Blå Kors DanmarkBlå Kors Danmark

Madam Blå i Hobro holder jul for udsatte og ensomme

Del

Julen bliver ikke helt den samme i år. På værestedet Madam Blå i Hobro holder man dog fast i at holde en julefest for dem, som skal sidde alene juleaften eller som savner samvær og fællesskab. Her inviterer man til spisning på en lokal kro med julegaver og hygge.

Efter snart et år med ensomhed og isolation er der ekstra meget brug for glæde og varme i juletiden. 

På værestedet Madam Blå i Hobro, som drives af Blå Kors, vil man derfor gøre alt, hvad man kan for, at brugerne også i år skal få en god jul.

Værestedet er for mennesker, som er ensomme eller har udfordringer i forhold til blandt andet psykisk sygdom, misbrug af alkohol eller sundhed.

Normalt plejer man at holde en traditionel julefest med and, risalamande og dans om træet i lokalerne i Lillegade, men corona har gjort, at man har valgt at flytte spisningen væk for at give flere mulighed for at deltage.

"Det er svært, at skulle aflyse julen fuldstændig, fordi det betyder virkelig meget for dem, som kommer her. Der plejer at være rigtig god stemning. For nogen er det den eneste juleaften, de holder. Så de skal også mærke, det er jul", siger Alfred Møller Frederiksen, som er leder af Madam Blå. 

Jul med coronahensyn

Julefesten i år skal efter planen afholdes den 23. december på Restaurant Bramslev Bakker, hvor gæsterne bliver delt op i flere rum med den nødvendige afstand og mundbind, når man står op, så det kan blive en god og tryg jul for alle. 

Værestedet har bestilt en fælles bus, som skal køre gæsterne hen til restauranten, men hvis man ikke kan overskue, at skulle ud at køre, kan man i stedet få maden leveret, fortæller Alfred Møller Frederiksen. 

Flere steder har han hørt, at man har valgt at aflyse julearrangementer, så på Madam Blå i Hobro følger man da også dag for dag med i, hvordan udviklingen går.

"Hvis de strammer skruen yderligere inden jul, er plan B, at vi får al maden leveret som take away sammen med gaverne", fortæller leder Alfred Møller Frederiksen.

Alle gæsterne får hver en julegave, som de har ønsket sig. Dem, som ikke ønsker sig noget, får i stedet en julekurv.

Værestedet Madam Blå i Hobro holder åbent alle hverdage mellem jul og nytår kl. 8-12, hvor frivillige står klar til at servere en kop kaffe. Nytårsaften er der lukket. 

Kontakter

- Alfred Møller Frederiksen, leder, Madam Blå i Hobro, tlf. 98 51 04 02

Billeder

Download
Madam Blå i Hobro.
Madam Blå i Hobro.
Download

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum