Manglende kontrol af byggestål kan få alvorlige konsekvenser

Del

På fire år er der kun blevet gennemført to kontrolbesøg hos de i alt 700 danske virksomheder, der producerer stålkomponenter til byggeriet. Dermed har der ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne været fri bane for sjusk, fusk og snyd.

Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Det står sløjt til med kontrollen af de danske virksomheder, der producerer stålkomponenter til byggeriet. Ifølge en undersøgelse gennemført af TEKNIQ Arbejdsgivernes branchemagasin, Industri & Teknik, har de to styrelser, der står for kontrollerne, i alt blot gennemført to kontrolbesøg hos de 700 relevante virksomheder i branchen i løbet af de seneste fire år.

”Det er så få kontroller og besøg, at man ikke kan tale om en reel kontrolindsats. Og vi synes, det er stærkt bekymrende, at kontrolniveauet har været på så lavt et niveau fra 2017 og frem til i dag,” siger Simon O. Rasmussen, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Han understreger, at den manglende kontrol kan være med til at skævvride markedet.

”I bund og grund kan det resultere i unfair konkurrencevilkår for de virksomheder, der følger CE-reglerne hver eneste dag,” understreger han.

Et spørgsmål om sikkerhed

Det er Sikkerhedsstyrelsen samt Bolig- og Planstyrelsen, der står for kontrollen af metalprodukterne. Men her har man altså valgt at fokusere på andre brancher.

”Helt grundlæggende handler det jo også om at sikre, at kvaliteten af de produkter, der bruges i vores allesammens bygninger, er i orden. Og når der ikke er nogen kontrol, har vi heller ingen sikkerhed for, at produkterne lever op til de krav, der stilles,” siger Simon O. Rasmussen.

Virksomheder føler sig til grin

TEKNIQ Arbejdsgiverne har under sin afdækning af sagen også talt med flere virksomheder, der følger reglerne og har brugt tid og penge på CE-mærkning.

”Der er ikke noget at sige til det, hvis disse virksomheder føler sig til grin, når de kan se, at deres konkurrenter, der ikke følger reglerne, slipper for at blive kontrolleret og straffet. Det er ganske enkelt ikke rimeligt,” siger Simon O. Rasmussen.

Sikkerhedsstyrelsen oplyser, at man nu planlægger 20 kontroller på byggestål-området i 2. eller 3. kvartal i år.

”En løbende markedskontrol er nødvendig – både af sikkerhedshensyn og for at sikre mere fair konkurrence. Derfor glæder vi os naturligvis over, at man nu vil øge kontrollen. Vi må så bare håbe på, at der ikke efterfølgende igen går fire år før næste kontrol gennemføres,” siger Simon O. Rasmussen.

Læs hele historien her!

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 60 69 88 91

Billeder

Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum