If Skadeforsikring

Mange husejere kæmper unødigt mod skadedyr

Del

Mange husejere kender til at stå skælvende på en stige med skovl og plasticpose i hænderne og udsigt til et svirrende hvepsebo, der skal væk. Men husk at tjekke husforsikringen inden, for nogle dækker nemlig professionel bekæmpelse af skadedyr. Det er mange boligejere bare ikke opmærksomme på.

En undersøgelse foretaget af YouGov for If Skadeforsikring og Anticimex, viser at kun cirka en tredjedel af danskerne ved, om deres husforsikring dækker skadedyrbekæmpelse.

- Rottebekæmpelse er at kommunalt anliggende, men hvepse, væggelus og andre insekter kan blive en stor plage for den enkelte boligejer - også økonomisk. Skadedyrsbekæmpelse er et tillæg mange vælger at udvide deres husforsikring med, derfor er det en god idé at tjekke forsikringen, inden man fx kaster sig ud i en ikke helt risikofri opgave som fjernelse af hvepsebo, siger presseansvarlig Birgitte Ringbæk fra If Skadeforsikring.

Har man dækningen på sin husforsikring, er det blot at ringe til forsikringsselskabet og få oplyst en professionel leverandør, som man efterfølgende laver en aftale med.

Dyr affære at bekæmpe skadedyr
Hver sjette dansker angiver i undersøgelsen, at hvepse er det skadedyr de frygter mest om sommeren. De stikker og generer, og er desuden kødædere, der udgør en sundhedsrisiko, da de kan være smittebærere af bakterier fra skraldespande, madrester og døde dyr i naturen. Får hvepse først lov til at etablere et bo ved ens hus, vil de være der hele sommeren.

Ud fra hvepsenes omfang og adfærd giver andenpladsen mening, men fra et økonomisk synspunkt er eksempelvis væggelus et væsentligt større problem.

Bekæmpelse af væggelus er det godt eksempel på, hvor dyr en behandling kan være. Væggelus er et blodsugende tæge, som vi typisk får med hjem fra ferier i kufferter, tøj og tasker, og som kan give allergiske reaktioner.

- Hvis væggelusene får spredt sig fra kuffert og tøj til senge og møbler, kræver det en frysebehandling af hjemmet, som let koster 15.000 kr. Tager det længere tid for skadedyrsbekæmperen at få bugt med insekterne, hvor beboerne har brug for genhusning, kan regningen løbe helt op i 50.000 kr. , forklarer Birgitte Ringbæk.

Den omfattende behandling skyldes at væggelus er blevet resistente overfor mange af de giftstoffer man tidligere har behandlet med, og at de virksomme midler er blevet forbudt.

Om undersøgelsen:
Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov, på baggrund af 1.003 CAWI-interview med danskere i alderen 18-74 år, 27.-28. januar 2016.

Ved du, om din husforsikring dækker bekæmpelse af skadedyr (fx mus, hvepse, rotter mv,)?
Ja: 30%
Nej: 28%
Har ingen husforsikring: 19%
Ved ikke: 23%

Hvilket skadedyr frygter du mest at få i din bolig om sommeren?
Rotter: 31%
Hvepse: 16%
Myrer: 15%
Væggelus: 11%
Kakerlakker: 3%
Mus: 2%
Andet: 2%
Ved ikke: 20%


Kort om If

If er Nordens største skadeforsikringsselskab og forsikrer det, der er værdifuldt i livet: Mennesker, dyr, boliger, biler og dine ting. If sørger også for at virksomheder får forsikret deres værdier og aktiviteter, så de kan fungere som normalt, selvom de skulle få en skade. Takket være 6.800 dygtige medarbejdere, heraf ca. 600 i Danmark, kan 3,6 millioner kunder i Norden og Baltikum føle sig trygge ved, at de vil få den hjælp de har brug for, hvis noget skulle ske. If er ejet af den finske finanskoncern Sampo. If er medlem af Garantifonden for skadeforsikringsselskaber.

Billeder

Information om If Skadeforsikring

If Skadeforsikring
If Skadeforsikring
Stamholmen 159
2650 Hvidovre

https://www.if.dk/

If er Nordens største skadeforsikringsselskab. Vi forsikrer det værdifulde i livet: Mennesker, dyr, boliger, biler og dine ting. Vi sørger også for, at virksomheder får forsikret deres værdier og aktiviteter, så de kan fungere som normalt, selvom de skulle få en skade. Takket være 6.800 dygtige medarbejdere, heraf ca. 600 i Danmark, kan 3,6 millioner kunder i Norden og Baltikum føle sig trygge ved at få den hjælp de har brug for, hvis noget skulle ske. If er ejet af den finske finanskoncern Sampo, og er medlem af Garantifonden for skadeforsikringsselskaber i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra If Skadeforsikring

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra If Skadeforsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum