Clever

Lynhurtig opladning i Vestjylland

Del

Der skal være rigelig, relevant og fuld tilgængelig opladning i hele landet, og lynladestationen i Esbjerg er et skridt på vejen, lød det fra ladeoperatøren Clever, der officielt kunne indvie otte lynladepunkter onsdag med hjælp fra Esbjerg Kommunes viceborgmester, Nicolaj Aarøe.

Der var taler fra både Clever, Esbjerg Kommune og Esbjerg Airport til indvielsen, og humøret var højt trods regn og blæst.
Der var taler fra både Clever, Esbjerg Kommune og Esbjerg Airport til indvielsen, og humøret var højt trods regn og blæst.

Der var god energi og højt humør, da det grønne bånd blev klippet til Clevers første lynladestation i Esbjerg, der med sit organiske og modulære design fremover skal pryde pladsen foran Esbjerg Airport til gavn for det stigende antal elbilister på de jyske veje.

Med sine i alt fire lynladestandere kan stationen oplade otte elbiler med lynhurtig strøm på samme tid, og dermed er lynladestationen et skridt på vejen mod at sikre rigelig, relevant og tilgængelig ladeinfrastruktur til folk på farten:

”Vores mål er altid at investere forud for efterspørgslen, så danskerne kan være trygge i skiftet til elbil. Men vi skal ikke bare sætte ladestandere op. Vi skal også gøre det de rigtige steder og på den rigtige måde, og Esbjerg Airport er en relevant lokation med masser af trafik på motorvejen lige bag os”, fortalte Kenneth Boe Larsen, der er senior business developer hos Clever.

Et vigtigt skridt i arbejdet med den grønne omstilling

De otte lynladepunkter er offentligt tilgængelige og kan derfor benyttes af både lokalsamfundet og erhvervslivet, og det er vigtigt i arbejdet med den grønne omstilling, lød det fra Esbjergs viceborgmester Nicolaj Aarøe, til indvielsen:

”I Esbjerg Kommune har vi en ambition om at være CO2-neutrale i 2030, og her er flere ladepunkter et vigtigt skridt i den rigtige retning. Vi oplever i stigende grad, at både borgere og virksomheder i kommunen efterspørger endnu mere ladeinfrastruktur, og derfor er det vigtigt med et godt samarbejde med ladeoperatører som Clever, som kan hjælpe med at gøre det meningsfuldt at køre i elbil.”

Hos Clever håber man på, at den stigende efterspørgsel på lynladepunkter kan rykke ved den grønne omstilling af transporten og til dem, der overvejer skiftet fra en fossilbil til en elbil:

”Vi ved, at mange af vores kunder i det jyske længe har efterspurgt flere lademuligheder, og derfor er vi rigtig glade for, at vi i løbet af i år kan give ladeinfrastrukturen en solid opgradering. Det skal være nemt og trygt for danskerne at vælge elbilen til, og med indvielsen i Esbjerg er vi godt på vej”, lød det fra Kenneth Boe Larsen. 

Flere lynladestationer på vej i det jyske

Lynladestationen i Esbjerg er den første lynladestation, som Clever indvier i det jyske, men allerede senere på året er der flere på vej. Således forventer ladeoperatøren at indvie lynladestationer i Thisted, Nørresundby og i Vejle inden udgangen af 2022, og skal man en tur til Fyn eller Sjælland, vil det inden længe være muligt at lade ved Danmarks største lynladestation ved Odense.

Kontakter

Billeder

Der var taler fra både Clever, Esbjerg Kommune og Esbjerg Airport til indvielsen, og humøret var højt trods regn og blæst.
Der var taler fra både Clever, Esbjerg Kommune og Esbjerg Airport til indvielsen, og humøret var højt trods regn og blæst.
Download

Information om Clever

Clever
Clever
Støberigade 14, 3. sal
2450 København SV

+45 82 30 30 30http://www.clever.dk

Om Clever

Clever er Danmarks førende ladeoperatør. Virksomheden kom til verden i 2009 og har siden da arbejdet på at styrke den offentlige ladeinfrastruktur og lademulighederne hos privatpersoner og virksomheder i hele landet. 

Clever tilbyder i dag opladning på Danmarks største ladenetværk med mere end 2.300 åbne, offentlige ladepunkter, og inden udgangen af 2025 vil Clever etablere over 20.000 nye, offentlige ladepunkter i Danmark. Det svarer til omkring tre gange så mange ladepunkter, som der findes i Danmark i dag. 

Alene i 2020 installerede Clever flere end 15.000 ladebokse hos privatpersoner og virksomheder fordelt i hele landet. 

Clever er ejet af de andelsejede energi- og fibernetkoncerner Andel (94,9 procent) og NRGi (5,1 procent).

Følg pressemeddelelser fra Clever

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Clever

I Køge skal en ny lynladestation til elbiler lagre strøm fra vindmøller og solceller23.11.2021 10:05:03 CET | Pressemeddelelse

Clever lancerer nu sit første pilotprojekt med et kæmpebatteri og solceller ved den kommende lynladestation i Køge. Batteriet, der leveres af teknologivirksomheden Hitachi Energy, skal blandt andet være med til at lagre grøn strøm, når der er overskud i elnettet. Går projektet godt, forventer Clever, at modellen skal bredes ud til hele landet, så operatørens større lynladestationer kan understøtte det grønne elnet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum