Danmarks Statistik

Lynhurtig kommunesammenligning

Del

Danmarks Statistik tilbyder en ny og anderledes måde at sammenligne de danske kommuner.

Det nye tiltag hedder Kommunekort, og det kan findes på Danmarks Statistiks hjemmeside. Kommunekort viser de kommunale indsatser på en række områder, hvor du blot skal vælge et emne og pege med musen for at blive klogere. Med et enkelt museklik på den udvalgte kommune, får man også grafik, der viser indsatsen over tid.

Blandt andet viser kortet indsatserne på områderne for ældre, børn og unge, handicappede samt arbejdsløshed. På sigt vil værktøjet blive forbedret og flere områder komme til.

På Kommunekort kan du både se den enkelte kommunes indsats indenfor et område over tid, og du kan sammenligne flere kommuner.

Du kan se finde kortet ved at trykke her.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til Kommunekort, er du meget velkommen til at kontakte Anne Vibeke Jacobsen, tlf. 39 17 30 18, avj@dst.dk

Nøgleord

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Ida og William er de mest populære navne til nyfødte6.7.2018 08:54pressemeddelelse

Ida er for første gang nummer et, som det mest populære navn til nyfødte piger. I 2017 fik 16 ud af 1.000 nyfødte piger navnet Ida. Det viser navnestatistikken fra Danmarks Statistik, som udkommer i dag. ”Fornavnet Ida har formået at holde sig i top-otte igennem de seneste 15 år, men det er første gang, det indtager førstepladsen,” siger Dorthe Larsen, der er ansvarlig for navnestatikken. For drengenes vedkommende er det til gengæld den gamle klassiker, William, der er tilbage på førstepladsen. ”Fornavnet William hænger meget standhaftigt fast i førstepladsen hos drengene. Kun en smuttur omkring femtepladsen i 2016 har der været, ellers har William ligget på førstepladsen siden 2010. Det er ret bemærkelsesværdigt,” siger Dorthe Larsen. De nybagte forældre har dog lidt forskellige favoritter, alt efter i hvilken af Danmarks 11 landsdele de bor. Det gælder særligt de forældre, der skulle vælge pigenavne. ”På trods af Ida’s placering i top i 2017, ligger navnet kun på førstepladsen i Østj

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum