home a/s

Måling: Danskerne er glade for deres boliger

Del

Mere end otte ud af ti er tilfredse eller meget tilfredse med deres bolig. Dem over 50 år og dem i ejerboliger er mest tilfredse

Vi er tilfredse - og mange endda meget tilfredse - med et bo, hvor vi bor.

Det viser en repræsentativ undersøgelse blandt over 2.000 voksne danskere, som analyseinstituttet YouGov har gennemført for ejendomsmæglerkæden Home. (se besvarelser i vedhæftede pdf).

45 % svarer i undersøgelse, som omfatter både ejer- og lejeboliger, at de overordnet set er ’meget tilfredse’ med, hvor de bor. 36 % svarer, at de er ’tilfredse’. I alt altså 81 %, der er tilfredse eller meget tilfredse.

”Det er måske lidt nedslående for en ejendomsmæglerkæde, som lever af skiftende boligbehov og lyst til at flytte til en anden bolig, men helt grundlæggende kan vi konstatere, at danskerne er glade for deres bolig,” siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen og uddyber:

”Det er selvfølgelig glædeligt, for det er jo en grundlæggende ret at bo et sted, hvor man lide at være, og hvor man føler sig tryg,” siger han og understreger, at undersøgelsen ikke giver svar på, om tilfredsheden med boligen er så høj, fordi man lige netop er flyttet til en bolig, der passer til ens behov.

”De seneste år har danskerne dog haft gode muligheder for at realisere deres boligdrømme og -planer på grund af den lave rente og en positiv udvikling i privatøkonomien og vækst i samfundet,” vurderer Henrik Hauthorn Jensen.

I den anden ende af skalaen svarer blot 4 %, at de er ’utilfredse’ og 3 % ’meget utilfredse’ med at bo, hvor de bor. Det ligger godt i tråd med, at det er cirka 5 % af boligejerne, der sælger bolig på et år.


Mangel på boliger til unge
Undersøgelsen fra Home og YouGov viser også, at det er de lidt ældre danskere, der er mest glade for deres bolig, mens de yngre er mindre tilfredse.

Det er helt naturligt, konstaterer Home.
”Som ung har man som regel en ringere boligstandard end som ældre, hvor man typisk har råd til en bedre – og større – bolig,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

”Som ung oplever man også ofte en usikker boligsituation præget af mange flytninger, og det er et faktum, at der fortsat er mangel på ungdoms- og studieboliger i de største byer,” siger han videre.

Ifølge undersøgelsen er det hele 86 % af danskerne over 50 år, der er tilfredse eller meget tilfredse med deres bolig, mens det kun er 72 % af dem i aldersgruppen 18-29 år, der vender tommelen op til deres bolig.


Ser vi udelukkende på den gruppe, der har svaret, at de er ’meget tilfredse’ med deres bolig, er det hele 59 % af de 60+ årige, som er tilfredse, mens det kun er 25 % for de 18-29 årige.

Home noterer sig også, at dem der bor i ejerboliger, ifølge undersøgelsen, er mere tilfredse med deres bolig end dem, der bor til leje. For ejerboliger er det 86 %, der svarer, at de er ’tilfredse’ eller ’meget tilfredse’ med, hvor de bor, mens det for lejeboliger kun er 73 %. Tilfredsheden er 84 % for andelsboliger.

”Der er en større frihed forbundet med at bo i en ejerbolig, som jeg tror mange sætter pris på, men samtidig følger der selvfølgelig nogle forpligtelser med i form af vedligeholdelse, pasning af have osv.,” vurderer Henrik Hauthorn Jensen fra Home.

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 butikker
• home har 169 home-butikker fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking ultimo 2018.
** primo 2019.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum