TEKNIQ Arbejdsgiverne

Manglende efterspørgsel presser virksomhederne

Del
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at virksomhederne i installationsbranchen og i metalindustrien er plaget af mangel på efterspørgsel. Virksomhederne må begrænse produktionen, fordi telefonerne er holdt op med at ringe.
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgivern
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgivern

39 procent af vvs- og blikkenslagervirksomhederne og 33 procent af elinstallationsvirksomhederne har i maj måned oplevet, at mangel på efterspørgsel begrænser deres produktion. Det samme rapporterede 47 procent af metalvirksomhederne for hele 2. kvartal. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Dermed er der fortsat flere virksomheder, som oplever begrænsninger på produktionen end som ikke gør, når alle typer produktionsbegrænsninger medtages.

”Brancherne oplever, at coronakrisen for alvor har sat sig i kunderne. Når efterspørgslen falder, hjælper det jo ikke at blive ved med at producere eller købe nye materialer ind. Og når forbrugere og virksomheder bliver betænkelige og holder på pengene, så spreder sådan en afmatning i efterspørgslen sig hurtigt til hele økonomien,” siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom i TEKNIQ Arbejdsgiverne, som repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal.

De nye tal fra Danmarks Statistik dokumenterer, hvordan virksomhederne oplever situationen, og trods en fremgang i den overordnede konjunkturindikator, ser det ikke nemt ud. Sammenholdt med Finansministeriets prognose fra Økonomisk Redegørelse tidligere på ugen, hvor de vurderede, at Danmarks BNP ville falde med 5,3 procent, viser det et hårdt år for virksomhederne, hvilket i sidste ende kan betyde konkurser og fyringer.

”Politikerne skal have åbnet for den ekspansive finanspolitiske værktøjskasse og kickstarte økonomien – gerne med et grønt fokus, så vi samtidig kan styrke samfundsøkonomien og fx reducere energiforbruget i bygningerne,” siger Maria Schougaard Berntsen og fortsætter:

”Derudover skal der findes en gradvis udfasning af hjælpepakkerne. Vi kan ikke bare kaste virksomhederne ud over klippen fra den ene dag til den anden – for så risikerer vi, at alt det arbejde, der er gjort for at holde hånden under medarbejdernes job, er spildt,” siger Maria Schougaard Berntsen. 

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne – mo.: 51 30 95 37

Billeder

Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgivern
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgivern
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Arbejdsgivere og fagforbund: Fyr op under den faglige stolthed15.4.2024 06:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Unge søger i stigende grad efter meningsfulde arbejdsliv, hvor de ikke kun får en løncheck hver måned, men også bidrager til et større formål. Og her har Danmarks faglærte al mulig grund til at ranke ryggen og være stolte over det, de bidrager til samfundet med. TEKNIQ Arbejdsgiverne har derfor taget initiativ til kampagnen “Værdi Hver Dag”, der bliver bakket op af Dansk El-Forbund og Blik- og Rørarbejderforbundet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye