TDC Erhverv

Lysende loft over Albertslund

Del

Albertslund Kommune har sammen med partnere fra TDC Erhverv, Cisco og Philips Lighting skabt en smart bygning med digitalt loft, som skal demonstrere fremtidens effektive og intelligente kontor.

Niels Carsten Bluhme fra Albertslund Kommune og Astrid Simonsen Joos fra Philips Lighting
Niels Carsten Bluhme fra Albertslund Kommune og Astrid Simonsen Joos fra Philips Lighting

Albertslund Kommune er i fuld gang med udviklings- og testprojektet "Det Intelligente Loft", og i kommunen anser man loftet som et fundamentalt og banebrydende teknologisk paradigmeskift indenfor offentlig digital forvaltning og service.

"Med det intelligente loft får vi en ny digital infrastruktur, som giver langt bedre mulighed for at kunne udnytte nye digitale løsninger og applikationer fuldt ud. Det er kommunens forventning, at resultaterne er så lovende, at vi kan brede løsningerne ud til kommunens øvrige bygninger - i første omgang med fokus på administration, sundhed og pleje, læringsmiljøer, hvor biologisk belysning og sensorbaserede funktioner har stigende betydning," siger Niels Carsten Bluhme, der er projektdirektør i Albertslund Kommune.

Det Intelligente Loft bliver en milepæl i det EU-finansierede projekt Lighting Metropolis, som skal gøre hele Greater Copenhagen til et levende laboratorium for intelligent belysning. Albertslund Kommune er én af initiativtagerne til Lighting Metropolis. For nuværende er der over 25 andre demonstrationsprojekter under udvikling i Lighting Metropolis, fra psykiatri, til trafiklys og skoler m.fl.

Lysende intelligent
Det er teknologivirksomheden Cisco og belysningsleverandøren Philips Lighting, der leverer teknologien bag det Intelligente Loft. I en intelligent Power-over-Ethernet (PoE) belysningsløsning, anvendes der LED-armaturer, der er forbundet til bygningens IT-system via et enkelt ethernetkabel, der både leverer strøm og udveksler data.

Dermed minimeres kabelføring ved installation, og der åbnes op for at få nye indsigter i bygningens brug og drift via data fra sensorerne i armaturerne. Der indsamles data, der bl.a. kan give information om lysniveau, energiforbrug, person i og brug af lokalerne samt registrering af udnyttelsesgraden af bygningen også kaldet "space management".

I byggeriet er der desuden lagt stor vægt på intelligent kvalitetsbelysning, da et godt arbejdsmiljø øger medarbejder-tilfredsheden og produktiviteten, begge er blandt andet forudsat af god belysning og fleksibilitet. Netop fleksibiliteten opnås blandt andet ved at brugeren kan tilpasse belysningen efter eget behov via en app.

"Vi går en spændende fremtid i møde hvor vi vil se flere smarte bygninger, der genererer data med værdifuld information. Lys står typisk for ca. 40 % af en bygnings strømforbrug, men ved at skifte til en intelligent LED-løsning med PoE kan man spare op til 80 % i energi samtidig med at man sænker vedligeholdelsesomkostningerne, øger produktiviteten og sidst men ikke mindst optimerer arbejdsmiljøet" siger Astrid Simonsen Joos, CEO for Philips Lighting i Norden og tilføjer:

"Vi er glade for samarbejdet med Cisco, TDC og Albertslund Kommune omkring projektet, som er den første af sin art i Norden."

Digitale partnerskaber for fremtiden
Og glæden omkring samarbejdet er gengældt, for en digital fremtid kræver de rette partnerskaber.

"Cisco har kontinuerligt været en leder inden for teknologidreven innovation, der hjælper os til at bygge en bæredygtig og intelligent fremtid. Det intelligente kontormiljø, som vi har bygget i samarbejde med Albertslund Kommune, TDC og Philips er et verdensklasse-eksempel. En konvergeret løsning bestående af netværksteknologi, elektricitet, lys og det dynamiske input fra brugerne af kontoret har givet os muligheden for at skabe et mere energi-effektivt, levende og tilpasset miljø, som baner vejen for fremtidige løsninger" siger Claus Holm, Regional Sales Manager i Cisco.

TDC Erhverv har installeret løsningen med wifi, videokonferenceudstyr, m.m. og står for den overordnede projektledelse, som skal sikre gennemførelse af projektet med de involverede parter.

"Vi er meget glade for projektet, der peger ind i fremtiden. Det er vigtigt for os at udvikle det digitale Danmark, og et projekt som dette understreger, at en digital fremtid skabes i partnerskab mellem offentlige og private parter. På den måde når vi længst," siger Marina Lønning, der er koncerndirektør i TDC Erhverv.

Det nye digitale loft i Albertslund blev taget i brug i slutningen af 2017.

For yderligere information kontakt:

TDC Group , TDC Presse, 70203510, tdcpresse@tdc.dk

Philips Lighting , PR Manager Anne-Cathrine Tjørnehøj, tlf. 40330806, Anne-Cathrine.Tjornehoj@Philips.com

Cisco Danmark , Senior Marketing & PR Manager Nana Masiero, 40276902, nmasiero@cisco.com

Lighting Metropolis , kommunikationskonsulent, 31347003, peter.liljenberg@gate21.dk


Nøgleord

Billeder

Niels Carsten Bluhme fra Albertslund Kommune og Astrid Simonsen Joos fra Philips Lighting
Niels Carsten Bluhme fra Albertslund Kommune og Astrid Simonsen Joos fra Philips Lighting
Download

Information om TDC Erhverv

TDC Erhverv
TDC Erhverv
Teglholmsgade 1
2450 København SV

https://erhverv.tdc.dk/

TDC Erhverv er den foretrukne partner for virksomheder, der vil vokse med de digitale muligheder. Hjemme, i nabolandene eller i nye vækstmarkeder. Vi har løsningerne, netværket og kompetencerne til at indfri potentialet i morgendagens teknologi – allerede i dag. Vi dækker hele landet med både kablede og mobile højhastighedsnetværk. Uanset om teknologien skal leveres fra skyen, kælderen eller et sted midt imellem, tager vi ansvar for den samlede proces end-to-end og bygger fuld sikkerhed ind i alle løsninger fra A-Z. Vi har i mere end 100 år leveret solide forbindelser til private og offentlige virksomheder i Danmark, og vi har landets skarpeste, dygtigste og mest erfarne specialister, der hver dag omsætter viden til konkret forretningsværdi. 

Følg pressemeddelelser fra TDC Erhverv

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra TDC Erhverv

NetDesign er tilbage16.1.2018 07:00pressemeddelelse

I dag, tirsdag 16. januar 2018, går TDC Erhvervs NetDesign i luften som selvstændigt brand. Ny kvinde i spidsen skal være med til i årene fremover at sikre vækst i integratør-forretningen, hvor kampen især skal udkæmpes og vindes på sikkerhedsområdet. Tilbage i oktober meldte TDC Erhverv ud, at man giver comeback til NetDesign som selvstændigt brand. Og blot tre måneder senere er man nu klar til for alvor at gå i luften med ny samlet organisation, ny direktør, ny brandidentitet, ny salgsenhed og ambitiøse mål om vækst i fremtiden. Det er Marianne Horstmann, der kommer fra en stilling som Senior Vice President for it-tjenester og outsourcing hos Atea, der skal føre NetDesign-arven videre og ind i næste tidsalder: "Jeg glæder mig helt vildt til at vise og fortælle hele verden, hvad det er, NetDesign kan tilbyde. Vi er i dag markedsledende på løsninger inden for Unified Communication, collaboration og contact center, og den position skal vi fortsat udvikle og fastholde. Også på netværks-

TDC Erhverv køber jyske TDC Erhvervscentre20.12.2017 16:24pressemeddelelse

TDC Erhverv rykker nu tættere på sine kunder i Jylland og hjemtager ejerskabet af de syv velkendte TDC Erhvervscentre i Esbjerg, Rødekro, Kolding, Aalborg, Herning, Aarhus og Hjørring. Ambitionen er at styrke den lokale rådgivning med en klar digitaliseringsagenda til gavn for den enkelte lokale virksomhed. TDC Erhverv overtager ansvaret og driften 20. december 2017 fra sælger, Telesikring. ”Vi har været glade for samarbejdet med Telesikring gennem de sidste seks år, men vi vil gerne endnu tættere på vores gode kunder i Jylland, så vi kan sikre kundeoplevelsen hele vejen rundt. Vi skal i endnu højere grad være den lokale rådgiver, der kan hjælpe virksomhederne i gang eller videre på den digitale rejse, som alle skal igennem,” fortæller Marina Lønning, koncerndirektør for TDC Erhverv, og fortsætter: ”Vi har en klar ambition om at være den foretrukne lokale rådgiver for de små og mellemstore virksomheder – især når det gælder digitale løsninger. Og der tror vi på, at TDC Erhvervscentrene

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum