Lolland Kommune

Må vi få din historie?

Del

Landets arkiver opfordrer danskerne til at skrive deres egen historie, som skal være med til at skabe en fælles forståelse af Danmarks historie. De første historier fra Lolland er allerede givet videre.

Foto: Giv det videre 2017
Foto: Giv det videre 2017

Man behøver ikke være borgmester, greve eller en del af modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig for at være en del af Danmarkshistorien. Med projektet ”Giv Det Videre” opfordrer Organisationen Danske Arkiver (ODA), Sammenslutningen af Danske Arkiver (SLA) og Historier om Danmark, danskerne til at fortælle deres historie, og flere af Lolland Kommunes lokalarkiver bakker op om initiativet.

Fra den 1. marts og året ud er det muligt for alle at bidrage med erindringer, historier og oplevelser, der fortæller om livet i Danmark – og her er det vigtigt, at vi også får Lollands historier fortalt og givet dem videre til kommende generationer, mener arkivleder på Nakskov Lokalhistoriske Arkiv Heidi Pfeffer:

”Selvom vi på arkiverne mærker en øget interesse for lokalhistorie og de små historier, er det vigtigt, at vi i en globaliseret verden også får de lokale fortællinger fra Lolland frem i lyset og ud på nettet. Historien er ikke kun verdenskrige og kongerækker,” fortæller Heidi Pfeffer. 

Lollands mange fortællinger
En af de første historier, der blev lagt op på projektets hjemmeside, er Flemming Lundahls gribende dagbogsberetning fra Nakskov. Her beskriver han, hvordan ”kranen med sine hvin, går op og ned i lasten på polske og tyske skibe” og ”vandet bærer lyde ind midt i byens hjerte”, mens han skuer ud over fjorden til Peter Freuchens hus på Enehøje og Slotø, hvor Kong Hans byggede skibe.

”Sådanne fantastiske fortællinger ved jeg, der er rigtig mange af på Lolland. Derfor håber jeg, at lollikerne vil bakke op om projektet og være med til at give det videre,” lyder opfordringen fra Heidi Pfeffer. 

Alle kan deltage
Selve indsamlingen foregår på www.givdetvidere2017.dk, hvor man enten selv kan skrive sin historie eller melde sig til at blive indsamler af andres historier, hvis nogen på den ene eller anden måde ikke selv vil eller kan skrive den.

I Nakskov håber arkivet på at få indsamlet et hav af erindringer om livet i Nakskov gennem tiderne:

”Det kan være alt lige fra det første kys på Diskotek Bristol, spændingen ved æblerov på Rosnæs eller den sidste arbejdsdag på Nakskov Skibsværft,” siger Heidi Pfeffer.

Om projektet
”Giv det videre” er en del af Historier om Danmark, som er et tværgående samarbejde mellem DR, Nationalmuseet og Slots- og Kulturstyrelsen. Projektet er støttet af Nordea-fonden. Visionen er, at alle borgere i hele landet får ny viden om deres egen og vores fælles historie i løbet af 2017 ved at se, høre eller opleve Danmarks historie. Læs mere om Historier om Danmark og ”Giv det videre” på historieromdanmark.dk.

Nøgleord

Kontakter

Heidi Pfeffer
Stadsarkivar og arkivleder, Nakskov Lokalhistoriske Arkiv
Tlf: 54 67 68 64
Mail: hepf@lolland.dk

Johan Vest
Kultur- og fritidskonsulent i Lolland Kommune
Tlf: 24 93 16 92
Mail: jove@lolland.dk

Billeder

Foto: Giv det videre 2017
Foto: Giv det videre 2017
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Hvem fortjener Arkitekturpris 2018?19.6.2018 06:05pressemeddelelse

For tredje gang uddeler Lolland Kommune i år priser til bygninger med særlige arkitektoniske kvaliteter og i år også til haveanlæg og grønne fællesområder. Har du et forslag til en vinder, skal du indsende det senest 19. august 2018. Det kan både være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Priserne uddeles i slutningen af oktober, og vinderne får en gavecheck på 3000 kr. og en ”æresplade” til ophængning på byggeriet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum