Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Madskolerne tildeles stor donation fra Landbrugslotteriet

Del

1,225 mio. kroner til at give børn lærerige madoplevelser. Det er, hvad fødevareminister Rasmus Prehn via overskudmidler fra Landbrugslotteriet har sikret til Madskoler. Det vækker stor glæde og taknemmelig hos foreningen 4H, der står bag de populære Madskoler.

Det er minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn, som har overbragt 4H de gode nyheder. Rasmus Prehn udtaler:

  • Det, vi spiser, har en kæmpe betydning for både vores sundhed og vores klode. Og Madskoler er en fantastisk aktivitet, som drives af mange gode frivillige kræfter, der giver deres madglæde videre til næste generation. Selv små ændringer for den enkelte kan gøre en stor forskel for klimaet, hvis vi er mange, der gør det. Og så er det heldigvis sådan, at det, der er sundt for klimaet, også er sundt for os. Jeg håber, at vi med det her bidrag kan sørge for, at endnu flere børn kan komme på en Madskole.


Støtte vigtig for Madskolernes fremtid
Foreningslivet har de seneste år haft svære kår og netop nu opleves særligt udfordringer med at få frivillige tilbage til foreningslivet. Det gælder også foreningen 4H, der står bag de populære Madskoler, hvor børn bliver inviteret ind i skolekøkkenerne for at blive klogere på råvarer, madkultur og tilberedning. Derfor glæder det 4H formand Henrik Dalum, at Landbrugslotteriet vil støtte Madskoler med 1,225 mio. kr.:

  • Ministerens besked om, at vi modtager hele 1,225 mio kr., er en kæmpe gave. Det giver os først og fremmest sikkerhed for, at vi kan fortsætte arbejdet med Madskoler og kæmpe videre med at rekruttere frivillige, der vil gøre en positiv forskel for børns madmod og madglæde. Og så giver det os mulighed for at gøre lidt ekstra ud af, at Madskoler til næste år har 20 års jubilæum, siger 4H formanden.


Mange flere madoplevelser til børn

Vigtigheden i at børn lærer om maden og får positive madoplevelser, er projektleder for Madskoler og ernæringschef i Landbrug & Fødevarer, Line Munk Damsgaard, meget enig i.

  • Vi tror på, at det er vigtigt, at børn lærer om maden. Ikke bare teoretisk, men også i praksis – og netop det kan Madskoler. Derfor er vi i Landbrug & Fødevarer rigtig stolte over at være en del af Madskoler, og vi glæder os meget over, at Landbrugslotteriet og fødevareministeren har valgt at støtte op om aktiviteten, så vi fortsat kan sikre mange flere børn gode madoplevelser, siger hun.


Gitte Tvilling, der er direktør for Landbrugslotteriet, glæder sig over at kunne fortsætte samarbejdet omkring Madskoler.

  • Hos Landbrugslotteriet ønsker vi at indgå som en aktiv samarbejdspartner, når det gælder de aktiviteter, vi støtter. Madskoler er en skøn aktivitet, og jeg er fuld af beundring over de mange frivillige, som bruger uger af deres fritid på at give børn sjove og lærerige madoplevelser. Det er jeg stolt over at kunne være med til at understøtte, siger direktøren.


Døgnbemandet beredskab for dyr i nød

Rasmus Prehn har også valgt at uddele 650.000 kroner til Dyrenes Vagtcentral, 1812. Vagtcentralen drives af Dyrenes Beskyttelse. Den blev etableret i 2011 og giver borgerne ét fælles sted at ringe til, når dyr er i nød. Vagtcentralen i stand til at hjælpe alletyper af dyr takket være et døgnbemandet beredskab, der hurtigt og professionelt kan rykke i hele landet.


Direktør for Dyrenes Beskyttelse Britta Riis udtaler:

  • Donationerne fra Landbrugslotteriet til Dyrenes Vagtcentral, 1812 er meget værdsat hos Dyrenes Beskyttelse, da midlerne bidrager til, at Vagtcentralen er i stand til at opretholde niveauet i sit nationale, døgnbemandede beredskab, der hjælper dyr i nød. Vagtcentralen modtager dagligt over 400 henvendelser og hjælper årligt over 120.000 dyr. Vi er derfor glade for, at vi også i år bliver tilgodeset med midler via Landbrugslotteriet.

Fakta:

  • Landbrugslotteriets overskud går til hhv. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri; Landbrug & Fødevarer samt Justitsministeriet.
  • I år er der i alt blevet uddelt 7,5 mio. kr., som går til projekter som 4Hs Madskoler, SPOR, Åbent Landbrug, Dyrenes Beskyttelse Vagtcentral mm.
  • 4H har cirka 3.000 medlemmer og driver en række frivillige aktiviteter over hele landet. Madskoler i sommer- og efterårsferien er skabt i et ikke-kommercielt samarbejde med REMA 1000 og Landbrug & Fødevarer. Siden Madskolers start i 2004 har knap 30.000 børn været på Madskole.

 

Information om Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12
1216 København K

+45 38 14 21 42https://fvm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Flere millioner på vej til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles til 50 mio. kroner30.9.2022 06:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Yderligere 25 mio. kroner udmøntes nu til ophugningsstøtte i Østersøen sammen med 16 mio. kroner til at undersøge påvirkningen af bundslæbende redskaber for havmiljøet i Jammerbugten. Det er regeringen sammen med Venstre, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, De Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet blevet enige om ved fordelingen af de overskydende midler fra Den Europæiske Hav og Fiskerifond.

Vi drøner 250.000 tons mad direkte i skraldespanden hvert år: Lad os Ta’ madansvar sammen!29.9.2022 06:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Et tårnhøjt madbjerg af rundt regnet 100 mio. kartofler, 80 mio. gulerødder og 5,8 mio. stykker rå kylling – toppet med mindst 11 mio. æg og godt 26 mio. madpakker. Det er nøjagtig sådan et madbjerg, der hvert år farer vild i køleskabet eller skoletasken på vej mod vores tallerkener – og havner direkte i skraldespanden. Det viser nye tal fra madspildstænketanken ONE\THIRD. På Danmarks nationale madspildsdag tager fødevareminister Rasmus Prehn med en ny kampagne nu skeen i den anden hånd med en klar opfordring til danskerne: Lad os Ta’ madansvar sammen!

Skolerne redder maden: Elever landet over skal med i skolekøkkenet på Danmarks nationale madspildsdag26.9.2022 10:26:03 CEST | Pressemeddelelse

Med et virtuelt live-event for alle landets folkeskoler er det i år børnene, som Fødevareministeriet og tænketanken ONE\THIRD sætter i centrum på den nationale madspildsdag torsdag den 29. september. Timm Vladimir ledsaget af fødevareminister Rasmus Prehn styrer slagets gang til dét, der bliver Danmarks største virtuelle madspildsevent. Via en live-streamet video vil de nå rundt til alle hjørner af landet, hvor næste generation tager grydeskeen i den anden hånd i kampen mod de 800.000 tons mad, der hvert år går til spilde.

FAKTA: Det midlertidige forbud mod hold af mink udløber ved årsskiftet23.9.2022 14:41:59 CEST | Pressemeddelelse

Statens Serum Institut vurderer, at risikoen for folkesundheden er begrænset ved minkavl i Danmark, hvis man indfører de smitteforebyggende tiltag, som veterinær- og sundhedsmyndighederne har anbefalet. Derfor vil det midlertidige forbud mod hold af mink udløbe ved årsskiftet. Minkbranchen fik gennemgået modellen på et møde i dag, og Folketingets partier er inviteret til en teknisk gennemgang af modellen i næste uge.

Det midlertidige forbud mod hold af mink udløber ved årsskiftet23.9.2022 10:36:31 CEST | Pressemeddelelse

Statens Serum Institut vurderer, at der er begrænset risiko for folkesundheden ved genoptagelse af en betydeligt reduceret minkproduktion og ved indførelse af smitteforebyggende tiltag. Derfor har regeringen besluttet at lade det midlertidige forbud mod minkavl i Danmark udløbe ved årsskiftet. Fødevareminister Rasmus Prehn har inviteret minkbranchen til et møde fredag eftermiddag. Her vil branchen få gennemgået de smitteforebyggende tiltag, som veterinær- og sundhedsmyndighederne vurderer er nødvendige ved genoptagelse af minkproduktion af hensyn til folkesundheden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum