home a/s

Mænd vs. kvinder: ’Den lille forskel’ på boligmarkedet er stor

Del

Langt flere mænd, 20 %, vil købe bolig det kommende halve år. Kun 12 % kvinder har samme plan, viser repræsentativt køberbarometer fra Home og YouGov. Den signifikante forskel ses også i ejerskabet af landets boliger

Mænd er mest varme på boligkøb de næste seks måneder, viser køberbarometeret for oktober fra home og YouGov.

20 % af mændene svarer, at de har planer om boligkøb. For kvindernes vedkommende er det tilsvarende kun 12 %, viser en repræsentativ rundspørge til over 2000 danskere. Det er en signifikant forskel.

”Uanset boligtype er tendensen, at mændenes interesse er størst, men kønsforskellen slår tydeligst igennem for sommerhusene. Mens kun 1 % af kvinderne vil købe sommerhus, så er det hele 5 % af mændene, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

Forskellen i købsplanerne i køberbarometeret er ikke tilfældig, understreger Home. Den ses også ved, at der allerede er flere boligejere blandt mænd.

Danmarks Statistik fastslår, at der er kønsforskelle i ejerskabet.

Mænd ejer to tredjedele af landets bebyggede matrikler (ejet af privatpersoner), mens kvinder ejer en tredjedel, viser en aktuel opgørelse fra Danmarks Statistik. Mange via parcelhuset eller sommerhuset. I godt halvdelen (58 %) af ejendommene er der to ejere.

”Mænd er nok mere indstillede på at eje selv - med alt hvad det indebærer af forpligtelser: Realkreditlån, vedligeholdelse og installationer osv., ” siger Michael Dalsager.

I de større byer samt i nogle nordsjællandske kommuner er det mere lige, eks. ejer kvinderne over 45 % i hovedstadsområdet, mens mændene i nogle kommuner i Jylland ejer tæt på 80 %, viser tallene fra Danmarks Statistik*.

Mænd har typisk også bedre råd at eje en bolig – også hvis de bor alene. Tal ligeledes fra Danmarks Statistik viser, at i 7 ud af 10 familier tjener manden mest.

”Det kræver en vis økonomi og indtægt at blive godkendt som køber, og her er flest mænd som udgangspunkt bedst stillede. På den lange bane sparer vi op i boligen, og her får mændene en større bid af den opsparing – hvis ikke der er fælleseje, ” siger Michael Dalsager.

Når kvinderne først er på boligjagt, har de meget at have sagt. Faktisk bestemmer de mest, fremhæver Home.

”Ofte er det kvinden som afgør, om det bliver familiens nye hjem, fortæller vores ejendomsmæglere. Populært sagt køber hun med "med maven". Er her rart at være, kan jeg se mig selv selv bo her?, ” siger Michael Dalsager.

Mens kvinder især vægter køkken og bad, indretning og planløsning og ikke mindst mavefornemmelse, er mænd typisk er mere optagede af husets stand, kvalitet og tilstandsrapport, garage og skur samt partnerens ønsker, forklarer Home.

*Opgørelsen fra Danmarks Statistik kigger udelukkende på navnene på skødet og tager ikke hensyn til, om der er formuefællesskab (fælleseje) hos eksempelvis ægtepar.


FAKTA: Køberbarometret for oktober 2018 viser, at:

I alt 16 % danskere har planer om boligkøb det næste halve år.

7 % vil købe villa eller rækkehus

6 % vil købe lejlighed

3 % vil købe fritidsbolig

2 % svarer anden type bolig

Note: Nogle danskere overvejer køb af mere end én bolig, derfor summerer tallet til 18 %.

Kilde: YouGov for home, undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 2025 interview med danskere i alderen 18+ år, i uge 39, 2018. Respondenter fra foregående to købsbarometer har ikke kunnet deltage i undersøgelsen.

Ifølge home er det ikke alle, der svarer i undersøgelsen, at de har boligplaner, der ender med at købe bolig det næste halve år.

Undersøgelsen kan anses som en pejling af danskernes interesse for boligkøb, men besvarelserne giver intet indblik i, hvor seriøse og fremskredne planerne er og dækker altså over boligplaner i forskellige stadier.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 butikker
• home har 169 home-butikker fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking ultimo 2018.
** primo 2019.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum