Wonderful Copenhagen

Markant flere krydstogtgæster besøger Danmark næste år

Del

Danmark kan til næste år se frem til over 68.000 flere krydstogtgæster end i år. Den markante fremgang kommer især til at kunne ses i København, hvor 710.000 gæster forventes at gå i land, men også havnene rundt i resten af landet kan glæde sig til et godt krydstogt-år i 2016.

Alene på én enkelt dag næste sommer vil 30.000 krydstogtturister passere kajanlægget i København - enten på vej i land eller ombord. Den dag lægger syv skibe til i hovedstaden samtidigt og bliver dermed en historisk travl dag for krydstogtbranchen. I løbet af hele 2016 vil der lægge et krydstogtskib til kaj i København i alt 286 gange. Det betyder, at branchen nu forventer et samlet antal krydstogtgæster i hovedstaden næste år på 710.000. Det er 30.000 flere end i år.

”For København bliver 2016 første gang, der igen er stigning i antallet af krydstogtgæster siden rekordåret i 2012. Det er særligt fremgangen i antallet af skibe, som både starter og slutter turen i København, der sikrer flere passagerer næste år. Det er ekstra attraktivt for byen, da disse passagerer ofte tager et par overnatninger i forbindelse med flyveturen ind eller ud af København, og dermed bruger flere penge under besøget,” siger Claus Bødker, krydstogtchef i Wonderful Copenhagen, hvor Cruise Copenhagen Network er forankret.

Selvom København er langt den største krydstogthavn i Danmark, kan en række andre havne landet over også begynde at gøre klar til et større rykind næste år.

I Aarhus ser man frem til en rigtig god sæson med mere end en fordobling af antal skibe og passagerer, og i Aalborg forventer man en fremgang på seks skibe, så byen i alt får besøg af 21 krydstogtskibe i 2016.

I Vestsjælland kan Kalundborg, som ikke har haft krydstogtbesøg i år, se frem til ét anløb næste år. På solskinsøen Bornholm, hvor det primært er Rønne, der trækker, forventer man tre ekstra skibe næste år, mens Hundested i Nordsjælland næste år bliver indviet som krydstogtdestination med indtil videre tre anmeldte skibe.

”Vi bearbejder løbende de internationale rederier for at få dem til at vælge København og Danmark som krydstogtdestination. Vi sælger os både som en del af Østersøregionen, der er en af de største krydstogtregioner i verden, men vi fremhæver også de enkelte havne. Og her ser vi en tendens til, at flere og flere skibe også besøger de øvrige danske havne, som på den måde også får del i krydstogtturismen,” siger Claus Bødker, der fortæller, at Cruise Copenhagen Network, navnet til trods, dækker over ni danske krydstogtdestinationer.

Nøgleord

Kontakter

Uffe Hartmann, Head of Corporate Press, Wonderful Copenhagen, ufh@woco.dk - mobil: 21 73 98 90

Information om Wonderful Copenhagen

Wonderful Copenhagen
Wonderful Copenhagen
Nørregade 7B
1165 København K

+45 33257400http://www.wonderfulcopenhagen.dk

Wonderful Copenhagen er en netværksorganisation som arbejder for at fremme og udvikle erhvervs- og ferieturismen i Region Hovedstaden til gavn for almennyttige interesser.

Følg pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Reaktion fra Wonderful Copenhagen på C40 til København i 201912.9.2018 22:23pressemeddelelse

Borgmestertopmødet C40 Mayors Summit kommer til København i 2019. Reaktion fra Wonderful Copenhagen: ”Stort tillykke til Københavns Kommune og Realdania med værtskabet af C40 Mayors Summit, som vil samle politiske ledere fra verdens største byer i København i 2019. Valget understreger Københavns stærke internationale position som en by for vigtige og dagsordensættende konferencer, ikke mindst på miljø- og klimaområdet. Vi er derfor rigtig glade for at have bidraget til Københavns bud på C40 Mayors Summit 2019, som København vandt værtskabet af i konkurrence med andre internationale storbyer,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, der sammen med partnerne i Meetingplace-netværket hvert år byder på værtskabet af mere end 100 internationale videnkongresser - oftest inden for områder, hvor hovedstaden i forvejen har en international styrkeposition, herunder miljø- og klimaområdet.

Weekenden blev årets travleste krydstogtdage22.7.2018 14:12pressemeddelelse

Med ca. 40.000 krydstogtgæster i løbet af lørdag og søndag var der ekstra travlhed i Københavns havn, hvor 9 krydstogtskibe lagde til i weekenden. En stor del af weekendens krydstogtgæster enten begyndte eller afsluttede deres krydstogt i København, hvilket har givet ekstra tid til at opleve den danske hovedstad og resten af Sjælland. I år får København besøg af 875.000 krydstogtgæster, men samtidig med at antallet af gæster er steget, er sæsonen blevet længere og strækker sig i år over 215 dage, så det gennemsnitlige antal gæster pr. dag henover året er mindre end tidligere. Hele Danmark sætter rekord i antal krydstogtgæster i år med i alt 1,1 mio. gæster rundt i de danske havne fra Skagen i nord til Rønne i øst. Og krydstogtbranchen i Danmark skaber i år en forventet omsætning på 1,5 mia. kr. og fuldtidsjob til ca. 2.100 borgere. De danske krydstogtdestinationer er, ud over København, Skagen, Aalborg, Aarhus, Fredericia, Kalundborg, Hundested, Helsingør og Rønne, som alle er samlet i

Ny rapport: Danmarks hovedstad har en af verdens fem bedste turismeorganisationer5.5.2018 09:53pressemeddelelse

Selvom Danmark er en lille spiller i den benhårde, globale konkurrence om turister, har hovedstadsregionen en af verdens bedste turismeorganisationer i form af Wonderful Copenhagen. Det fremgår af ny evaluering fra Destination Think!, der som førende, international ekspert i destinationsudvikling og -markedsføring har arbejdet med 320 organisationer, der markedsfører destinationer verden over. Destination Think! har evalueret Wonderful Copenhagen og har udråbt den danske hovedstads turismeorganisation som blandt de fem bedste i verden. Det er særligt tilgangen til markedsføring, evnen til at engagere erhvervet samt strategisk forretningsudvikling, der udløser international top-karakter. Væksten i turismen er primært noget, der sker i storbyer – både globalt og også i Danmark. Her har hovedstadsregionen oplevet en vækst i turismen på 65 pct. siden 2009. Men konkurrencen mellem storbyerne om at tiltrække turisterne og den forretning, der følger med, er stigende. En konkurrence, hvor Købe

Ny rapport: Danmarks hovedstad har en af verdens fem bedste turismeorganisationer5.5.2018 07:54pressemeddelelse

Selvom Danmark er en lille spiller i den benhårde, globale konkurrence om turister, har hovedstadsregionen en af verdens bedste turismeorganisationer i form af Wonderful Copenhagen. Det fremgår af ny evaluering fra Destination Think!, der som førende, international ekspert i destinationsudvikling og -markedsføring har arbejdet med 320 organisationer, der markedsfører destinationer verden over. Destination Think! har evalueret Wonderful Copenhagen og har udråbt den danske hovedstads turismeorganisation som blandt de fem bedste i verden. Det er særligt tilgangen til markedsføring, evnen til at engagere erhvervet samt strategisk forretningsudvikling, der udløser international top-karakter. Væksten i turismen er primært noget, der sker i storbyer – både globalt og også i Danmark. Her har hovedstadsregionen oplevet en vækst i turismen på 65 pct. siden 2009. Men konkurrencen mellem storbyerne om at tiltrække turisterne og den forretning, der følger med, er stigende. En konkurrence, hvor Købe

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum