TEKNIQ Arbejdsgiverne

Mangfoldighed styrker de tekniske virksomheder

Del

TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over en markant vækst i antallet af nye studerende på de såkaldte ”STEM-uddannelser” – og særligt over, at kvinderne i stigende grad vælger at gå denne vej.

Jørgen Prosper Sørensen, uddannelsespolitisk konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Jørgen Prosper Sørensen, uddannelsespolitisk konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Interessen for de naturvidenskabelige, teknologiske og IT-baserede uddannelser (STEM-uddannelser) er stigende. Det understreges af nye tal fra Danmarks Statistik, som viser, at antallet af nye studerende på STEM-uddannelserne er vokset med 65 procent de seneste 10 år – fra 15.600 i 2009 til 25.800 i 2019.

”Det er ekstremt positivt med tanke på den situation, Danmark står i lige nu, hvor det i høj grad er eksempelvis evnen til at udvikle og bruge ny teknologi, der skal bringe os videre efter coronakrisen,” siger Jørgen Prosper Sørensen, uddannelsespolitisk konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.200 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Han glæder sig ikke mindst over, at det især er et stigende antal kvinder på STEM-uddannelserne, der har sat gang i væksten. Således steg antallet af kvindelige studerende på uddannelserne med 11 procent fra 2015-2019 (til 8.600), mens væksten hos mændene kun var på tre procent.

”Det er vigtigt med mangfoldighed blandt medarbejderne, og vi er overbeviste om, at det vil styrke de danske virksomheder, hvis der kommer flere kvinder i de tekniske fag,” siger Jørgen Prosper Sørensen og uddyber:

”Vi oplever, at mange kvinder vælger uddannelser, hvor de kan gøre en forskel. Og med den store tilgang til STEM-uddannelserne vil endnu flere være klar til bl.a. at stille sig i forreste række for den grønne omstilling, som bliver et vigtigt forretningsområde for de tekniske virksomheder de kommende år,” siger han.

TEKNIQ Arbejdsgiverne understreger dog samtidig, at man endnu ikke er i mål med optaget på de tekniske uddannelser.

”Det er et langt og sejt træk. Mange fag er samtidig stadig i høj grad mandsdominerede, og vi har derfor en stor og vigtig opgave, når det gælder om at trække endnu flere kvinder til de tekniske fag. Det er også årsagen til at vi fortsætter arbejdet med Boss Ladies-projektet, der netop skal være med til at få flere kvinder til at vælge en karriere i de tekniske installations- og metalvirksomheder,” siger Jørgen Prosper Sørensen.

Læs mere om Boss Ladies på: www.boss-ladies.dk

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Jørgen Prosper Sørensen, uddannelsespolitisk konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne – tlf.: 28 51 71 25

Billeder

Jørgen Prosper Sørensen, uddannelsespolitisk konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Jørgen Prosper Sørensen, uddannelsespolitisk konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.200 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum