med udgangspunkt i virksomhedernes behov og efterspørgsel skal hjælpe især de mindre danske virksomheder til at udnytte forretningspotentialet forbundet med grøn og cirkulær omstilling.”

Landsdækkende grøn og cirkulær indsats

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse igangsætter indsatsen med afsæt i Strategi for decentral erhvervsfremme 2019. Målet er at styrke den grønne og cirkulære omstilling i danske SMV’er, så virksomhederne opnår en forbedret ressourceeffektivitet til gavn for både konkurrencekraft, eksport og miljø. Indsatsen skal være landsdækkende og udføres i et stærkt partnerskab af en eller flere operatører med involvering fra erhvervslivet og andre relevante aktører.

Fakta

Initiativet skal være landsdækkende og målrettet små og mellemstore virksomheder med potentialer inden for ressourceeffektivisering og øget cirkulær økonomi, herunder nye forretningsmodeller. Store virksomheder kan også deltage i indsatsen.

Initiativet skal tage afsæt i tre delindsatser:

  • Højere værdiudnyttelse af materialer
  • Potentialer ved cirkulær design og produktudvikling samt nye forretningsmodeller
  • Øget plastgenanvendelse

Der er afsat 96 mio. kr. til initiativet. Midlerne kommer fra EU’s Regionalfond (81 mio. kr.) og decentrale erhvervsudviklingsmidler (15 mio. kr.).

Ansøgningsmateriale, link til ansøgningsskema m.m. findes her:

https://regionalt.erhvervsstyrelsen.dk/groen-og-cirkulaer-omstilling-i-smver

Ansøgningsfrist er den 27. juni 2019

Mandag den 6. maj 2019 kl. 13-15 holder Erhvervsstyrelsen informationsmøde om indsatsen. Mødet holdes hos Erhvervsstyrelsen, Vejlsøvej 29, 8600 Silkeborg. Tilmeld dig her:

https://regionalt.erhvervsstyrelsen.dk/informationsmoede-om-groen-og-cirkulaer-omstilling-i-smver

Ansøgninger forventes behandlet på mødet i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse den 24. september 2019, hvorefter ansøgere vil blive meddelt tilsagn eller afslag.

 

Kontakt

Hvis du er potentiel ansøger (operatør) og vil vide mere om initiativet og tilskudsmulighederne, er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Hans Henrik Nørgaard på telefon 3529 1755 eller mail haheno@erst.dk.

Nøgleord

Information om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Vejlsøvej 29
8600 Silkeborg

3529 1717https://erhvervsfremmebestyrelsen.dk/

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal bidrage til at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv. Det sker ved at fremme en sammenhængende, efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark.   

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse igangsætter og finansierer decentrale erhvervsfremmeindsatser, der tager højde for forskelle i de regionale og lokale erhvervsmæssige udfordringer, muligheder og prioriteter.

 

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Unge med særlige udfordringer skal hjælpes i uddannelse og have et bedre afsæt for job26.11.2019 13:15:43 CETPressemeddelelse

Virksomhederne skriger på arbejdskraft, og samtidig står næsten 70.000 unge på tværs af hele landet uden uddannelse og job. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter nu fire projekter med i alt 36 mio. kr. Midlerne går til håndholdte indsatser, der skal sikre, at unge med særlige udfordringer får en uddannelse. Det skal give unge bedre mulighed for at komme på arbejdsmarkedet og på sigt imødekomme virksomhedernes behov for arbejdskraft.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum