Wonderful Copenhagen

Markant flere krydstogtgæster besøger Danmark næste år

Del

Danmark kan til næste år se frem til over 68.000 flere krydstogtgæster end i år. Den markante fremgang kommer især til at kunne ses i København, hvor 710.000 gæster forventes at gå i land, men også havnene rundt i resten af landet kan glæde sig til et godt krydstogt-år i 2016.

Alene på én enkelt dag næste sommer vil 30.000 krydstogtturister passere kajanlægget i København - enten på vej i land eller ombord. Den dag lægger syv skibe til i hovedstaden samtidigt og bliver dermed en historisk travl dag for krydstogtbranchen. I løbet af hele 2016 vil der lægge et krydstogtskib til kaj i København i alt 286 gange. Det betyder, at branchen nu forventer et samlet antal krydstogtgæster i hovedstaden næste år på 710.000. Det er 30.000 flere end i år.

”For København bliver 2016 første gang, der igen er stigning i antallet af krydstogtgæster siden rekordåret i 2012. Det er særligt fremgangen i antallet af skibe, som både starter og slutter turen i København, der sikrer flere passagerer næste år. Det er ekstra attraktivt for byen, da disse passagerer ofte tager et par overnatninger i forbindelse med flyveturen ind eller ud af København, og dermed bruger flere penge under besøget,” siger Claus Bødker, krydstogtchef i Wonderful Copenhagen, hvor Cruise Copenhagen Network er forankret.

Selvom København er langt den største krydstogthavn i Danmark, kan en række andre havne landet over også begynde at gøre klar til et større rykind næste år.

I Aarhus ser man frem til en rigtig god sæson med mere end en fordobling af antal skibe og passagerer, og i Aalborg forventer man en fremgang på seks skibe, så byen i alt får besøg af 21 krydstogtskibe i 2016.

I Vestsjælland kan Kalundborg, som ikke har haft krydstogtbesøg i år, se frem til ét anløb næste år. På solskinsøen Bornholm, hvor det primært er Rønne, der trækker, forventer man tre ekstra skibe næste år, mens Hundested i Nordsjælland næste år bliver indviet som krydstogtdestination med indtil videre tre anmeldte skibe.

”Vi bearbejder løbende de internationale rederier for at få dem til at vælge København og Danmark som krydstogtdestination. Vi sælger os både som en del af Østersøregionen, der er en af de største krydstogtregioner i verden, men vi fremhæver også de enkelte havne. Og her ser vi en tendens til, at flere og flere skibe også besøger de øvrige danske havne, som på den måde også får del i krydstogtturismen,” siger Claus Bødker, der fortæller, at Cruise Copenhagen Network, navnet til trods, dækker over ni danske krydstogtdestinationer.

Nøgleord

Kontakter

Uffe Hartmann, Head of Corporate Press, Wonderful Copenhagen, ufh@woco.dk - mobil: 21 73 98 90

Information om Wonderful Copenhagen

Wonderful Copenhagen
Wonderful Copenhagen
Nørregade 7B
1165 København K

+45 33257400http://www.wonderfulcopenhagen.dk

Wonderful Copenhagen er en netværksorganisation som arbejder for at fremme og udvikle erhvervs- og ferieturismen i Region Hovedstaden til gavn for almennyttige interesser.

Følg pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Ny rapport: Danmarks hovedstad har en af verdens fem bedste turismeorganisationer5.5.2018 09:53pressemeddelelse

Selvom Danmark er en lille spiller i den benhårde, globale konkurrence om turister, har hovedstadsregionen en af verdens bedste turismeorganisationer i form af Wonderful Copenhagen. Det fremgår af ny evaluering fra Destination Think!, der som førende, international ekspert i destinationsudvikling og -markedsføring har arbejdet med 320 organisationer, der markedsfører destinationer verden over. Destination Think! har evalueret Wonderful Copenhagen og har udråbt den danske hovedstads turismeorganisation som blandt de fem bedste i verden. Det er særligt tilgangen til markedsføring, evnen til at engagere erhvervet samt strategisk forretningsudvikling, der udløser international top-karakter. Væksten i turismen er primært noget, der sker i storbyer – både globalt og også i Danmark. Her har hovedstadsregionen oplevet en vækst i turismen på 65 pct. siden 2009. Men konkurrencen mellem storbyerne om at tiltrække turisterne og den forretning, der følger med, er stigende. En konkurrence, hvor Købe

Ny rapport: Danmarks hovedstad har en af verdens fem bedste turismeorganisationer5.5.2018 07:54pressemeddelelse

Selvom Danmark er en lille spiller i den benhårde, globale konkurrence om turister, har hovedstadsregionen en af verdens bedste turismeorganisationer i form af Wonderful Copenhagen. Det fremgår af ny evaluering fra Destination Think!, der som førende, international ekspert i destinationsudvikling og -markedsføring har arbejdet med 320 organisationer, der markedsfører destinationer verden over. Destination Think! har evalueret Wonderful Copenhagen og har udråbt den danske hovedstads turismeorganisation som blandt de fem bedste i verden. Det er særligt tilgangen til markedsføring, evnen til at engagere erhvervet samt strategisk forretningsudvikling, der udløser international top-karakter. Væksten i turismen er primært noget, der sker i storbyer – både globalt og også i Danmark. Her har hovedstadsregionen oplevet en vækst i turismen på 65 pct. siden 2009. Men konkurrencen mellem storbyerne om at tiltrække turisterne og den forretning, der følger med, er stigende. En konkurrence, hvor Købe

Verdens største kongres om havvind kommer til København24.3.2017 14:22pressemeddelelse

Danmark skal være vært for kongressen Offshore Wind Energy 2019, der er verdens største kongres og udstilling med fokus på havvind. Kongressen afholdes af den europæiske organisation WindEurope i tæt samarbejde med Vindmølleindustrien og forventes at tiltrække 10.000 deltagere i 3 dage. ”Danske virksomheder var de første til at opstille vindmøller på havet, og vi er i dag hjemsted for nogle af verdens førende virksomheder på området. Derfor glæder det mig utrolig meget, at WindEurope har peget på Danmark som værtsland for Offshore Wind Energy 2019, og jeg har store forventninger til konferencen og udstillingen, da interessen for havvind er hastigt voksende i hele verden. Derfor håber jeg også, at dette kan udvikle sig til en tilbagevendende begivenhed efter 2019,” siger Jan Hylleberg, adm. direktør for Vindmølleindustrien. Ifølge de seneste tal fra 2015 beskæftiger vindmøllebranchen i Danmark 31.000 og stod for 4,6% af den totale danske eksport, mens vindmøllebranchen omsatte for godt

New Yorks turistchef imponeret over den danske hovedstads nye strategi31.1.2017 09:47pressemeddelelse

Med en helt ny turismestrategi på gaden, har Wonderful Copenhagen i en længere periode analyseret bl.a. nye tendenser, nye digitale muligheder og ændringer i turisters forbrugeradfærd. Indsatsen har skullet sikre, at Wonderful Copenhagens nye strategi, som udstikker visionen og retningen for turismeudviklingen frem mod 2020, er på forkant fire år frem i en tid, hvor turismen er i global forandring. Ud over de lokale aktører og borgerne i hovedstadsregionen har Wonderful Copenhagen også søgt international sparring undervejs i strategiprocessen, bl.a. hos New Yorks turismeorganisation, NYC & Company. Her fremhæver CEO Fred Dixon særligt den nye strategis fokus på det lokale, destinationens localhood: “Vi er imponerede over tankerne bag Wonderful Copenhagens nye strategi specielt med den relation, alle har til den danske livsstil og mere specifikt fascination af danskerne som det lykkeligste folk i verden. Jeres tilgang til livsstil og kultur er unik, og det grundlag giver jer mulighed fo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum