Fly PLAY hf

Månedlig traffikrapport fra islandsk flyselskab: PLAY's passagerer flyver mere og køber mere

Del
Rekordsalg i februar, belægningsgrad på 76,9% og betydelig stigning i omsætning

København, 8. marts 2023: I februar 2023 transporterede PLAY 63,949 passagerer, og flyselskabets belægningsgrad var 76,9%. 31% af passagererne rejste fra Island, 37% rejste til Island, og 32% var forbindelsespassagerer (VIA). I februar ankom 84,2% af alle selskabets flyvninger til tiden.

PLAY's ruter til og fra Paris og London havde en imponerende belægningsgrad på over 90% i februar, og den samlede belægningsgrad for hele 2023 er nu mere end fordoblet i forhold til samme periode sidste år.

26% stigning i gennemsnitlig supplerende omsætning
Siden lanceringen af nye funktioner i PLAY’s bookingsystem, herunder lanceringen af billetpakker og hjælpetjenester i begyndelsen af februar, har flyselskabet set en stigning på 26% i den gennemsnitlige supplerende omsætning. Den voksende supplerende omsætning kan tilskrives flere faktorer, herunder en stigning i lufthavnssalget, udvidelsen af fragtoperationer og implementeringen af digitale løsninger, der sigter mod at drive supplerende indtægter.

Enhedsomsætningen fortsætter med at stige og har overgået tallene fra samme periode i 2022 for alle måneder indtil videre. Disse resultater er endnu mere bemærkelsesværdige i betragtning af, at kapaciteten er steget med 200% i 2023 - en faktor, der typisk vil føre til et fald i enhedsomsætningen.

Februar var endnu en rekordsalgsmåned for PLAY. Omsætningen, der blev genereret i de respektive måneder, januar og februar 2023, er mere end det dobbelte af den gennemsnitlige omsætning pr. måned i 2022.

Kommentar til månedsrapporten fra Birgir Jónsson, adm. direktør:
"Vi er stolte over at kunne rapportere en rekordsalgsmåned i februar med stærke booking- og omsætningstendenser for de kommende måneder samt en stigning i efterspørgslen til og fra Island. Vores enhedsomsætning vokser stadig, selv med en betydelig stigning i kapaciteten, hvilket er en stærk indikator for den tiltagende styrke af PLAY's brand og effektiviteten af vores kommercielle aktivitet. Disse meget positive tendenser styrker vores fremtidsudsigter og giver os tillid til vores resultater for året. Vi anerkender dog den udfordrende karakter af sæsonudsving i efterspørgslen i denne branche, og vi styrer vores kapacitet herefter. Vores marked er af en sådan karakter, at årets finansielle resultater afgøres i de vigtige forårs- og sommermåneder (2. og 3. kvartal), mens vinteren (1. og 4. kvartal) altid medfører svagere efterspørgsel og lavere omsætning.

Generelt begynder året meget positivt for PLAY. Bookingflowet er meget stærkt, den gennemsnitlige omsætning pr. passager og det generelle udbytte vokser, mens flydriften fortsætter med at levere fremragende præstationer til tiden. Disse positive indikatorer giver mig stor tillid til, at vi er på vej ind i en stærk forårs- og sommersæson, og jeg er sikker på, at vores fantastiske team af mennesker vil fortsætte med at gøre et godt stykke arbejde med at opbygge PLAY til et stærkt og succesfuldt flyselskab."

Læs hele rapporten HER

Billeder

Links

Information om Fly PLAY hf

Fly PLAY hfPLAY er et lavprisflyselskab, der flyver fra Island til 30+ destinationer i Europa og Nordamerika. PLAY flyver med nye Airbus A321NEO og A320NEO fly med en enkel og  strømlinet service, der giver rejsende mulighed for at betale mindre og stadig få en god rejseoplevelse. Sikkerheden er det vigtigste for PLAY, men også tidspræcision, enkelhed, glæde, lave priser og omtanke for miljøet er en del af flyselskabets kerneprincipper.

Følg pressemeddelelser fra Fly PLAY hf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fly PLAY hf

PLAY overrasker passager nummer 1 million med et helt livs gratis flybilletter24.2.2023 12:00:27 CET | Pressemeddelelse

København 24. februar: Det islandske lavprisflyselskab, PLAY har overrasket sin passager nummer en million med en ultimativ "Golden Ticket", der giver ham ret til et helt liv med gratis PLAY-flyvninger. Den heldige vinder, Ikechi Chima Apakama, blev mødt med en surprise-fest, da han, og hans to venner, ankom til Keflavik International Airport i Island efter hans flyvning fra Liverpool John Lennon lufthavn den 17. februar 2023. Besætningen begyndte festlighederne efter takeoff i Liverpool og meddelte passagererne, at dette var en milepælsflyvning med PLAY's passager nummer en million, og at vinderen ville afsløres ved landing. Alle passagerer blev mødt med gaveposer, prosecco og kager for at markere milepælen. Udover gratis PLAY-flyvninger for livet modtog Ikechi også en frakke og hat fra det velkendte islandske mærke, Cintamani, til brug på alle sine kommende eventyr. PLAY's CEO Birgir Jónsson kommenterede: "Jeg vil gerne takke hver enkelt af de en million gæster, der har fløjet med PL

Ny rute åbner til sommer: PLAY vil gøre Canada til danskernes nye drømmedestination10.1.2023 12:00:00 CET | Pressemeddelelse

I dag offentliggøres en ny luftbro fra Danmark til Toronto, Canada. Den nye rutes fordelagtige pris- og serviceniveau muliggøres af en mellemlanding på Island. Det er kun få dage siden, at PLAY satte lufthavnene i Aalborg, Aarhus og Billund på sit verdenskort. Disse tre lufthavne, samt Københavns Lufthavn, får nu adgang til selskabets spritnye rute til Canada. PLAY byder nu på direkte flyvninger til fem Nordamerikanske destinationer via Island: New York, Washington, Boston, Baltimore og Canada. 10. januar 2023: Det islandske flyselskab, PLAY præsenterer i dag sin femte nordamerikanske destination, Toronto i Canada. Det er ikke mere end tre år siden, at PLAY blev grundlagt, men selskabet kan allerede bryste sig af 31 destinationer i Europa og USA, der er forbundet af Keflavik Lufthavn i Reykjavik på Island. PLAY har indtil nu haft fire nordamerikanske destinationer i Nordamerika, men nu sætter selskabet en ny knappenål i Toronto, Canada. PLAY’s CEO, Birgir Jónsson er yderst tilfreds med

Fra Vestdanmark til Østamerika: Islandske PLAY lancerer ruter fra Billund, Aarhus og Aalborg til USA5.1.2023 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

Det islandske flyselskab, PLAY, der i særlig grad er kendt for sine lavprisflyvninger, præsenterer i dag tre nye ruter, der skal flyve jyder og fynboer til Island og USA. De tre ruter er dermed en betragtelig udvidelse af PLAY’s aktivitetsniveau i Danmark, der hidtil kun har omfattet flyvninger ud af København. Billetsalget åbner 5. januar og rejseperioden fra Aalborg, Aarhus og Billund strækker sig fra sommeren til efteråret.

Traffikrapport afslører: PLAY har firedoblet antallet af passagerer på et år7.12.2022 12:08:50 CET | Pressemeddelelse

København 7. december 2022: Det islandske flyselskab, PLAY vækster stadig voldsomt, hvilket den seneste traffikrapport fra selskabet beviser. PLAY transporterede 75.396 passagerer i november 2022, hvilket er mere end fire gange så mange passagerer som flyselskabet transporterede i november 2021. Belægningsgraden i november var 79,1%, hvilket er et lille fald sammenlignet med en belastningsfaktor på 81,9% i oktober. Særligt ruterne til og fra London, Paris og Tenerife var meget populære - med en belægningsgrad på omkring 90 procent. 29,8% af PLAY’s passagerer rejste fra Island, 30,9% rejste til Island og 39,3% var transferpassagerer (VIA). PLAY’s flyvninger havde en rekordhøj on-time performance (OTP) i november på 98,2%, sammenlignet med 95,4% i oktober. "Man kan roligt sige, at vores traffiktal er tilfredsstillende for november, som historisk set er en lavsæsonmåned. Særligt er det fantastisk at se vores 90% belægningsfaktor for London og Paris, der begge er meget vigtige destinatione