Måling: Flere forventer stigende huspriser i 2021

Del

FRA PLUS TIL PLUS: Trods markante prisstigninger på huse i løbet af corona-året 2020 er danskerne endnu mere optimistiske end for et år siden. Flest forventer, at salgspriserne er 2-4 % højere end nu, når året er omme

I løbet af 2020 er huspriserne steget ganske pænt – med ca. 6,5 % i snit ifølge Boligsiden – men det forhindrer ikke danskerne i at tro på yderligere stigning i huspriserne i løbet af de næste 12 måneder.

Faktisk er endnu flere optimister end i en tilsvarende måling for et år siden. Det viser en spørgeundersøgelse fra analyseinstituttet YouGov for ejendomsmæglerkæden Home med over 2.000 besvarelser fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år.


Af dem har godt 1.500 personer ’mod’ på at spå om prisudviklingen:

 • Ca. 12 % af dem regner med, at huspriserne på landsplan vil stige med 5 % eller mere i løbet af 2020. Et markant hop op i forhold til ved indgangen til 2020, hvor det kun var 8 %, der var så optimistiske med hensyn til udviklingen i huspriserne.
 • Næsten 46 % - mod ca. 40 % for et år siden - regner med et moderat prisplus på 2-4 % i løbet af det nye år, og det vil i så fald være niende år i streg med stigende huspriser.
 • Ca. 34 % regner ikke med, at der sker det store med priserne i løbet af 2021. De forventer en lille stigning eller et lille fald på +/- 1 %. Det var ca. 44 % i den tilsvarende måling fra YouGov og Home for et år siden.
 • Ca. 7 %  forventer, at priserne vil falde med 2 % eller mere.

”Det er tydeligt, at det bemærkelsesværdige comeback, som boligmarkedet har præsteret efter nedlukningen af Danmark i foråret, og især den stærke afslutning på året, giver næring til ny optimisme omkring huspriserne,” siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

Det er ikke så overraskende, for folk baserer typisk deres fremtidige forventninger på, hvad der rent faktisk er sket med priserne på det seneste - også kaldet ’adaptive forventninger’.

Andre ting spiller også ind på danskernes prisforventninger. Ifølge Boligøkonomisk Videncenter lægger mange også Danmarks økonomiske situation til grund, mens kun få bygger deres forventninger på udtalelser fra banker, ejendomsmæglere og realkreditinstitutter.

Cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig, konkluderer dog, at befolkningens overordnede forventninger ser ud til at være meget godt i tråd med økonomernes.

”I vores dugfriske prisprognose er vurderingen, at huspriserne stiger med 4 % for året som helhed mod 3 % i den foregående prognose fra efteråret. En del af prisstigningen kan dog tilskrives den pæne afslutning på 2020, som gør, at vi kommer ind på et højt niveau i 2021,” siger cheføkonomen.

Prisprognosen fra Realkredit Danmark og Danske Bank ser på prisudviklingen som gennemsnittet af salgspriserne for 2021 holdt op imod gennemsnittet for 2020. Det betyder, at priserne ifølge prognosen forventes at være steget med 1,6 % fra udgangen af 2020 til udgangen af 2021. Det svarer til 30.000 kr. for et gennemsnitshus i Danmark.

I Danske Bank-koncernens prognose er der ’indregnet’ en forventning om, at priserne stiger i lidt mindre tempo i løbet af andet halvår 2021 i takt med svagt stigende renter efterhånden som en hverdag uden nedlukninger og større samfundsrestriktioner forhåbentlig bliver en realitet i løbet af 2021.

”Dermed vil en del danskere atter bruge en større andel af budgettet på eksempelvis oplevelser og rejser frem for bolig,” lyder vurderingen fra Christian Hilligsøe Heinig.


FAKTA: ’Hvordan tror du, at huspriserne udvikler sig på landsplan i 2021?’

(se tabel) Fordeling af besvarelser beregnet uden de 24 %, der har svaret ’ ved ikke’ (483 besvarelser ud af 2.004

Kilde: YouGov for Home, januar 2021

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om home a/s

home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

 • home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
 • home blev stiftet den 1. august 1989
 • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
 • home har over 900 ansatte
 • home er en franchise-kæde
 • home har ca. 120 franchisetagere
 • home har 179 home-butikker fordelt over hele landet**
 • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
 • home har særligt uddannede køberrådgivere
 • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.


Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking medio 2020.
** medio 2020.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum