DI - Dansk Industri

Mangel på medarbejdere kan bremse grøn omstilling

Del

Næsten halvdelen af de mest grønne virksomheder har oplevet forgæves rekruttering inden for de seneste tre måneder, viser en analyse fra Dansk Industri

Det koster ikke kun vækst og omsætning, at virksomhederne i øjeblikket kigger langt efter medarbejderne. Det er langt mere alvorligt og har betydning for bl.a. den grønne omstilling. En ny analyse fra Dansk Industri (DI) viser, at næsten halvdelen af de mest grønne virksomheder – nemlig 48 procent – har oplevet, at deres rekruttering har været forgæves over de sidste tre måneder.

- Det risikerer jo at bremse den grønne omstilling, som vi alle gerne vil have. Der er tale om virksomheder, som gør en ekstra indsats og bidrager med flest grønne tiltag, men som også har problemer med at skaffe den nødvendige arbejdskraft, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

Virksomhederne i analysen arbejder bl.a. med at begrænse CO2-udledning, styrke energieffektivisering og sikre adgang til fossilfri energikilder. For DI er det et eksempel på, hvorfor manglen på arbejdskraft ikke kun er et anliggende for erhvervslivet, men for hele samfundet.

- Det har betydning for alle de ting, vi gerne vil have mulighed for at gøre. Tallene viser tydeligt, hvor svært det er at rekruttere - også for de brancher, hvor vi har danske styrkepositioner, og det er jo oplagt, at det bliver sværere at gennemføre den grønne omstilling, hvis ikke medarbejderne er der til at udføre opgaverne, siger DI-direktøren.

- Situationen i de grønne virksomheder understreger bare, at der er brug for at hive i alle de håndtag, der øger arbejdsudbuddet. Vi skal have mere både dansk og international arbejdskraft ud på virksomhederne til at løse de væsentlige opgaver, der står og venter.

DI foreslår bl.a. at hæve topskattegrænsen og afskaffe modregningen i folkepensionen for seniorer, der ønsker at arbejde.

- Og så skal vi have sænket grænsen i beløbsordningen, for det vil hjælpe virksomhederne med at skaffe den internationale faglærte arbejdskraft, der er nødvendig for at gennemføre den grønne omstilling, forklarer Lars Sandahl Sørensen.

Hele analysen kan læses her.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Nis Peder Kolby på nipk@di.dk eller tlf. 4032 3400

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum