HK Danmark

”Man tørrer arbejdsgivers udgifter af på medarbejderne”

Del

I HK er man rystet over den nye model for hjemmearbejde. Aftalen kommer i praksis til at øge uligheden mellem højt- og lavtlønnede lønmodtagere, lyder advarslen fra landets næststørste fagforening.

Næstformand i HK Mads Samsing:

- Jeg er simpelthen rystet. Arbejdsgiverne er lykkedes med en kampagne om, at de hidtidige regler skulle være enormt bøvlede og bureaukratiske. Men i praksis handler det her udelukkende om, at arbejdsgiverne vil slippe billigere ved at skubbe udgifter over på lønmodtagerne. Og det har et flertal i Folketinget nu velsignet med en aftale.

- Rigtig mange lønmodtagere vil gerne have bedre muligheder for at arbejde hjemme, og det ser vi generelt positivt på. Så længe det er frivilligt og på aftalte vilkår. Men det er helt urimeligt, at man udnytter interessen for hjemmearbejde til at tørre udgifterne af på lønmodtagerne. Det er uforståeligt og potentielt ulighedsskabende, og jeg er faktisk lidt forarget over, at arbejdsgiverne får politisk medløb til det.

Lønmodtagerne, der ønsker at arbejde hjemme, skal nu selv sørge for, at forholdene er i orden, da de med den nye model ikke længere har krav på de mest elementære redskaber som fx skærm, tastatur eller mus, når man sidder hjemme i 2/3 af sin arbejdstid.

Nøgleord

Kontakter

Information om HK Danmark

HK Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

70 11 45 45http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum