Billund Lufthavn

Lyset for enden af tunnelen er nu ikke til at overse

Del

Flere og flere passagerer finder tilbage til flyene, efterhånden som Europa langsomt er ved at åbne grænserne for danskere. Det betyder, at væsentligt flere erhvervsrejsende og solhungerende turister i maj benyttede Billund Lufthavn.

I maj 2021 benyttede godt 25.000 passagerer Billund Lufthavn, hvilket er cirka 50% flere passagerer end i forrige måned, men selv om fremgangen er til at få øje på, så svarer aktivitetsniveauet kun til omkring 8% målt i forhold til maj 2019.

Den politiske genåbningsplan for udenlandsrejser samt det nyligt introducerede danske Corona-pas er begge årsager til, at flere danskere nu sætter kursen mod lufthavnen og ud i Europa. Adm. direktør Jan Hessellund glæder sig over udsigten til langt flere rejsende:

”I den forgangne måned har vi sendt de første fyldte charterfly afsted til Mallorca, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura og Malta, og i den kommende tid forventer vi endnu flere destinationer – det er så dejligt at mærke forventningen ogferieglæde i afgangshallen igen”.

Den positive tendens fortsætter, efterhånden som smittetallene falder i Europa, og allerede i den kommende uge betyder det, at destinationer såsom Milano, Rom, Vilnius og London igen er at finde på afgangstavlen i lufthavnen. Jan Hessellund fortsætter:

”Med genåbningsplanen samt et færdigudviklet dansk Corona-pas kan vi se frem til et åbent Europa allerede fra udgangen af juni, og derfor oplever rejse- og charterbureauer lige nu stor travlhed. Med 17 rutenyheder på programmet glæder vi os også over at høre, at flyselskaberne ligeledes sælger masser af billetter”.

Blandt nyhederne denne sommer finder man blandt andet en ny direkte rute til Zürich med Swiss samt nye ruter med spanske Vueling til Mallorca, Malaga og Barcelona.

Forsat positive takter for luftfragten

Cargo Center Billund havde endnu en travl måned i maj, hvor 6.002 tons luftfragt strømmende gennem fragthallerne, hvilket stort set er status qua i forhold til sidste år. Tendensen er fortsat, at mere og mere gods sættes direkte på et fragtfly eller et kurerfly i Billund fremfor at blive kørt på lastbiler til andre lufthavne i Europa.

Fragtmængderne i maj 2021 skal ses i lyset af, at Billund Lufthavn sidste år i maj modtog 10 store Boeing 747 og 777 fragtfly, som kom med 1.200 tons værnemidler blandt andet til det danske sygehusvæsen. Dette har ikke været tilfældet i år, men til gengæld er værnemidlerne blevet erstattet af gods fra den danske industri, der forsat opretholder en stærk global eksport. Jan Hessellund fortsætter:

”Det er fantastisk at se, at Turkish Airlines Cargo samt kurererne UPS, FedEx, TNT samt DHL oplever en stærk vækst, men dette er en naturlig følge af lufthavnens placering midt i den danske industri samt ikke mindst en kraftig stigning i nethandelen, hvor Vestdanmark ligeledes spiller en central rolle”.

Kontakter

Billeder

Links

Information om Billund Lufthavn

Billund Lufthavn
Billund Lufthavn
Passagerterminalen 10
7190 Billund

76 50 50 50https://www.bll.dk

Følg pressemeddelelser fra Billund Lufthavn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Lufthavn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum