Brintbranchen

Marienborg Deklaration: Vigtig aftale – husk hurtig etablering af brintinfrastruktur

Del

Brintbranchen glæder sig over dagens aftale om etablering af knap 20 GW offshore vind i Østersøen for at mindske afhængigheden af russisk energi, samt stimulere den grønne omstilling. Brintbranchen opfordrer aftalens parter til hurtigst at indtænke brintproduktion og etablering af brintinfrastruktur i implementeringen, da brint og brintbaserede brændsler spiller en nøglerolle i at skabe et grønt og uafhængigt Europa.

”Marienborg Deklarationen er en vigtig og nødvendig aftale, hvor vi tager endnu et stort og betydeligt skridt i retning af etablering af en grøn, europæisk energiforsyning. Det er godt, at deklarationen inkluderer etableringen af en fælles brintøkonomi i aftaleteksten, og ydermere fælles ambitioner om ny energiinfrastruktur. Det er afgørende, at aftalen hurtigt bliver fulgt op af en konkret handlingsplan, som blandt andet tager højde for produktion af grøn brint, og herunder netop, hvordan der hurtigst etableres en fælles brintinfrastruktur omkring Østersøen, der understøtter dette,” siger direktør i Brintbranchen, Tejs Laustsen Jensen.

EU-Kommissionen har med RePowerEU lagt op til, at EU-landene skal kunne producere 10mt grøn brint inden 2030, og det er især Tyskland, der har udtrykt et stort behov for brintimport i de kommende år, hvor brinten skal bruges til at holde industrien og transportsektoren kørende. Det er derfor oplagt, at en del af de grønne gigawatt fra vindmøllerne bliver dedikeret til produktion af grøn brint og brintbaserede brændsler, mener Brintbranchen.

”Europa har brug for en massiv opskalering af produktionen af grønne brændstoffer i de kommende år. Den danske brintindustri er klar til at levere sin del af arbejdet og vi glæder os til den videre implementering af Marienborg Deklarationen,” siger Tejs Laustsen Jensen.

Nøgleord

Kontakter

Information om Brintbranchen

Brintbranchen
Brintbranchen
Vesterbrogade 1C, 2. sal
1620 København

+4539202003https://brintbranchen.dk/

Brintbranchen er hovedorganisationen for brint og PtX i Danmark, og varetager interesserne af over 30 medlemmer, som alle arbejder med brint, Power-to-X, brændselsceller, metanol, elektrolyse, electrofuels og andre brintløsninger.

Brintbranchen ser brint som nøglen til at gøre Danmark og verden uafhængig af fossilt brændstof. Vi er aktive i alle led af værdikæden – fra forskning og udvikling til industriprojekter i storskala.

Brintbranchen skaber de bedst mulige rammer for forskning, udvikling, produktion og eksport af branchens teknologier og produkter, og arbejder for, at Danmark udmønter sit potentiale til at blive et forgængerland på brint og Power-to-X-teknologi til gavn for klima, beskæftigelse og eksport.

Følg pressemeddelelser fra Brintbranchen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Brintbranchen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum