Københavns Kommune Socialforvaltningen

Mændenes Hjem skal drive Nordens største stofindtagelsesrum

Del

Borgerrepræsentationen i København vedtog torsdag aften, at Mændenes Hjem fra den 1. juni skal overtage driften af stofindtagelsesrummet H17.

Siden stofindtagelsesrummet H17 åbnede på Vesterbro i august 2016 har det sikret, at stofmisbrugere har kunnet indtage deres stoffer i sikre rammer. H17 har hidtil været drevet af Københavns Kommune, men på et borgerrepræsentationsmøde torsdag aften blev det vedtaget, at Mændenes Hjem skal overtage driften. Det sker fra den 1. juni i år.

Forud for beslutningen har Socialforvaltningen foretaget en større afdækning af stofscenen i København, hvor stofbrugere, naboer og andre aktører på området er blevet hørt. På baggrund af afdækningen har socialudvalget valgt at sende driften af H17 i udbud og har siden valgt, at Mændenes Hjem skal overtage driften af stofindtagelsesrummet, som er Nordens største.

Det er den beslutning, som nu er blevet godkendt i Borgerrepræsentationen.

”Mændenes Hjem har mange års erfaring med at arbejde med stofbrugere på Vesterbro og har i øvrigt også erfaringer med at drive stofindtagelsesrummet, Skyen. Derfor tror jeg også på, at de har de rette kompetencer til at løfte den svære opgave, som det er at drive et stofindtagelsesrum,” siger socialborgmester i København, Mia Nyegaard (R).

Netop Skyen er sammen med H17 de to eneste stofindtagelsesrum i København. Og med overtagelsen af H17 bliver det altså Mændenes Hjem, der driver dem begge.

”At Mændenes Hjem driver begge rum kan give nogle synergieffekter. Blandt andet vil det betyde, at de kan sikre, at der altid vil være et af stofindtagelsesrummene, der har åbent,” siger Mia Nyegaard og fortsætter:

”Vi har haft en rigtig god dialog med Mændenes Hjem om overtagelsen af H17, og jeg ser frem til de tiltag, som Mændenes Hjem har planer om at indføre. Mit fokus er, at vi har stofindtagelsesrum, der giver stofbrugerne større værdighed og skaber tryghed for de københavnere, der har deres daglige gang omkring rummet.”.

Socialforvaltningen har indgået en driftsoverenskomst med Mændenes Hjem, og det er altså stadig kommunen, der finansierer stofindtagelsesrummet.

Nøgleord

Kontakter

Mikkel Sander Rydzy, pressekonsulent, tlf. 24 46 30 51

Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune Socialforvaltningen
Københavns Kommune Socialforvaltningen
Bernstoffsgade 17
1592 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk/sof

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Radikal socialborgmester savner mere metro i ny plan om Lynetteholmen5.10.2018 11:30:54 CESTPressemeddelelse

- Det er godt, at regeringen nu endelig har blik for hovedstaden. Det er forkert, når regeringen hidtil har opbygget en modsætning mellem hovedstaden og resten af Danmark. En stærk hovedstad er godt for resten af landet, siger socialborgmester Mia Nyegaard (RV). - Det nye Lynetteholmen er et visionært projekt, der både skaber nye boliger og nye arbejdspladser. Samtidig er det vigtigt, at vi med projektet klimasikrer København og sikrer byen mod stormflod fra både nord og syd, siger hun. - Vi er stadig bekymrede for udsigten til en østlig omfartsvej, og så er det helt nødvendigt med en større udbygning af metroen, siger Mia Nyegaard.

Regeringen glemmer socialpsykiatrien i nyt udspil21.9.2018 13:41:45 CESTPressemeddelelse

Socialborgmester Mia Nyegaard (RV) er tilfreds med, at regeringen nu endelig kommer psykiatriudspil, men hun kritiserer, at regeringen glemmer socialpsykiatrien. - Jeg synes, der er flere gode takter i udspillet. Det gælder ikke mindst styrkelsen af retspsykiatrien og etableringen af nye højintensive pladser i den regionale psykiatri. Dem er der hårdt brug for oven på mange års fald i antallet af sengepladser, siger Mia Nyegaard. Hun er til gengæld utilfreds med, at regeringen ikke prioriterer socialpsykiatrien godt nok: - Jeg synes ikke, man kan se afspejlet i udspillet, hvem der faktisk løser langt størstedelen af opgaven i takt med, at antallet af sengepladser i den regionale psykiatri er faldet støt, og antallet af foranstaltningsdømte er steget markant. Et af vores største problemer er, at borgerne kommer ud fra de psykiatriske afdelinger, før de er klar til det. Det siger lægerne og sygeplejerskerne selv meget klart og utvetydigt. Det betyder, at vi hjælper flere og flere borgere

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum