DI Hovedstaden

Marcus tager elevatoren op i karrieren som årets lærling i Hovedstaden

Del

22-årige Marcus Sommer Lindquist har under sin uddannelse til automatiktekniker hos KONE A/S vist sig som en førsteklasses lærling, både hvad angår faglighed, ansvar, initiativ og eventyrlyst. Derfor hædres han med DI Hovedstadens Lærlingepris 2021.

Marcus Sommer Lindquist og Kenneth Aaby Sachse, næstformand i DI Hovedstaden
Foto: Jakob Krohn-Rasmussen.
Marcus Sommer Lindquist og Kenneth Aaby Sachse, næstformand i DI Hovedstaden Foto: Jakob Krohn-Rasmussen.

Marcus Sommer Lindquist er netop blevet udlært som automatiktekniker i elevatorbranchen, og er straks fortsat i moderniseringsafdelingen hos KONE A/S, hvor der stilles store krav til kompetence, viden og ambition, og hvor to dage aldrig er ens.

Marcus er fagligt stærk og har gennem sin uddannelse været et stort aktiv for virksomheden. Han har blandt andet været med til at forbedre virksomhedens introforløb for nye ansatte, samtidig med at han har passet sine egne opgaver. Han har dermed både lært og lært fra sig. En evne der er noget helt særligt for en lærling. Derfor har DI Hovedstaden valgt at hylde ham med prisen som årets lærling i Hovedstaden i 2021. Marcus får prisen torsdag den 25. februar.

- Marcus har åbenbart elevatorer/rulletrapper, og hvad man ellers beskæftiger sig med i vores branche, i blodet. Fra dag ét har han taget initiativ både for at kunne producere, og for at lære så meget som overhovedet muligt, siger Thomas Steenberg, HR-chef og medlem af Lærlingeudvalget hos KONE A/S.

Tidligt i sit lærlingeforløb fik Marcus chancen for at komme til Færøerne i en længere periode sammen men en af KONEs meget rutinerede teknikere. Oplevelsen gav Marcus blod på tanden, og han udviklede sig med lynets hast som tekniker.

Marcus’ forløb hos KONE viser, at der er rig mulighed for udvikling og eventyr med en erhvervsuddannelse i bagagen. Derfor opfordrer DI Hovedstadens næstformand, Kenneth Aaby Sachse, flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

- Der bliver rift om de faglærte medarbejdere i de kommende år, og mange virksomheder vil få svært ved at ansætte dem, de har brug for. Derfor er det så vigtigt, at der er stærke rollemodeller som Marcus, der viser, hvor dygtig man kan blive, og hvor spændende et arbejde man kan få med erhvervsuddannelse, siger Kenneth Aaby Sachse.

KONE er glade og stolte over, at Marcus fortsætter i virksomheden og stadig kan være et forbillede for kommende lærlinge, ved at bevise at man godt kan både kan være ambitiøs, dygtig og sjov at gå på arbejde med.

Fakta om lærlingeprisen:
-DI Hovedstadens lærlingepris uddeles hvert år til en elev eller lærling, der i ekstraordinær grad har udmærket sig fagligt og kollegialt.

Følg Dansk Industri på:

    

Billeder

Marcus Sommer Lindquist og Kenneth Aaby Sachse, næstformand i DI Hovedstaden
Foto: Jakob Krohn-Rasmussen.
Marcus Sommer Lindquist og Kenneth Aaby Sachse, næstformand i DI Hovedstaden Foto: Jakob Krohn-Rasmussen.
Download

Information om DI Hovedstaden

DI Hovedstaden
DI HovedstadenFor yderligere information om DI Hovedstaden:

Chefkonsulent Anne Ginderskov Hansen 
Mail: angh@di.dk
Tlf. 3377 4841
Mobil: 4079 5870

Koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk 
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum