Haderslev Kommune

Lykke Friis er hovedtaler ved lysfesten den 4. maj

Del

Danmarks største markering af Befrielsen bliver igen år markeret med et spektakulært lysshow på kasernemurene i Haderslev. Prorektor Lykke Friis er årets hovedtaler.

Den 4. maj vil Danmarks befrielse igen i år blive markeret med et stort arrangement i Haderslev. Selvom det i år er 72 år siden, at befrielsesbudskabet strømmede ud af radioen, mørklægningsgardinerne blev revet itu, og folk strømmede ud i gaderne, så trækker lysfesten stadig tusindvis af folk til.

Haderslev Kommune og Haderslev Kaserne har de seneste par år med nænsom hånd fornyet Haderslev Lysfest. Det betyder, at op mod 10.000 mennesker sidste år deltog i lysfesten.

”Befrielsen er en helt særlig begivenhed i Haderslev og i Sønderjylland. Det handler om fred, frihed og forsoning, men også om at og stå tæt sammen på kasernepladsen, mens lysene er tændt i vinduerne og militærmusikken spiller. Det er en ganske speciel oplevelse”, siger borgmester H.P. Geil.

Selve lysfesten sættes i gang med et fakkeloptog gennem byen under ledsagelse af Slesvigske Musikkorps. Alle folk samles på kasernepladsen, hvor Lykke Friis, prorektor ved Københavns Universitet, i år vil holde årets lysfesttale.

Lykke Friis, der har aner i både det sønderjyske og det tyske, er tidligere klima- og energiminister og ligestillingsminister inden hun i 2013 trådte ud af Folketinget og blev prorektor ved Københavns Universitet. Hun er kendt som en specialist i europæisk politik og især tysk indenrigspolitik.

”Det er en stor glæde, at Lykke Friis har sagt ja til at være lysfesttaler, og det passer godt ind i det øvrige program for lysfesten, der i år også tæller et åbent sikkerhedspolitisk topmøde, der berører højaktuelle sikkerheds- og forsvarspolitiske spørgsmål”, siger H.P. Geil.

Et andet af de nye tiltag under lysfesten har været et fantastisk lysshow, der de sidste to år har imponeret børn som gamle. Det er firmaet WeCreateMagic, der stået bag lysshowet, og de har til årets lysfest kreeret et nyt spektakulært og magisk lysshow.

Det øvrige program for Haderslev Lysfest 2017, er også ved at tage form. De første programpunkter kan findes på www.haderslevlysfest.dk. Her findes også svaret på, hvem den allerførste kvindelige hovedtaler var præcis for 30 år siden i 1987.

Rækken af lysfesttalere tæller blandt andet H.K.H. Prins Joachim (2016), en række forsvarsministre, biskopper, professorer og folketingsmedlemmer.

Haderslev Lysfest blev holdt første gang i 1950.

Kontakter

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum