Marianne Andersen modtager IDA's ligestillingspris

Det er en fælles ambition, at flere kvinder vælger de teknologiske og naturvidenskabelige uddannelser i højere grad end i dag. En af vejene til at nå det mål, er at få tændt gnisten og begejstringen for teknologi, it og naturvidenskab hos pigerne allerede i folkeskolen og holde gejsten oppe, til de skal vælge uddannelsesretning. For som samfund har vi brug for, at alle talenter kommer i spil, når fremtidens teknologier skal udvikles, og samtidig har dansk erhvervsliv brug for al det tekniske og naturvidenskabelige talent, vi har herhjemme, kommer i spil til at løse fremtidens udfordringer.
Den opgave har årets vinder af Agnes & Betzy-prisen taget på sig. Marianne Andersen har stiftet foreningen High5girls, som bl.a. faciliterer hackatons og workshops for piger i alderen 13 til 19 år med det formål at få dem til at interessere sig for mulighederne i STEM-fagene. Pigerne trænes i at tænke som entreprenører, at undersøge behov, være nysgerrige og opdage nye løsninger, mens de samarbejder samt at springe ud på dybt vand og træne kunsten i at pitche deres ideer. Undervejs i forløbene bliver pigerne introduceret for nye teknologier, fx virtual reality, droner og robotter.
Marianne Andersen har en baggrund som ingeniør i svagstrøm og en lang karriere som leder i en række højteknologiske virksomheder bag sig. Og fra egen erfaring ved hun, hvordan det er at være den eneste pige ud af 100 ingeniørstuderende, da hun læste til ingeniør.
Eller som hun sagde i et interview med Frederiksborg Amts Avis sidste år:
”Som samfund har vi brug for, at flere piger vælger STEM-fagene (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Det øger diversiteten, fordi kvinder generelt tænker anderledes end mænd. Der skal også en anden motivation til for, at kvinder vælger STEM-fagene. Piger vil gerne hjælpe andre mennesker, hvor drengene mere tænker i bits i et computerprogram, og derfor skal vi finde den motivation, der ligger i, at hvis man udvikler en scanner, der kan finde kræft tidligere, kan det redde liv.”
Gennem High5girls har Marianne Andersen indtil videre fået 36 kvindelige erhvervsledere og topforskere til at være rollemodeller og mentorer for unge kvinder, der ønsker at gøre STEM til deres karrierevalg og levevej. I indstillingen til prisen nævnes det også, at Marianne Andersens egne erfaringer fra at være ene kvinde i en mandsdomineret verden og hendes ukuelige arbejde for åbne flere pigers øjne for mulighederne inden for teknologi og naturvidenskab er ”second to none”.
”I virkeligheden handler det ikke om piger og drenge eller kvinder og mænd – det handler om forskellige personlighedstyper. Der er bare visse træk, der dominerer hos henholdsvis piger og kvinder og drenge og mænd. Vi har i High5Girls valgt at fokusere på pigerne, fordi de er underrepræsenteret indenfor STEM-fagene”, siger Marianne Andersen.
Kontakter
Søren Lorentzen, presserådgiver i IDA, tlf: 51 85 17 64
Billeder

Links
Information om Ingeniørforeningen, IDA
Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA
Massiv interesse for ingeniøruddannelserne5.7.2025 16:56:53 CEST | Pressemeddelelse
Civilingeniøruddannelsen er for andet år i træk den mest søgte
Facebook på kollisionskurs med danske brugere3.7.2025 13:28:59 CEST | Pressemeddelelse
Facebook vil have adgang til brugernes private billeder på telefonen, men otte ud af ti danskere opfatter deres billeder som lige så private som helbredsoplysninger, viser IDA-undersøgelse.
Hver femte arbejder et sted uden stressplan2.7.2025 07:45:02 CEST | Pressemeddelelse
Hvad skal du gøre, hvis du bliver ramt af stress? Det svæver i luften på mange arbejdspladser. Mange erhvervsaktive danskere aner ikke, hvor de skal gå hen, hvis stressen rammer, viser nye tal fra IDA.
Hver anden tager jobbet med på ferie1.7.2025 07:28:11 CEST | Pressemeddelelse
Over halvdelen af danskerne tjekker arbejdsmail og tager opkald i sommerferien – og for mange er det ikke frivilligt. Hver fjerde oplever, at arbejdsgiveren forventer, de står til rådighed. Det viser nye tal fra IDA.
Gratis internet på ferien kan blive dyrt29.6.2025 08:12:00 CEST | Pressemeddelelse
Kun under hver femte dansker holder sig fra åbne wifi, når de er på ferie, hvilket ellers er det smarteste, advarer it-sikkerhedsekspert.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum