home a/s

Måling: Vi er mindre bange for julebesøg af indbrudstyven i aften

Del

3 ud af 4 danskere er slet ikke eller kun i mindre grad bekymrede for indbrud i julen. De frygtløse vinder frem efter stort fald i indbrud de seneste år, viser YouGov-måling for Home

FOTO: Colourbox

Julen 2017 bød på færrest indbrud i ti år, og nu viser en ny måling fra YouGov for ejendomsmæglerkæden Home, at danskerne er mindre bekymrede for ubudne gæster i år.

32 % siger i julen 2018, at de ”slet ikke’ frygter for indbrud. Jul 2017 var det 24 %. 42 % siger i år, at de kun er bekymret i ”mindre grad”. Det tal var 40 % sidste år.

Samlet er 74 % slet ikke eller kun i mindre grad bekymrede for indbrud i julen. Det er stigning på 10 %-point i de frygtløse, viser den repræsentative måling blandt 1006 danskere gennemført i uge 51.

Målingen tegner også et billede af, at der er færre danskere, der frygter indbrud ”i meget høj grad”. Tendensen er faldende – fra 4 % sidste år til 2 % i år.

”Det er en glædelig nyhed, at færre er bange for julebesøg af indbrudstyven. Julen skal være glædens tid og ikke frygtens tid, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

Julen er fortsat indbrudstyvenes højtid - og juleaftensdag er dagen med flest indbrud.

”Men det er en god nyhed, at der er blevet langt færre indbrud i vores hjem de seneste år, og at det ser det ud til, at det smitter af på den følelse, vi holder juleaften med, ” siger Michael Dalsager.

Fakta: Færre indbrud – mindre frygt – beskyt dig mod tyven

  • 26 % af danskerne frygter indbrud i enten "nogen”, ”høj” eller ”meget høj grad”, viser årets måling. I 2017 er det 32 %.
  • I 2017 var der 872 indbrud i dagene 23.-31. december. Det var et fald på hele 66 % mod de 2.554 indbrud, der blev begået i juledagene i 2009.
  • Juleaftensdag er stadig den dag med flest indbrud i beboelse, men antallet af indbrud både juleaftensdag og i juledagene 2017 var det laveste i perioden fra 2007.
  • Home har tidligere spurgt – i 2017 – hvad danskerne gør for at beskytte deres hjem mod indbrud i julen. 4 % svarede, at de simpelthen bliver hjemme af samme årsag.
  • Flest – 44 % - lod lyset brænde, musikken spille og lignende, næstflest – 38 % - svarede, at de har aftaler om hjælp fra naboerne. 20 % havde alarm og 10 % en vagtsom hund.
  • 10 % tog særlige genstande med sig – værdifulde eller med affektionsværdi - mens 24 % ikke gjorde noget særligt for at sikre sig.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 butikker
• home har 169 home-butikker fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking ultimo 2018.
** primo 2019.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum