Forsikring & Pension

Mange danskere har stadig ikke styr på deres pension

Del

En femtedel af danskerne ved ikke, hvor meget deres arbejdsgiver indbetaler af deres løn til pension hver måned. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion på vegne af Forsikring & Pension.

83 procent af danskerne i den erhvervsaktive alder har en arbejdsgiverbetalt pensionsopsparing. Men det er langt fra alle, der har styr på, hvor meget, der indbetales, og det er problematisk, vurderer brancheorganisationen, Forsikring & Pension.

Samme undersøgelse viser, at mere end 20 procent ikke har styr på, hvilke forsikringsordninger der er inkluderet i deres pensionsordninger.

- Det er problematisk, at så mange danskere ikke har styr på, hvor meget der indbetales på deres pensionsopsparinger, og hvilke forsikringer der er med i ordningerne. Mange pensionsordninger indeholder blandt andet forsikringer, der dækker familien, hvis man bliver syg eller dør, siger Karina Ransby, underdirektør i Forsikring & Pension.

En pensionsordning indeholder ofte en forsikring mod tab af erhvervsevne. En sådan forsikring sikrer en, hvis man bliver ramt af alvorlig sygdom eller ulykke. Ordningen kan også indeholde en sundhedsforsikring. Det er vigtigt at have styr på, om de enkelte forsikringer er tilpasset ens personlige behov, men det har mere end 20 procent af danskerne ikke styr på.

Pensionsdagen

På søndag holder en samlet pensionsbranche den årlige kampagne, Pensionsdagen, som netop har til formål at få danskerne til at engagere sig i deres pension. Kampagnen ønsker at opfordre danskere til at engagere sig i deres pensionsopsparing med sloganet ’Du har noget til gode.’

- Danmark har et af verdens bedste pensionssystemer, og vi har nogle rigtig gode online forbrugerværktøjer – blandt andet PensionsInfo.dk – der gør det nemt og overskueligt at tjekke sin pension. Formålet med Pensionsdagen er, at danskerne rent faktisk får tjekket deres pension – en handling der måske ofte glemmes eller udskydes, men som kan få alvorlige økonomiske konsekvenser senere i livet, siger Karina Ransby.

Om kampagnen

Kampagnen skal få danskerne til at engagere sig i deres pension og få dem til at interessere sig for den opsparing, de får udbetalt i alderdommen. Det er også vigtigt at have styr på forsikringer tilknyttet ens ordning, fx hvordan man er dækket, hvis man mister arbejdsevnen. PensionsInfo.dk giver dette overblik til danskere. Det kræver blot NemID og nogle få klik.

Brancheorganisationen Forsikring & Pension, 23 selskaber og ATP står bag kampagnen.

Kontakter

Karina Ransby, underdirektør, cand.polit

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring2.10.2018 09:46Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om man kan kræve erstatning fra ens kæreste, der ved et uheld har vasket katten i vaskemaskinen? Ved de, hvor mange selvrisici et forsikringsselskab kan kræve ved angreb fra rotter, eller hvad forsikringen dækker, hvis ens motorcykelnøgle er blevet stjålet?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum