home a/s

Måling: Boom i sommerhussalg fortsætter sommeren over

Del

YouGov-målinger af sommerhusplaner: Den største fremgang i sommerhussalget ses i Sydjylland og Vestjylland. Her er folk også markant mere interesserede i at tjene penge på sommerhuset. Færrest har investeringsbrillerne på i København og omegn

Sommerhuskøberne har været i hopla fra årets start, og den store interesse for sommerhus fortsætter henover sommeren, viser en aktuel måling fra analysevirksomheden YouGov for ejendomsmæglerkæden Home.

  • Hele 3 % af danskerne svarer i Homes køberbarometer for 2. kvartal 2019, at de har planer om at købe et sommerhus i løbet af det næste halve år. For et år siden var det kun 1 % af danskerne.

  • Den repræsentative spørgeundersøgelse blandt godt 2000 danskere er gennemført efter, at der i årets første tre måneder blev solgt 1.874 fritidsboliger på landsplan ifølge handelstal fra Boligsiden.

  • Det er en stigning på 16 % i forhold til samme periode i rekordåret 2018 og dobbelt så mange sommerhuse, hvis man sammenligninger med første kvartal i 2014.

”Køberbarometeret viser, at interessen for at købe sommerhus fortsætter for fuldt tryk de kommende måneder. Vi møder også markant flere købere på fremvisning i år, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.  

Den største fremgang er der i Sydjylland og Vestjylland, hvor sommerhussalget er gået frem med henholdsvis 144 % og 172 % siden 2014 ifølge Boligsiden.

”Kort fortalt trækker det sommerhus-markedet ud i solen, at rigtig mange danskere har oplevet stigende priser og voksende friværdier i deres helårsboliger. Oven i det har sommerhus-økonomien fået luft under vingerne af den ultralave rente, højere sommerhusbelåning, nedsatte elafgifter og et fordoblet skattefradrag ved udlejning, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

Sommerhuset er in

Men det er ikke interessen for at tjene penge på huset eller udlejning, der driver salget mest frem.

Langt de fleste danskere køber fortsat sommerhus primært for at bruge det selv, viser en anden YouGov-spørgeundersøgelse*, hvor Home har spurgt ind til folks motivation for at eje eller ville eje et sommerhus.

”Det er blevet mere in at tage i sommerhus, og det ser vi både ved, at flere danskere lejer sommerhus, og at flertallet køber sommerhus for at bruge det selv. Når det er sagt, så er der i Sydjylland og Vestjylland markant flere, der siger, at de har investeringsbrillerne på ved sommerhuskøbet, og det er nok med til at forklare den store fremgang der,” siger Michael Dalsager. 

Flest har investering for øje i Sydjylland og Vestjylland

I Sydjylland er det hele 18 % af de adspurgte, og i Vestjylland er det 14 %, der svarer, at den primære motivation for at have sommerhus er ”opsparing eller investeringsmulighed herunder udlejning”.

I begge områder er der en stor udlejning af sommerhuse til især vores tyske naboer mod syd.

Færrest, 5 %, i København og omegn har opsparing og indtjening som deres primære formål. På landsplan er tallet 9 %.

*Besvarelserne kommer fra folk (1098 ud af 2002 personer), der enten ejer sommerhus nu eller kunne tænke sig at eje et sommerhus på et tidspunkt.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om home a/s

home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 butikker
• home har 175 home-butikker fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking ultimo 2018.
** medio 2019.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum