Mad og måltider som løftestang for social forandring
Tirsdag 4. december afholder Madkulturen et visionsseminar for socialgastronomi i Danmark med deltagere fra såvel kommuner og frivillige organisationer som private aktører og fonde. Formålet med visionsseminaret er at sætte ’socialgastronomi’ som metode på dagsordenen i Danmark.
Socialgastronomi handler om at bruge mad og måltider aktivt som løftestang for social forandring. Tanken bag er, at mad- og måltidsrammer, der samler mennesker og skaber fællesskaber på tværs af kultur, generation og social status, har potentiale til at løse nogle af de store samfundsudfordringer i Danmark.
”Mange socialøkonomiske virksomheder, projekter og initiativer arbejder allerede med gastronomi, mad og måltider som omdrejningspunkt for social forandring. Alligevel har fænomenet ’socialgastronomi’ endnu ikke vundet fuld anerkendelse som metode herhjemme. Formålet med visionsseminaret er derfor at sætte rammen for, hvordan socialgastronomi skal udvikle sig i Danmark”, fortæller Judith Kyst, direktør for Madkulturen.
Visionsseminaret byder på flere oplægsholdere, heriblandt Lena Friblick, grundlægger og leder af Botildenborg i Malmø samt Patrick Honauer, medgrundlægger af ”Social Gastronomy Movement”, Schweiz. Hver oplægsholder arbejder på forskellig vis med socialgastronomiske metoder til at skabe social forandring for deres målgrupper.
Derudover vil dagen byde på visionsworkshop, hvor deltagerne sammen får indflydelse på at udforme en fælles vision for socialgastronomien i Danmark.
Hvad: Visionsseminar – Visioner for socialgastronomi i Danmark
Hvornår: 4. december 2018, kl. 9:30–15:00
Hvor: Hahnemanns Køkken, Sankt Kjelds Plads, 2100 Kbh. Ø.
Presse er velkommen. Akkreditering via Madkulturen til charlotte@madkulturen.dk
VISIONSSEMINAR: OPLÆG
Hvordan udvikler socialgastronomi sig globalt?
Patrick Honauer, medgrundlægger af ”Social Gastronomy Movement”, Schweiz
Hvordan kan vi ændre samfundet med afsæt i mad og måltider?
Lena Friblick, grundlægger af Botildenborg i Rosengård, Malmø
Hvordan skaber vi rum for socialgastronomi i den daglige drift?
Jakob Ørstrup, direktør i Globalhagen Kitchen: Mellemfolkelig Samvirkes kantine
Fra lukningstruet café til 63 medarbejdere – hemmeligheden bag
AnneWoergaard Mikkelsen, leder af Café Ingeborg, RingstedKommune
Hvad sker der, når forbrugere bliver inddraget som medproducenter af honning i byen?
Oliver Maxwell, direktør i Bybi, Europas største socialøkonomiske byhonningproducent
Hvordan udregner man værdien af socialgastronomiske indsatser?
Mirka Mozer, direktør i Send Flere Krydderier, socialøkonomisk virksomhed
Kontakter
MADKULTUREN
Charlotte Kjeldbjerg Kristensen
Presse- og kommunikationsansvarlig
T: 20 80 44 79
charlotte@madkulturen.dk
Information om Madkulturen
Madkulturen arbejder for bedre mad til alle. Madkulturens mission er at styrke madkulturen i Danmark og dermed bidrage til at løse samfundsudfordringer. Det gør Madkulturen med en hverdagsgastronomisk tilgang med fokus på råvarer, madlavning og måltidet.
Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsorganisation under Miljø- og Fødevareministeriet.
Følg pressemeddelelser fra Madkulturen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Madkulturen
Flere vender ryggen til klimavenlig mad6.12.2023 23:59:00 CET | Pressemeddelelse
Mens kriserne står i kø, opgiver mange at spise med klimaet in mente, viser ny, stor undersøgelse. Sundhed og pris er i stedet øverst på dagsordenen, når vi skal købe ind til de daglige måltider.
Nyt madindeks: Fri adgang til unikt datasæt om vores madvaner31.8.2023 05:24:03 CEST | Pressemeddelelse
Hvor mange i din region får kød til aftensmad? Hvordan har unges forbrug af takeaway udviklet sig? Og hvor ofte drikker kvinder øl til maden? Madkulturen giver nu fri adgang til at søge i resultaterne fra 19.000 besvarelser om råvarevalg, madlavning og måltider
Nyt madprojekt giver børn i dagplejen sundere og sjovere måltider15.8.2023 10:55:49 CEST | Pressemeddelelse
Allerede mens børn er helt små etableres gode og sunde madvaner. Det gælder ikke mindst i dagplejen. Alligevel oplever mange dagplejere, at der mangler materialer, som inspirerer dem til at servere sundere og mere varieret mad. Det vil projektet ”Gør sund mad til barnemad” hjælpe til med.
Pres på madbudgettet: 136.000 børn lider afsavn22.6.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mindre frugt og grønt, dårligere madpakker og nej tak til sociale arrangementer. Det er virkeligheden for mange danske børn, viser ny undersøgelse fra Madkulturen.
Lokale politikere i folkemødedebatter om børnenes mad1.6.2023 09:52:59 CEST | Pressemeddelelse
Hvem gider arbejde med mad? Hvad sker der, når børn lever på et hårdt presset madbudget? Og hvor mange kyllingelår kan elever fra Falster udbene på fem minutter? Det viser sig, når Mette Blomsterberg fredag byder velkommen til en ny scene om børnenes mad
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum