Ingeniørforeningen, IDA

Mange østjyder har dårlig mobildækning

Del

Hver syvende i Østjylland har problemer med mobildækningen i hjemmet

87.000 indbyggere i Østjylland – eller hvad der svarer til 15 procent af alle i aldersgruppen 18-70 år angiver, at deres forbindelse på mobilen enten er dårlig eller meget dårlig på deres bopæl. Det viser en undersøgelse Userneeds har foretaget for Ingeniørforeningen.

Der er indgået en bred politisk aftale, der skal sikre bedre dækning i private hjem via brug af signalforstærkere, og muligheder for at teleselskaberne kan bruge hinandens net. Det kan naturligvis få en positiv indvirkning. Alligevel bør processen med at komme problemet til livs speedes op, mener Ingeniørforeningens tele-ekspert Thomas Haagendal.

”Det er stadig alt for mange, der oplever dårlige forbindelser. Gode mobilforbindelser er i dag helt klare forudsætninger for at vi som borgere kan passe arbejde, skole, offentlige myndigheder og det personlige netværk. Det nytter ikke noget, hvis en hjemmehjælper skal køre til nærmeste bakketop for at sende vigtige fotos til vurdering hos en læge, at vi ikke kan få forbindelse i livsvigtige situationer eller at borgere og virksomheder fravælger at etablere sig i specifikke områder i Danmark på grund af dårlig dækning,” siger han.

Thomas Haagendal påpeger dog, at kombinationen af valg af teleselskab og mobiltelefonens antenne kan være medvirkende til oplevelsen af udfald og dårlige forbindelser. Her kan borgere selv gøre noget ved at sikre sig den rette mobiltelefon hos den operatør der bedst opfylder den enkeltes behov, og hvor prisen måske kommer i anden række. Men det ændrer ikke på, at østjydernes oplevelser er reelle nok. Med indførelsen af smartphones, som er mere computer end telefon og dermed betydeligt ringere som telefon, er oplevelsen ikke blevet bedre.

”Der er stigende krav og forventninger til, at vi skal kunne kommunikere med vores arbejde og offentlige myndigheder, og her er hurtigere og bedre tele- og bredbåndsforbindelser klare forudsætninger. Så nytter det ikke noget, at så mange østjyder oplever dårlig dækning,” siger han.

Ifølge Thomas Haagendal er teleselskaberne klar til at gøre meget, men kan være underlagt politiske beslutninger, der ikke underbygger en optimal teknisk løsning, og der er ingen selskaber, der vil opsætte antenneudstyr for millioner af kroner med udsigten til, at det ikke løser problemet.

”Derfor skal vi have skabt et fælles samarbejde, hvor vi får undersøgt de konkrete

dækningsproblemer grundigt, og får skabt dækning der, hvor den er ringe. Det gør vi kun ved at sikre nogle attraktive rammer for etablering af dækning, der hvor den endnu ikke er god,” siger han

Hvordan synes du, at mobildækningen er på din bopæl?

(befolkningen 18-70 år)

 

Østjylland

Meget god

37%

God

42%

Hverken eller

6%

Dårlig

12%

Meget dårlig

3%

Ved ikke/har ikke mobil

0%

Total

100%

Kilde: Userneeds har for Ingeniørforeningen, IDA indhentet 2.025 svar fra danskere mellem 18-70 år.

347 af respondenterne er fra Østjylland.

Hvordan synes du, at mobildækningen er på din bopæl?

(befolkningen 18-70 år)

 

Østjylland

God/Meget god

468.000

Hverken eller

38.000

Dårlig/Meget dårlig

87.000

I alt

593.000

Kilde: Danmarks Statisk, egne beregninger – eksklusiv personer uden mobiltelefon.

Kontakter

Ulrik Frandsen 2365 0969

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum