Furesø Kommune

Målertårne sender færre borgere på hospitalet i Furesø

Del

Mere kritisk sygdom vil blive opdaget i tide, og færre sårbare Furesø-borgere vil blive indlagt for at få behandling. Efter at have set effekten af en ny velfærdsteknologi "målertårnet" bliver de nu købt ind til alle kommunens plejehjem.

Bedre og længere liv for sårbare borgere i Furesø Kommune. Det er formålet med, at Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv netop har frigivet 0,5 mio. kr. til ny forebyggende sundhedsteknologi til kommunens plejehjem.

Det drejer sig blandt andet om funktions-bevarende hjælpemidler og såkaldte målertårne. Målertårne er et arbejdsredskab, hvis effektivitet i sidste ende kan forhindre kritisk sygdom og indlæggelser på hospital med eksempelvis lungebetændelse, fordi målertårnet hjælper til at udrede kritisk sygdom hurtigt og sikrer præcision i dialogen mellem plejehjem, læge og hospital.

”Forebyggelse er en vigtig del af vores kernevelfærd i Furesø. Med investeringerne i blandt andet målertårne sikrer vi, at borgeren får den rette indsats i tide. Det giver samtidig vores borgere tryghed at vide, at vi har redskaberne til hurtigt at opdage kritisk sygdom, hvis det skulle opstå,” siger Matilde Powers (A), formand for udvalg for Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv.

Borgere undgår udmattende tur på hospitalet
De nye målertårne er et slags alt-i-ét måleredskab med en høj præcision. Apparatet kan hurtigt registrere alt fra puls, til temperatur og blodtryk og iltmætningen i blodet.

”Der er en faglig tilfredsstillelse i at arbejde med det her opgraderede udstyr. Med tårnet kan vi nemlig hurtigt få en præcis måling til en kvalificeret dialog med lægen om borgerens tilstand. På baggrund af den hurtige, præcise måling af de vitale værdier kan borgeren efter lægens vurdering henvises til hospital ved en skæv måling eller forværring i almen tilstand”, fortæller sygeplejerske Christina Larsen fra Furesø Kommunes Rehabiliteringscenter.

Med en hurtig udredning og behandling kan sundhedspersonalet forhindre, at eksempelvis en urinvejsinfektion udvikler sig til blodforgiftning, som kræver indlæggelse på et hospital.

Måler er nem at betjene for ansatte
Rehabiliteringscentret har afprøvet målertårnet og været har været glade for den forskel, det nye redskab har gjort for borgerne. Apparatet er desuden let at flytte rundt på. Det lille hvide tårn ligner mest af alt en mini-indkøbsvogn med en kurv med en computerskærm. Med en hånd i tårnets håndtag kan medarbejderne hurtigt nå ned ad gangen til borgeren. Tidligere skulle de ansatte have fat i en stor kasse med blodtryksmåler, pulsmåler og så videre, før de kunne komme ned til borgeren. Nu griber de bare tårnet og løber. I fremtiden vil dette være muligt på alle kommunens plejehjem.

Ud over målertårne giver velfærdsmidlerne også mulighed for at indkøbe flere af forflytnings-hjælpemidlet Sara Steady. Hjælpemidlet er til borgere som kan stå, men ikke gå. Med Sara Steady kan borgeren trygt og hurtigt blive flyttet fra eksempelvis seng til spisestue eller badeværelse uden brug af lift og borgerens stå-funktion bliver vedligeholdt.

Kontakter

- Christina Larsen, sygeplejerske fra Furesø Kommunes Rehabiliteringscenter, tlf. 7216 5747

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum