Dansk Byggeri

Mange flere udenlandske medarbejdere på hovedstadens byggepladser

Del

De seneste syv år er antallet af udenlandske medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen mere end tredoblet i Hovedstaden. Det er især medarbejdere fra Polen, der får job på de københavnske byggepladser. Men metrobyggeriet gør, at der også er kommet flere italienske håndværkere til landsdelen for at arbejde, viser en analyse fra Dansk Byggeri.

Ansatte med et udenlandsk pas fylder mere og mere på de københavnske byggepladser. Sidste år var der 6.252 fuldtidsbeskæftigede udlændinge i bygge- og anlægsbranchen i Hovedstaden, mens antallet i 2011 var 1.829.

- Der er ingen tvivl om, at vi også i hovedstaden har behov for udenlandske medarbejdere. Uden dem ville mange virksomheder ikke kunne følge med efterspørgslen, siger formand for Dansk Byggeri Hovedstaden, Mads Raaschou.

Flest polske og italienske håndværkere i hovedstaden
Dansk Byggeris analyse viser, at der på tværs af landsdelene er forskel på, hvor de udenlandske medarbejdere kommer fra. Bygge- og anlægsbranchen i Hovedstaden tiltrækker især medarbejdere fra Polen. Sidste år var der 1.725 fuldtidsbeskæftigede polske håndværkere i hovedstaden.

- Der er også kommet markant flere medarbejdere hertil fra Italien, hvilket hænger sammen med metrobyggeriet i København. Italienerne er med et antal på 835 personer den næststørste gruppe af udenlandske bygge- og anlægsarbejdere i Hovedstaden, siger Mads Raaschou.

Samtidig får flere og flere litauiske håndværkere arbejde på de københavnske byggepladser.

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Hovedstaden, Mads Raaschou, telefon 28 44 00 88
Pressemedarbejder Sarah Stendorf Meier, telefon 28 93 43 94

Vedhæftede filer

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland glæder sig til efterårets borgmestermøder20.8.2019 11:19:41 CESTPressemeddelelse

Dansk Byggeris seneste undersøgelse af de danske kommuners erhvervsvenlighed viste, at de midt- og vestjyske kommuner er blandt de mest erhvervsvenlige i hele landet. Men servicen og forholdene for de lokale virksomheder kan blive endnu bedre. Og Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland ser frem til at mødes med borgmestre, kommunaldirektører mv. i den kommende tid for at drøfte, hvad der helt konkret skal til.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum