OnlinePartners

Maler-trends anno 2019: Danskerne hylder den ”grønne” maling

Del

Hvert år venter danskerne spændte på, hvordan den nye modescene og de nye modetrends kommer til at se ud inden for bolig og interiør. Og i år er bestemt ingen undtagelse. Boligeksperterne og danskerne har talt: Der skal ”grøn” maling på husets vægge i 2019. Og her henvises der både til farven grøn og til den bæredygtige medbetydning af ordet grøn. Det handler blandt andet om at male boligen på en klimavenlig, etisk og sundhedsmæssig korrekt måde.

Boligindretning og interiør er et yderst omskifteligt og dynamisk felt, der ændrer sig fra år til år – og det gælder i den grad også, når man taler om malerindustrien. Farvevalget på væggene i de små danske hjem er et afgørende fokuspunkt – både indendørs og udendørs.

I år har eksperterne endnu en gang kigget i krystalkuglen, og årets farve 2019 er allerede for længst blevet kåret: nemlig den grønne farve. Diverse malerforretninger og farveforhandlere peger entydigt i samme retning – der skal grønne farvenuancer på væggene og gerne i den mørke og mere mættede ende af farveskalaen.

”Grøn" maling på to måder – det handler også om bæredygtighed og allergivenlighed

Men det er ikke udelukkende den grønne farve, der er populær blandt danskerne. Også dobbeltbetydningen af ordet ”grøn” har efterhånden indprentet sig på forbrugernes nethinder. Her er der tale om de værdimæssige medbetydninger, som ”grøn” har: bæredygtighed, miljøvenlighed og allergivenlighed.

Bæredygtighed er i dag på alles læber. De kritiske forbrugere er i stigende grad blevet miljøbevidste i deres forbrugsvaner og købsbeslutninger. Og denne miljømæssige orientering har også vundet indpas i malerindustrien, hvor forretningerne sælger flere og flere bæredygtige malingstyper, såsom naturmaling, der er helt uden, eller har reduceret koncentration af, sundhedsskadelige og farlige kemikalier.

Ved disse ”grønne” former for maling er der stort fokus på malingens ”åndbarhed” – eller i fagsprog graden af ”diffusionsåbenhed” – der muliggør, at væggene kan ånde. Det mindsker risikoen for, at der ophobes fugt inde under laget af maling, hvilket ellers kan danne skimmelsvamp. En konsekvens, der ofte giver anledning til astma- eller allergiudvikling. Og det danske marked kan endda i dag tilbyde de miljøbevidste danskere maling, der tilmed er 100 % fri for det allergifremkaldende konserveringsmiddel MI (methylisothiazolinone).

Kort sagt: Fremtidens maling er ”grøn” – og ikke mindst god for indeklimaet.

Et fokus på kvalitet fremfor kvantitet – samt faglig ekspertise

En anden tendens, der tegner sig på maler-feltet, er et klart fokus på kvalitet frem for kvantitet. Hvor de kalkulerende og rationelle danskere tidligere var meget fokuserede på mængden af maling i forhold til prisen, værdsætter mange i dag i lige så høj grad kvaliteten.

Der er fokus på faktorer såsom dækningsgrad, gennemhærdningstempo, indholdsstoffer, vaskbarhed og glans. Netop derfor søger danskerne i højere grad til fageksperter på feltet, når de skal handle maling af den bedste kvalitet, der kan strække sig længst muligt på literen og bibeholde et flot look.

Særligt overflader udendørs kræver ekstra opmærksomhed i denne sammenhæng, da vejr og vind slider på og påvirker husfacaden såvel som træskuret eller havemøblerne. Her søger mange til fageksperter, såsom Jotun, for rådgivning i forhold til for- og grundbehandling forud for malingen samt valg af den rette maling og farvekode.

Generelt set anbefales det, at man som forbruger som minimum forholder sig til følgende punkter, når man vælger maling:

  • Få styr på NCS-farvekoden, så du får den helt rette farve.
  • Undersøg graden af dækning, glans, vaskbarhed og gennemhærdning.
  • Tjek malingen for sundhedsskadelige stoffer såsom VOC og MI samt MAL-koden (sikkerhedskoden, der angiver sundhedsrisikoen).
  • Overvej graden af mathed og blankhed.
  • Køb mindre farveprøver, og prøv farven af på væggen, inden du maler hele væggen.
  • Husk at forbehandle dine vægge grundigt – både nedslibning, grunder, spartling og lignende.
  • Vælg typen af maling, ud fra hvilken slags materiale overfladen består af og formålet – eksempelvis akrylplastmaling, akrylmaling, limfarve, linoliemaling og olieemulsionsmaling
  • Konsultér altid en fagmand, hvis du er i tvivl om valg af maling, inden du påbegynder projektet.

Information om OnlinePartners

OnlinePartners
OnlinePartners
Fredensgade 7
6000 Kolding

71 99 10 50https://www.onlinepartners.dk/

Følg pressemeddelelser fra OnlinePartners

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OnlinePartners

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum