Lolland Kommune

Må vi få din historie?

Del

Landets arkiver opfordrer danskerne til at skrive deres egen historie, som skal være med til at skabe en fælles forståelse af Danmarks historie. De første historier fra Lolland er allerede givet videre.

Foto: Giv det videre 2017
Foto: Giv det videre 2017

Man behøver ikke være borgmester, greve eller en del af modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig for at være en del af Danmarkshistorien. Med projektet ”Giv Det Videre” opfordrer Organisationen Danske Arkiver (ODA), Sammenslutningen af Danske Arkiver (SLA) og Historier om Danmark, danskerne til at fortælle deres historie, og flere af Lolland Kommunes lokalarkiver bakker op om initiativet.

Fra den 1. marts og året ud er det muligt for alle at bidrage med erindringer, historier og oplevelser, der fortæller om livet i Danmark – og her er det vigtigt, at vi også får Lollands historier fortalt og givet dem videre til kommende generationer, mener arkivleder på Nakskov Lokalhistoriske Arkiv Heidi Pfeffer:

”Selvom vi på arkiverne mærker en øget interesse for lokalhistorie og de små historier, er det vigtigt, at vi i en globaliseret verden også får de lokale fortællinger fra Lolland frem i lyset og ud på nettet. Historien er ikke kun verdenskrige og kongerækker,” fortæller Heidi Pfeffer. 

Lollands mange fortællinger
En af de første historier, der blev lagt op på projektets hjemmeside, er Flemming Lundahls gribende dagbogsberetning fra Nakskov. Her beskriver han, hvordan ”kranen med sine hvin, går op og ned i lasten på polske og tyske skibe” og ”vandet bærer lyde ind midt i byens hjerte”, mens han skuer ud over fjorden til Peter Freuchens hus på Enehøje og Slotø, hvor Kong Hans byggede skibe.

”Sådanne fantastiske fortællinger ved jeg, der er rigtig mange af på Lolland. Derfor håber jeg, at lollikerne vil bakke op om projektet og være med til at give det videre,” lyder opfordringen fra Heidi Pfeffer. 

Alle kan deltage
Selve indsamlingen foregår på www.givdetvidere2017.dk, hvor man enten selv kan skrive sin historie eller melde sig til at blive indsamler af andres historier, hvis nogen på den ene eller anden måde ikke selv vil eller kan skrive den.

I Nakskov håber arkivet på at få indsamlet et hav af erindringer om livet i Nakskov gennem tiderne:

”Det kan være alt lige fra det første kys på Diskotek Bristol, spændingen ved æblerov på Rosnæs eller den sidste arbejdsdag på Nakskov Skibsværft,” siger Heidi Pfeffer.

Om projektet
”Giv det videre” er en del af Historier om Danmark, som er et tværgående samarbejde mellem DR, Nationalmuseet og Slots- og Kulturstyrelsen. Projektet er støttet af Nordea-fonden. Visionen er, at alle borgere i hele landet får ny viden om deres egen og vores fælles historie i løbet af 2017 ved at se, høre eller opleve Danmarks historie. Læs mere om Historier om Danmark og ”Giv det videre” på historieromdanmark.dk.

Nøgleord

Kontakter

Heidi Pfeffer
Stadsarkivar og arkivleder, Nakskov Lokalhistoriske Arkiv
Tlf: 54 67 68 64
Mail: hepf@lolland.dk

Johan Vest
Kultur- og fritidskonsulent i Lolland Kommune
Tlf: 24 93 16 92
Mail: jove@lolland.dk

Billeder

Foto: Giv det videre 2017
Foto: Giv det videre 2017
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

10 millioner vindmøllekroner på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune9.3.2018 05:00pressemeddelelse

Næsten 10 millioner kr. Så mange penge er på vej til 33 lokale projekter i Lolland Kommune. Pengene gives i støtte fra vindmøllepuljen ”Den grønne ordning” til lokale projekter, hvis ansøgninger i første omgang blev behandlet af Lolland Kommune sidste år. Nu har projekterne fået ”Energinets” blå stempel. Energinet administrerer ordningen på statens vegne, som nu betyder, at der helt præcis er 9.746.619 kr. på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune.

Lolland Kommune bygger en af de bedste broer til fagligt stærke elever28.2.2018 05:00pressemeddelelse

Fra alle sider lyder opfordringen i årene her, at flere unge skal tage en ungdomsuddannelse. Og flere unge skal også helst tage ungdomsuddannelser, der er målrettet produktionsdanmark. For det er her, de store muligheder er, og det er den sikre investering for både de unge og for samfundet. De to ting har man i Lolland Kommune slået sammen i ”Science Camp”, som er et samarbejde mellem grundskoler, CELF og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) på Lolland. Det konkluderer Tænketanken DEA efter at have set på brobygningsforløbene herhjemme, overgangen fra grunduddannelsen til ungdomsuddannelsen. Her fremhæves Science Camp som et af landets bedste forløb.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum