Madspildsskolen blæser til kamp mod spild i fem danske byer
100 millioner kartofler. 80 millioner gulerødder. Og 11 millioner æg forvilder sig hvert år ned i de danske skraldespande. Det viser nye tal fra madspildstænketanken ONE\THIRD. Og det er bare en brøkdel af de i alt 814.000 tons mad, der hvert år går til spilde i Danmark.
Det skal Madspildsskolen - som Too Good To Go, Arla og Arla Fonden har udviklet i fællesskab - bidrage til at lave om på. For med fødevarepriser, der er steget med mere end 15% på et år, har det aldrig været vigtigere at forlænge madens levetid.
Formålet med Madspildsskolen er at klæde de deltagende familier på til at få brugt alt i køleskabet.
“Hvis vi for alvor skal lykkes med at reducere madspild i husholdningerne, kræver det, at vi uddanner forbrugerne til at eksperimentere mere med rester og overskudsvarer. På Madspildsskolen får de deltagende familier masser af tips og tricks til, hvordan de kan puste nyt liv i de fødevarer, der ofter ender i skraldespanden uden grund,” siger Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden.
Madspildsskolen har to år på bagen og er - ifølge landechef for Too Good To Go, Heidi Boye - en stor succes, fordi den skaber grobund for adfærdsændringer i hyggelige rammer:
“Med Madspildsskolen er vi lykkedes med at kombinere en hyggelig familieaktivitet med et inspirerende læringsrum, der skaber nye, gode vaner. Og vi hører fra tidligere deltagere, at vanerne varer ved. For eksempel har de børn, der har deltaget, været rigtigt gode til at minde deres forældre om, at bløde bananer er geniale ingredienser i pandekager,” siger Heidi Boye, landechef for Too Good To Go og ph.d. i forbrugeradfærd.
Kendskab til grundsmage er et af de vigtigste redskaber til at undgå madspild. Derfor bidrager føtex blandt andet med en ‘Madspildskasse’, der indeholder alle grundsmagene i form af soya, æbleeddike, honning, salt og olivenolie samt en samling af 10 essentielle smagsgivere og krydderier. I undervisningen indgår kassen som et værktøj til at justere smagen af maden.
“Fødevarepriserne er på himmelflugt, og for mange familier er det blevet sværere at få hverdagen til at hænge sammen. Også af den grund er det vigtigere end nogensinde at få mest muligt ud af, der er i køleskabet og på køkkenbordet. Det kræver kendskab til grundsmagene, og derfor får alle deltagende familier en Madspildskasse, som kan bruge i undervisningen, og som efterfølgende kan flytte ind på køkkenbordet derhjemme. På den måde håber vi i føtex at bidrage til at forlænge madens levetid og reducere mængden af spild,” siger direktør for føtex, Anja Madsen.
Madspildsskolen bliver afholdt i efterårsferien i uge 42 i København, Aarhus, Aalborg, Odense og Korsør. Forløbet vil strække sig over fem dage i hver by med to undervisningsforløb per dag.
Billetter til Madspildsskolen koster 125 kr. og giver adgang for op til seks personer.
Billetter kan købes her.
Nøgleord
Kontakter
Tanja Møller Andersen, pressechef for Too Good To Go, tlf. 8177 3718, presse@toogoodtogo.dk
Sanne Vinther, direktør for Arla Fonden, tlf. 4033 2333, sanne.vinther@arlafonden.dk
Karin Helene Sommer, marketingdirektør for føtex, tlf. 2086 4677, karin.helene.sommer@foetex.dk
Billeder
Vedhæftede filer
Information om Too Good To Go ApS
Følg pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS
Madspildsskolen: Få styr på disse madmyter og mindsk dit madspild21.10.2022 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
De høje fødevarepriser har gjort det mere aktuelt end nogensinde at forlænge madens levetid. Men en række sejlivede myter er skyld i, at alt for meget mad ryger i skraldespanden uden grund. Måske har du hørt, at du ikke må genopvarme mad med spinat. Og at skrællen på græskaret ikke kan spises. Her får du styr på, hvad der er sandt, og hvad der er falsk.
Nu kan danskerne hente overskydende drikkevarer landet over2.10.2022 07:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Royal Unibrew er brændt inde med overskydende drikkevarer fra deres produktion. Derfor er de gået sammen med Q8 og Too Good To Go om at reducere spildet via Too Good To Go-appen til fordelagtige priser. Drikkevarerne kan hentes den 8. oktober på udvalgte Q8-servicestationer i hele landet.
Spansk tortilla med tomatpesto og friterede løg: Nanna vinder DM i overskudsretter29.9.2022 12:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Den store finale i DM i overskudsretter fandt onsdag aften sted i Storms Pakhus i Odense. Vinderen blev Nanna Buch Pedersen, der skabte stor begejstring i dommerpanelet med sin spanske tortilla.
Too Good To Go er den 7. mest downloadede mad- og drikkeapp på verdensplan21.9.2022 15:29:46 CEST | Pressemeddelelse
Over 13 millioner gange blev den danske madspildsapp Too Good To Go downloaded i første halvår af 2022. Dermed har appen erobret 7. pladsen over de mest downloadede apps på verdensplan i kategorien 'mad og drikke'.
Anita køber udelukkende overskudsmad: “Jeg har sparet 88.000 kroner”16.9.2022 07:10:00 CEST | Pressemeddelelse
Hver femte dansker bruger apps til at bekæmpe madspild. Anita Sørensen fra Vejle er én af dem. Hun har i to år foretaget stort set alle indkøb gennem madspildsappen Too Good To Go. På den måde kan hun holde familiens madbudget på 2.000 kr. om måneden.