Beskæftigelsesministeriet

Markant flere på kontanthjælp arbejder i småjobs

Del

Der er sket en stigning på over 30 pct. på to år i antallet af borgere i kontanthjælpssystemet, der arbejder ved siden af. Der ses en stigning i samtlige brancher, viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Over 10.000 personer på kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse har samtidig haft ordinære timer i april 2018. Det er 2.340 flere end i april 2016. Næsten halvdelen af stigningen sker inden for ”Handel og transport mv.”, men der er også markant flere i branchen ”Erhvervsservice”.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Det er positivt, at flere arbejder ved siden af kontanthjælpen. Vi har før set, at folk ansat i småjob langsomt kan bygge på. Samtidig skal man ikke undervurdere betydningen af at føle sig som en del noget større, at have noget at stå op til, og at man gør en forskel.

Kigger man på andelen af personer i kontanthjælpssystemet med småjob er steget fra 4,7 pct. til 7,3 pct., hvilket svarer til en stigning i andelen på 54,7 pct.

Udviklingen kommer samtidig med, at regeringen indførte kontanthjælpsloftet og 225 timers-reglen for at skabe et yderligere incitament til at tage et job og sikre, at ledige står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Brancherne ”Handel og transport mv.”, ”Erhvervsservice” og ”Offentlig administration, undervisning og sundhed” står for omkring 75 pct. af alle småjob. Her har stigningen i andelen af småjobs været størst blandt personer med ikke-vestlig baggrund.

- Det glæder mig, at vi ser en positiv udvikling blandt personer med ikke-vestlige baggrund i kontanthjælpssystemet. Vi har fortsat en stor udfordring med at få flere fra denne gruppe væk fra offentlig forsørgelse, men vi ser flere og flere tegn på, at der er ved at komme skred i tingene. Det er godt for den enkelte og godt for integrationen, siger Troels Lund Poulsen.

Hele analysen kan læses her.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 201925.4.2019 09:17:07 CESTPressemeddelelse

I februar 2019 var der 2.776.400 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 400 flere job i februar måned. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Igen i februar ser vi, at antallet af private job fortsætter med at stige, og at beskæftigelsen på ny slår rekord. Ser man tilbage til sommeren 2015, er der kommet 168.500 flere private job. Det er meget positivt. - Samtidig ser vi, at markant flere arbejder ved siden af kontanthjælpen i småjob. På to år er antallet, der arbejder på den måde, steget med 30 procent. Det er godt, at flere har småjob, fordi det kan være en god måde at få foden inden for på arbejdsmarkedet. - Jeg er også rigtig glad for, at vi med forenklingen af beskæftigelsesindsatsen er blevet enige om, hvilke a-kasser der skal forsøge at løfte opgaven med at få flere ledige i arbejde. De ni udvalgte a-kasser har en enestående chance for at vise, at de med deres kendskab til medlemmerne er de rette til at matche ledige og virksomheder. - Det gør

I takt med alderen: Flere forventer at arbejde efter pensionen4.4.2019 08:15:58 CESTPressemeddelelse

Flere forventer at udskyde livet som folkepensionist jo tættere de kommer på pensionsalderen. Det viser tal fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der baserer sig på svar fra omkring 11.500 personer over 50 år. Kigger man på gruppen mellem 50 og 59 år med tungt eller hurtigt arbejde, så forventer otte procent at arbejde efter pensionen, mens det for dem mellem 60 og 64 år med tilsvarende arbejde er 15 procent. Det vil sige, at der næsten er tale om en fordobling. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Det er godt, at flere seniorer gerne vil tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet i takt med, at folkepensionsalderen nærmer sig. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så bliver vi ældre og har det heldigvis også bedre oppe i årene. Derfor er der behov for at flere, der kan, arbejder efter pensionen, hvis vi skal have råd til et stærkt velfærdssamfund. - Noget af udviklingen kan selvfølgeligt skyldes, at dem, der er nedslidte, har trukket sig tilbage, når de run

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum