Turbine Forlaget A/S

Marinehistoriker fortæller dramatiske beretninger fra Flådens historie

Del

I ”Med fornøden dristighed” beretter Søren Nørby om nogle af de mange gange i Søværnets historie, hvor skibschefer, befalingsmænd eller gaster har udvist den dristighed, der har været nødvendig for at vinde søslagene.

Søren Nørby, ©Rumle Skafte
Søren Nørby, ©Rumle Skafte

Den danske søhelt, der har opnået størst berømmelse hos den almene dansker, er formentlig manden fra tændstikæskerne, Peter Wessel Tordenskiold. Og det er også fra ham, Søren Nørby har hentet titlen på sin nye bog med dramatiske beretninger fra den danske flådes historie.

Under Store Nordiske Krig i1709-1720 beviste søhelten Tordenskiold, at han ikke var bange for at tage chancer, når han mødte fjenden. Han handlede ud fra den filosofi, at det kræver en aggressiv og offensiv taktik, hvis man vil komme ud af krigssituationer som sejrherre. Og den filosofi lever stadig i søværnet. Søren Nørby har samlet 12 beretninger, som han videreformidler med stor indsigt. Han begynder med fortællingen om Linjeskibet Dannebroges forlis i Køge Bugt d. 4. oktober 1710, og udfolder derpå spændende historie om kampe til søs under både Napoleonskrigene, i 1864 samt under 1. og 2. Verdenskrig og slutter af med fortællinger fra nutiden. For Flåden udviser stadig den fornødne dristighed, når de opererer til søs.

”Med fornøden dristighed” er illustreret med over 150 billeder, hvoraf mange ikke tidligere har været offentliggjort. Søren Nørby er marinehistoriker og forsker ved Forsvarsakademiet, hvor han underviser de kommende officerer i søkrigshistorie. Med sin nye bog lader han også alle andre få indblik i de spændende historier.

”Med fornøden dristighed” føjer flere spændende historie til de beretninger, der udkom sidste år under titlen: ”Hverken ubesindig eller frygtsom.”

Fakta om bogen:

Med fornøden dristighed
Forfatter: Søren Nørby
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740669763
Sidetal: 328
Vejl. pris: 349,95 kr.
Udgivelsesdato: 8. april 2021

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Søren Nørby, ©Rumle Skafte
Søren Nørby, ©Rumle Skafte
Download
Bogens forside
Bogens forside
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum