Forbrugsguiden.dk

Mad-entusiast drømmer om hjælp fra professionelle til at højne dansk madkultur

Del

Madsitet Gastrofun vil inspirere danske madnørder til at dele deres glæde ved mad, lege med nye teknikker – og i sidste ende at spise bedre. Og her mangler hjælp fra professionelle aktører.

Der står hverken kokke, journalister eller fotografer bag madsitet GastroFun.dk – men derimod et ægtepar, som interesserer sig ufatteligt meget for mad og gerne vil dele deres glæde med så mange som muligt.

”Vi går op i at få nye teknikker fra de professionelle køkkener ind i den private madlavning, så der i sidste ende kommer mere kvalitet i folks køkkener,” forklarer Per Asmussen, som sammen med sin hustru etablerede madsitet GastroFun for et års tid siden ud fra deres interesse for sous vide-tilberedning, som er blevet brugt på restauranter i mange år, men som stadig ikke er nået ud i alle almindelige køkkener.

Sous vide tilberedningen er et godt eksempel på en teknik der nærmest var ukendt for få år siden i de danske private køkkener og nu er allemandseje for madnørder. Jfr. Alan Mortensen, stifter af landets største sous vide Facebookgruppe: ”danske sousvide entusiaster”, er gruppen gået fra 0 til over 20.000 medlemmer på 5 år.

”De fleste mennesker laver de samme 6-12 retter til aftensmad på samme måde, som de plejer, og smider samtidig cirka et halvt kilo mad væk om dagen, og det vil jeg gerne lave om på. Jeg vil gerne have stoltheden tilbage i de danske køkkener - både ved at inspirere til at undgå madspild, bruge sine penge bedst muligt og få bedre mad i sidste ende,” siger Per Asmussen.

Men skal missionen lykkes, har han brug for hjælp fra professionelle aktører som kokke, restauratører, forhandlere af teknik-apparater eller landmænd, der har lyst til at bidrage med deres viden om mad, råvarer og teknik.

”Mit håb er at kokke, restauratører eller andre professionelle har lyst til at dele deres viden med os ved at lægge billeder, videoer og opskrifter ind på vores site. Det kan være en video, der viser, hvordan man tørmodner med smør, udskæringer af fisk eller en opskrift på topkokkens hjemmelavede rødkål. Til gengæld bliver man eksponeret for 50.000 månedlige læsere på et site, der er optimalt SEO-optimeret, så man hurtigt ryger til tops på Google,” siger Per Asmussen.

Der er intet særligt krav til indholdet, idet sitet er et brugerstyret medie, hvor der ikke sidder professionelle og styrer retningen, som derimod er drevet af brugerne holdninger, interesser og indgangsvinkler til madlavningen. På sitet er der fokus på forskellige madteknikker som sous vide, dry aging/tørmodning af kød og molekylær gastronomi, men alt er velkomment – også det, der ikke går så godt. Det vigtigste er at få et bredt udvalg af forskelligt indhold, som kan inspirere og udbrede glæden ved god madlavning.

”Det betyder intet, at der ligger 25 forskellige opskrifter på bearnaisesauce, for nogle laver saucen med blender, sous vide eller i en dampovn, og på den måde kan vi inspirere hinanden. De er det vigtigste,” siger Per Asmussen.

Billeder

Information om Forbrugsguiden.dk

Forbrugsguiden.dk
Forbrugsguiden.dk
Ormhøjgårdvej 27
8700 Horsens

https://forbrugsguiden.dk

Forbrugsguiden.dk er en dansk forbrugerportal. Her samles eksterne ekspertanmeldelser af forskellige produkter, så forbrugeren nemt kan danne sig et overblik over hvordan de forskellige produkter klarer sig i test.