TDC Erhverv

Lysende loft over Albertslund

Del

Albertslund Kommune har sammen med partnere fra TDC Erhverv, Cisco og Philips Lighting skabt en smart bygning med digitalt loft, som skal demonstrere fremtidens effektive og intelligente kontor.

Niels Carsten Bluhme fra Albertslund Kommune og Astrid Simonsen Joos fra Philips Lighting
Niels Carsten Bluhme fra Albertslund Kommune og Astrid Simonsen Joos fra Philips Lighting

Albertslund Kommune er i fuld gang med udviklings- og testprojektet "Det Intelligente Loft", og i kommunen anser man loftet som et fundamentalt og banebrydende teknologisk paradigmeskift indenfor offentlig digital forvaltning og service.

"Med det intelligente loft får vi en ny digital infrastruktur, som giver langt bedre mulighed for at kunne udnytte nye digitale løsninger og applikationer fuldt ud. Det er kommunens forventning, at resultaterne er så lovende, at vi kan brede løsningerne ud til kommunens øvrige bygninger - i første omgang med fokus på administration, sundhed og pleje, læringsmiljøer, hvor biologisk belysning og sensorbaserede funktioner har stigende betydning," siger Niels Carsten Bluhme, der er projektdirektør i Albertslund Kommune.

Det Intelligente Loft bliver en milepæl i det EU-finansierede projekt Lighting Metropolis, som skal gøre hele Greater Copenhagen til et levende laboratorium for intelligent belysning. Albertslund Kommune er én af initiativtagerne til Lighting Metropolis. For nuværende er der over 25 andre demonstrationsprojekter under udvikling i Lighting Metropolis, fra psykiatri, til trafiklys og skoler m.fl.

Lysende intelligent
Det er teknologivirksomheden Cisco og belysningsleverandøren Philips Lighting, der leverer teknologien bag det Intelligente Loft. I en intelligent Power-over-Ethernet (PoE) belysningsløsning, anvendes der LED-armaturer, der er forbundet til bygningens IT-system via et enkelt ethernetkabel, der både leverer strøm og udveksler data.

Dermed minimeres kabelføring ved installation, og der åbnes op for at få nye indsigter i bygningens brug og drift via data fra sensorerne i armaturerne. Der indsamles data, der bl.a. kan give information om lysniveau, energiforbrug, person i og brug af lokalerne samt registrering af udnyttelsesgraden af bygningen også kaldet "space management".

I byggeriet er der desuden lagt stor vægt på intelligent kvalitetsbelysning, da et godt arbejdsmiljø øger medarbejder-tilfredsheden og produktiviteten, begge er blandt andet forudsat af god belysning og fleksibilitet. Netop fleksibiliteten opnås blandt andet ved at brugeren kan tilpasse belysningen efter eget behov via en app.

"Vi går en spændende fremtid i møde hvor vi vil se flere smarte bygninger, der genererer data med værdifuld information. Lys står typisk for ca. 40 % af en bygnings strømforbrug, men ved at skifte til en intelligent LED-løsning med PoE kan man spare op til 80 % i energi samtidig med at man sænker vedligeholdelsesomkostningerne, øger produktiviteten og sidst men ikke mindst optimerer arbejdsmiljøet" siger Astrid Simonsen Joos, CEO for Philips Lighting i Norden og tilføjer:

"Vi er glade for samarbejdet med Cisco, TDC og Albertslund Kommune omkring projektet, som er den første af sin art i Norden."

Digitale partnerskaber for fremtiden
Og glæden omkring samarbejdet er gengældt, for en digital fremtid kræver de rette partnerskaber.

"Cisco har kontinuerligt været en leder inden for teknologidreven innovation, der hjælper os til at bygge en bæredygtig og intelligent fremtid. Det intelligente kontormiljø, som vi har bygget i samarbejde med Albertslund Kommune, TDC og Philips er et verdensklasse-eksempel. En konvergeret løsning bestående af netværksteknologi, elektricitet, lys og det dynamiske input fra brugerne af kontoret har givet os muligheden for at skabe et mere energi-effektivt, levende og tilpasset miljø, som baner vejen for fremtidige løsninger" siger Claus Holm, Regional Sales Manager i Cisco.

TDC Erhverv har installeret løsningen med wifi, videokonferenceudstyr, m.m. og står for den overordnede projektledelse, som skal sikre gennemførelse af projektet med de involverede parter.

"Vi er meget glade for projektet, der peger ind i fremtiden. Det er vigtigt for os at udvikle det digitale Danmark, og et projekt som dette understreger, at en digital fremtid skabes i partnerskab mellem offentlige og private parter. På den måde når vi længst," siger Marina Lønning, der er koncerndirektør i TDC Erhverv.

Det nye digitale loft i Albertslund blev taget i brug i slutningen af 2017.

For yderligere information kontakt:

TDC Group , TDC Presse, 70203510, tdcpresse@tdc.dk

Philips Lighting , PR Manager Anne-Cathrine Tjørnehøj, tlf. 40330806, Anne-Cathrine.Tjornehoj@Philips.com

Cisco Danmark , Senior Marketing & PR Manager Nana Masiero, 40276902, nmasiero@cisco.com

Lighting Metropolis , kommunikationskonsulent, 31347003, peter.liljenberg@gate21.dk


Nøgleord

Billeder

Niels Carsten Bluhme fra Albertslund Kommune og Astrid Simonsen Joos fra Philips Lighting
Niels Carsten Bluhme fra Albertslund Kommune og Astrid Simonsen Joos fra Philips Lighting
Download

Information om TDC Erhverv

TDC Erhverv
TDC Erhverv
Teglholmsgade 1
2450 København SV

https://erhverv.tdc.dk/

Om TDC Erhverv
TDC Erhverv tilbyder en bred og dyb portefølje af løsninger inden for connectivity, digitalt samarbejde og relateret it-sikkerhed. Det betyder, at de kan dække de fleste virksomheders behov 360 grader – uanset størrelse eller kompleksitet. Kort sagt; TDC Erhverv forbinder og forener kunder, medarbejdere og omverden. Sikkert og stabilt. Det frigiver tid og skaber sammenhæng, overblik og nye digitale muligheder for såvel små som store, offentlige som private virksomheder i Danmark.

Læs mere om TDC Erhverv på tdc.dk.

Følg pressemeddelelser fra TDC Erhverv

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TDC Erhverv

Til kamp mod cyberangreb: TDC Erhverv går efter medarbejderne14.5.2018 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Med et spritnyt undervisningsværktøj går TDC Erhverv forrest i kampen mod de it-kriminelle, der i stadig stigende grad arbejder uden om sikkerhedssystemer og forsøger at komme indenfor via den enkelte medarbejders digitale færden. Derfor er budskabet klart: Medarbejderne skal uddannes, så de ikke ved en fejl lukker de ubudne gæster indenfor. De fleste virksomheder og organisationer ved godt, at det er vigtigt at beskytte sig mod hacking, men det er bare ikke nok at indkøbe de bedste og dyreste systemer, hvis ikke også medarbejderne lærer, hvordan man færdes inden for de indkøbte sikkerhedsmure. Mere end 70 procent* af de cyber-angreb, der lykkes, sker pga. menneskelige fejl. Ikke fordi, der var en firewall, der ikke var opdateret eller lignende. En problematik, der får alt for lidt opmærksomhed, og som man hos TDC Erhverv, der er landets største udbyder af teknologiske løsninger til det danske erhvervsliv, nu sætter sig i spidsen for at gøre noget ved. Det sker med lanceringen af et en

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum