Københavns Kommune Socialforvaltningen

Mændenes Hjem skal drive Nordens største stofindtagelsesrum

Del

Borgerrepræsentationen i København vedtog torsdag aften, at Mændenes Hjem fra den 1. juni skal overtage driften af stofindtagelsesrummet H17.

Siden stofindtagelsesrummet H17 åbnede på Vesterbro i august 2016 har det sikret, at stofmisbrugere har kunnet indtage deres stoffer i sikre rammer. H17 har hidtil været drevet af Københavns Kommune, men på et borgerrepræsentationsmøde torsdag aften blev det vedtaget, at Mændenes Hjem skal overtage driften. Det sker fra den 1. juni i år.

Forud for beslutningen har Socialforvaltningen foretaget en større afdækning af stofscenen i København, hvor stofbrugere, naboer og andre aktører på området er blevet hørt. På baggrund af afdækningen har socialudvalget valgt at sende driften af H17 i udbud og har siden valgt, at Mændenes Hjem skal overtage driften af stofindtagelsesrummet, som er Nordens største.

Det er den beslutning, som nu er blevet godkendt i Borgerrepræsentationen.

”Mændenes Hjem har mange års erfaring med at arbejde med stofbrugere på Vesterbro og har i øvrigt også erfaringer med at drive stofindtagelsesrummet, Skyen. Derfor tror jeg også på, at de har de rette kompetencer til at løfte den svære opgave, som det er at drive et stofindtagelsesrum,” siger socialborgmester i København, Mia Nyegaard (R).

Netop Skyen er sammen med H17 de to eneste stofindtagelsesrum i København. Og med overtagelsen af H17 bliver det altså Mændenes Hjem, der driver dem begge.

”At Mændenes Hjem driver begge rum kan give nogle synergieffekter. Blandt andet vil det betyde, at de kan sikre, at der altid vil være et af stofindtagelsesrummene, der har åbent,” siger Mia Nyegaard og fortsætter:

”Vi har haft en rigtig god dialog med Mændenes Hjem om overtagelsen af H17, og jeg ser frem til de tiltag, som Mændenes Hjem har planer om at indføre. Mit fokus er, at vi har stofindtagelsesrum, der giver stofbrugerne større værdighed og skaber tryghed for de københavnere, der har deres daglige gang omkring rummet.”.

Socialforvaltningen har indgået en driftsoverenskomst med Mændenes Hjem, og det er altså stadig kommunen, der finansierer stofindtagelsesrummet.

Nøgleord

Kontakter

Mikkel Sander Rydzy, pressekonsulent, tlf. 24 46 30 51

Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune Socialforvaltningen
Københavns Kommune Socialforvaltningen
Bernstoffsgade 17
1592 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk/sof

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum