Beskæftigelsesministeriet

Markant flere på kontanthjælp arbejder i småjobs

Del

Der er sket en stigning på over 30 pct. på to år i antallet af borgere i kontanthjælpssystemet, der arbejder ved siden af. Der ses en stigning i samtlige brancher, viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Over 10.000 personer på kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse har samtidig haft ordinære timer i april 2018. Det er 2.340 flere end i april 2016. Næsten halvdelen af stigningen sker inden for ”Handel og transport mv.”, men der er også markant flere i branchen ”Erhvervsservice”.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Det er positivt, at flere arbejder ved siden af kontanthjælpen. Vi har før set, at folk ansat i småjob langsomt kan bygge på. Samtidig skal man ikke undervurdere betydningen af at føle sig som en del noget større, at have noget at stå op til, og at man gør en forskel.

Kigger man på andelen af personer i kontanthjælpssystemet med småjob er steget fra 4,7 pct. til 7,3 pct., hvilket svarer til en stigning i andelen på 54,7 pct.

Udviklingen kommer samtidig med, at regeringen indførte kontanthjælpsloftet og 225 timers-reglen for at skabe et yderligere incitament til at tage et job og sikre, at ledige står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Brancherne ”Handel og transport mv.”, ”Erhvervsservice” og ”Offentlig administration, undervisning og sundhed” står for omkring 75 pct. af alle småjob. Her har stigningen i andelen af småjobs været størst blandt personer med ikke-vestlig baggrund.

- Det glæder mig, at vi ser en positiv udvikling blandt personer med ikke-vestlige baggrund i kontanthjælpssystemet. Vi har fortsat en stor udfordring med at få flere fra denne gruppe væk fra offentlig forsørgelse, men vi ser flere og flere tegn på, at der er ved at komme skred i tingene. Det er godt for den enkelte og godt for integrationen, siger Troels Lund Poulsen.

Hele analysen kan læses her.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum