FSR – danske revisorer

Mærsk og Grundfos bedst til at formidle samfundsansvar

Del

A.P. Møller-Mærsk og Grundfos får FSR – danske revisorers CSR Pris 2019 for deres lederskab inden for arbejdet med at rapportere om samfundsansvar og verdensmålene. Priserne blev overrakt af H.K.H. Kronprinsessen ved årets CSR-konference på Børsen i København.

Det er 25 gang, at revisorforeningen FSR – danske revisorer hædrer de danske virksomheder, der tager et særligt ansvar for at oplyse om deres såvel positive som negative aftryk på fx klima, miljø og sociale forhold.

”25-året for CSR Prisen er for mig et rigtig godt eksempel på, at Danmark og danske virksomheder gennem længere tid har været på forkant med udviklingen inden for miljø og bæredygtighed. Historien viser, at vi har virksomheder, som viser vejen, og det essentielle er nu, at vi får alle med ombord på rejsen. Ligesom der står klart i FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling, at succes kun er mulig, hvis alle er med. Derfor er jeg også glad for og faktisk ret stolt over at se bredden af de virksomheder i Danmark, som tager samfundsansvaret og lederskabet på sig. Det er ikke virksomhedens ejerform, størrelse eller branche, der er afgørende for samfundsansvaret - det er ledelsens vision, tilgang og vilje, der kan mærkes i alle led af virksomheden”, sagde H.K.H. Kronprinsessen i sin tale til prisvinderne.

Birgitte Mogensen, formand for FSR – danske revisorers CSR-udvalg, fremhævede at dommerpanelet i år har lagt vægt på prisvindernes stærke ambitioner og deres lederskab inden for rapportering om bæredygtighed og FN’s verdensmål:

”A.P. Møller-Mærsk viser endnu engang med deres rapport, at de tager proaktivt lederskab og gør deres indflydelse gældende inden for vigtige områder som blandt andet skibsophug og klimamål om nul CO2-udledninger i 2050. Samtidig konkretiseres deres fortælling med stærke data, der viser, hvordan virksomheden perfomer fx inden for klima og miljø. Hos Grundfos fremgår det tydeligt, at det er en virksomhed med en kulturel tradition for at arbejde med bæredygtighed og social ansvarlighed. Ligesom hos A.P. Møller-Mærsk er rapporten meget ambitiøs og gør det klart hvilke af FN’s verdensmål, de har størst mulighed for at påvirke gennem deres forretning og hvilke de påvirkes af”. 

Det er syvende gang, at A.P. Møller Mærsk vinder FSR – danske revisorers CSR Pris for sin CSR-rapport. Morten H. Engelstoft, Executive Vice President og Member of the Executive Board, A.P. Møller - Mærsk A/S, takkede for hæderen:

"Vi er stolte af at modtage denne pris, som anerkendelse for vores arbejde. Rapportering er en vigtig prioritet i vores arbejde med bæredygtighed, og vi gør meget ud af at give omverdenen et ærligt indblik i vores forretning, så vores kunder, investorer, medarbejdere og andre stakeholders med egne øjne kan se, hvordan vi møder udfordringerne og dilemmaerne på tværs af bæredygtighedsagendaen. Det skaber tillid til os som virksomhed, og det holder os samtidig op på at forbedre vores indsats, så vi vedbliver med at være en ansvarlig virksomhed med en klar og ambitiøs profil på bæredygtighed. I samarbejde med vores kunder, myndigheder, NGO’er og andre interessenter, kan vi lykkes med at skabe store forandringer, samtidig med at vi gavner vores forretning”, sagde Morten H. Engelstoft.

Det er første gang, at Grundfos vinder CSR Prisen for bedste CSR rapport, som tildeles inden for kategorien stort ikke-noteret selskab. Poul Due Jensen, Group Executive Vice President, Grundfos Holding A/S, og Vice Chairman of the Poul Due Jensen var glad og stolt over at modtage anerkendelse for deres bæredygtighedsrapport:

"Bæredygtighed har altid været og vil altid være en del af Grundfos DNA. Min farfar Poul Due Jensen voksede op under beskedne kår; det gav ham et meget personligt forhold til mennesker, der har brug for hjælp til at være en del af arbejdsmarkedet. Den arv videreførte min far. Han kæmpede i årtier for mere ambitiøse klimamål og han koblede meget tidligt bæredygtighed til forretningen. Det er vigtigt for mig og for Grundfos at videreføre den arv og fortsat udvikle virksomheden. Vi udgav den første bæredygtighedsrapport for 20 år siden og det er blevet en kultur- og værdibærer for den virksomhed vi er og den rejse, vi er på. I sidste ende handler dette jo ikke om os, om Grundfos – det handler om den større omstilling, som vi tror på, vi skal igennem. God rapportering er en del af den rejse og den rolle vi spiller som virksomhed, hvis vi vil skubbe i den rigtige retning”, sagde Poul Due Jensen.

___


Vinder af CSR Prisen 2019 for bedste CSR-rapport i kategorien store børsnoterede selskaber:

A.P. Møller-Mærsk

Læs rapporten: 2018 Sustainability Report

Kontakt: Christian Kjærgaard-Winther, Senior Press Officer

Email: Christian.Kjaergaard@maersk.com

Tel.: +45 3363 1786

___

Vinder af CSR Prisen 2019 for bedste CSR rapport i kategorien store ikke-noteret selskaber:

Grundfos

Læs rapporten: Sustainability Report 2018

Kontakt: Peter Trillingsgaard, Group Vice President

Email: ptrillingsgaard@grundfos.com

Tel.: +45 6042 9824

Eller

Thomas Bech Sørensen-Hylle,
Group Communication
E-mail: tsoerensenhylle@grundfos.com
+45 2476 9368

___

Øvrige nominerede til FSR – danske revisorers CSR Pris 2019

Bedste CSR rapport i kategorien store ikke-noterede selskaber:

Bedste CSR-rapport i kategorien store børsnoterede selskaber

___


Dommerpanelet

Rapporterne er blevet bedømt af følgende dommerpanel:

 • Carsten Borring, Head of Listings & Capital Markets, Københavns Fondsbørs/Nasdaq
 • Esben Høstager, CEO, Høstager SOLO
 • Helle Munk Ravnborg, Seniorforsker, DIIS og medlem af bestyrelsen, Mellemfolkeligt Samvirke
 • Jacob Fjalland, Miljøfaglig chef, WWF
 • Malene Thiele, CSR-chef, Dansk Erhverv
 • Mia Kaspersen, Associate Professor, CBS
 • Nanna Højlund, næstformand, FH
 • Niels Granholm-Leth, Head of Equity Research, Carnegie Investment Bank og formand for Regnskabsudvalget, Finansforeningen
 • Niels Ploug, Direktør, Personstatistik, Danmarks Statistik
 • Nina Movin, Direktør, Otto Mønsted
 • Sara Krüger Falck, Direktør, Global Compact Network Denmark

For yderligere information

Chefkonsulent i FSR – danske revisorer, Pernille Risgaard: Mob. 4026 1433
Kommunikationschef i FSR – danske revisorer, Anders Lau: Mob. 4193 3147

Nøgleord

Kontakter

FSR - danske revisorer:
Chefkonsulent i FSR – danske revisorer, Pernille Risgaard: Mob. 4026 1433
Kommunikationschef i FSR – danske revisorer, Anders Lau: Mob. 4193 3147

A.P. Møller-Mærsk:
Christian Kjærgaard-Winther, Senior Press Officer
Christian.Kjaergaard@maersk.com
+45 3363 1786

Grundfos:
Peter Trillingsgaard, Group Vice President
ptrillingsgaard@grundfos.com
+45 6042 9824
Eller
Thomas Bech Sørensen-Hylle, Group Communication
tsoerensenhylle@grundfos.com
+45 2476 9368

Information om FSR – danske revisorer

FSR – danske revisorer
FSR – danske revisorer
Kronprinsessegade 8
1306 København K

3393 9191https://www.fsr.dk/

FSR – danske revisorer er en organisation inden for revision, regnskab, skat og virksomhedsøkonomi, og repræsenterer revisorbranchen i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra FSR – danske revisorer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FSR – danske revisorer

Troldtekt og Missionpharma blandt de bedste mindre virksomheder til at rapportere på samfundsansvar1.9.2020 10:01:56 CESTPressemeddelelse

Man kan godt lave en god bæredygtighedsrapport selvom man er en lille virksomhed. Det viser blandt andre Troldtekt og Missionpharma, der er blandt de fem nye små og mellemstore virksomheder (SMV), der i dag bliver fremhævet for deres rapportering på samfundsansvar til SMV COP 2020. Global Compact Network Denmark og FSR – danske revisorer står bag initiativet, der hylder SMV’ers bæredygtighedsrapportering ved at offentliggøre en liste med de rapporter, der særligt udmærker sig. Formålet er at motivere flere SMV’er til at løfte deres bæredygtighedsarbejde.